в темата <<Давате ли предимство на пешеходците?>> на 9 Март 2007 Rumen написа:Като видех резултатите и като чета к'во пише тука ... още малко и ше повярвам в Доброто ...
И доказателството ама хич не закъсня...
Тази сутрин около 8.10 на цариградско шосе посока към Орлов мост малко след моста на 4-ти километър много тъмно сив (или почти черен) Голф 4 1.6 с рег. No.С2945ХР със СТИКЕРИ НА КЛУБА ей така без мигач реши да ползва дистанцията която бях оставил между мен и автомобила пред мен и се метна кат пастърва от бързей от средната лента в най-лявата. Предполагам, че не бързата ми реакция (то в тая ситуация просто нямах шанс за реакция) а дисковете Brembo MAX свършиха цялата работа. Добре, че и водача зад мен си беше оставил място за спиране. Няколко стотин метра по-надолу пред полиграфическия комбинат въпросния колега по подобен начин успя да се престрои от лява лента в най дясната и да се вмъкне е локалното пред печатницата. Даже като се навря между тролея и един бял пасат си викам "се сега вече се изтреска".
Та към въпросния колега:
Уважаеми колега, искам да те поздравя за невероятните умения, които притежаваш да създаваш инфарктни ситуации в и без това изнервеното движение. Също така искам само да ти припомня, че законите на физиката важат и за тебе (защото е видно че закона за движение по пътищата не го ебаваш много-много) и дори да се имаш за пръв приятел на Дядо Господ, рано или късно късмета ще ти изневери. Жалко само че освен твойте, ще се намачкат и ламарините на някой, на който просто не си дал шанс да спре (или не е бил с Brembo MAX) или напротив - предоставил си му уникалния шанс да спре в теб. Все още имаш възможност за избор - да научиш за спирачния път от учебника по физика за 8ми клас или от неприятностите, които ще си създадеш от поведението ти на пътя. За момента по всичко личи, че си избрал по-неприятния начин. Желая ти успех!
P.S. Съжалявам бях изписал номера ХП, а той е С2945ХР