Може ли да се повреди боята на колата от белина ??

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Може ли да се повреди боята на колата от белина ??

Мнениеот orgasmatron » Вто 20 мар 2007 18:32

Та нощеска един индивид от нашия блок решил да си мие балкона, не е ясно защо но решил че ще е най удачно с белина. е няколко коли са се случили под чучура точно а за беля мойта на най централно място, на сутринта като я видях все едно на предния капак съм возил вар 5 години, почти целия пасат на едни гадни пръски. Бързах за работа и нямах време да се разправям. сега се прибрах разбрах кой е хубостника но не ми се слиза да се разправям, щот ще изпаднем в големи противоречия.
та ако въпроса е до една автомивка ще го преживея, но ако има вероятност да се повреди боята на колата то тоз прекрасен младеж ще заживее в интересни времена.

та има ли опасност да се стане зелено бял пасата или да си свиркам и да не си развалям отношенията с алтавия ми съсед

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 20 мар 2007 18:36

има и то сериозни.. да стане чак бял не.. но да ти направи лака матов.. ако имаш лак.
измии я колкото се може по-бързо..
пък после ще решаваш кво да правиш с умника..

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 20 мар 2007 18:38

wili98 написа:...
ок отивам да го умия

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 мар 2007 18:41

Автомивка по най-бързия начин. Евентуално може да се наложи пастиране (забелязах в неделя, че имаш малко петънца по предния капак). Брат ми имаше АБСОЛЮТНО същия случай, само че с бяло служебно Peugeot 206 - при него без последствия, но тои си беше бяло, и бързо бе измито (преди да засъхне).
А със съседа си поне поговори.

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 20 мар 2007 19:30

измиха пасата, не се забелязват някакви поражения, утре на светло ще търся кусури

григоре тия петънца дето си ги видял ми ги причиниха на една автомивка не знам какъв препарат са слагали но по боята са се появили едни петна, които с паста изчезват но това по нататък, все няма време.

иначе за разговор със съседа съм 4 или 5 поред. ама тоя дръвник се покрил или е на работа. утре ще го мисля

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 мар 2007 19:47

И аз имах подобни петна на Джета-та (нищо, че беше бяла), които се появиха след една автомивка (пръскаха с някакъв препарат, който явно не е за боя, ами може би за стъкла, ...). Интересното е че на същата автомивка ми ги забелязаха, и ми препоръчаха пастиране - дори ми предложиха избор - с моя или тяхна паста.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 20 мар 2007 20:44

Аз преди години си измих Жигулата с прах за пране от този дето има сини прахчета за избелване и боята си е*а мамата стана на петна и капки.
Единственото спасение беше полир пастата и стана като нова!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”