Най-мощната VGA на AGP слот?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Най-мощната VGA на AGP слот?

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 20 мар 2007 16:44

Понеже не съм в час напоследък с хардуера затова реших да ви попитам дали знаете коя е най-мощната карта на този слот - или е време да си сменям компа с дъно което има PCI експрес.... :roll:
А не ми се дават пари, щот процесора ми е АМД на 3000+ и ми стига за всички натоварващи приложения като игри примерно :lol:

Дайте акъл колеги:))) :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 20 мар 2007 16:47

http://www.nextag.com/radeon-1950-pro-agp/search-html
Ако те устройва цената :lol:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 20 мар 2007 16:53

black` написа:http://www.nextag.com/radeon-1950-pro-agp/search-html

Хм, нещо такова ми препоръчаха...към 500 кинта, мдааа, ама понеже се бях наточил на 8800 GTS та ще я преглътна май....геймърска душа, не ми тръгна Готик тройката и се поболях... :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 20 мар 2007 16:56

8800GTS 1000 лева
Не че нещо ама ... :screwy
Ако ти се дават пари по-добре изчакай до лятото и средния клас 8800. Може да пуснат нещо добро с ДХ10 за AGP. :wink:
Засега май няма от тях за АГП. :roll:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 20 мар 2007 17:01

По-добре да се смени MB+CPU и да се вземе PCI-E :idea:

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Вто 20 мар 2007 18:20

Ако го знаеш английския тук може да прочетеш някакво упътване

http://www.tomshardware.com/2007/03/06/ ... page6.html

Можеш да сравниш и със PCI-X картите каква е производителноста и да си прецениш какво да правиш.

Но при минаване на новия слот се сменя процесор, дъно и памет. Да не забравяме и по-мощтно захрване, че новите видеокарти са яко гладни и то излязло нов компютър :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 20 мар 2007 19:33

Бре реално погледнато AGP е по-скъпа с 20 до 30 лева пък производителността на PCI не е доказана на практика още колко е по-добра. Така че хвърляй чоп, за да си избереш. :lol:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 20 мар 2007 20:44

Kaizer Soze написа:...към 500 кинта, мдааа, ама понеже се бях наточил на 8800 GTS та ще я преглътна май....геймърска душа, не ми тръгна Готик тройката и се поболях... :lol:

К'ъф Готик 3, к'ви 5 лева ? Я се стегни - сина ми я изигра на Туалатин на 1.6 гиги и Радеон 9600. Търси си нещо 6600 (GT) или Radeon 9800 (Pro) втора ръка и не се занимавай с други глупости. Харчат се около 100-тина лева, повече няма сми да наливаш в старата система.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 20 мар 2007 22:25

Според мен сменяй чарковете. Не е оправдано да даваш 300+ лева за карта, която ще е вечно твоя ...

По-добре дай 300-350$ за смяна на дъно+процесор+видео, токолкото 200$ само за видеокарта.

За съжаление, доста от AGP версиите на видеокартите са много по-бавни от PCI-E такива (теоретично не трябва да има такава голяма разлика). Пример ти давам с Asus 7600GS/256MB/AGP и същата PCI-E - първата струва около 150$, а втората 100$, като тази на AGP реално работеше почти два :shock пъти по-бавно от другата карта.

В момента за 350$ ще си вземеш GF 7600GT/256DDR3; CPU AMD 3800+ или P4 3.2GHz/3.4GHz; и прилична дънна платка за около 100$

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 20 мар 2007 23:15

Kaizer Soze написа:
black` написа:http://www.nextag.com/radeon-1950-pro-agp/search-html

Хм, нещо такова ми препоръчаха...към 500 кинта, мдааа, ама понеже се бях наточил на 8800 GTS та ще я преглътна май....геймърска душа, не ми тръгна Готик тройката и се поболях... :lol:

Скоро 8-ма сеерия на Нвидия ше почне да излиза за АГП :) ;) , хич не си хфърляй частите , както те съветват, някои колеги :beat_butt2 , ами помисли какво да вземеше. Имаш няколко избора( за Ати не знам) 7600 ГС е по евтиния, а след това е 7800 ГС , по добрия, като първото е някъде към 130$ , ако вземаш 7600, гледай да е с ДДР3 , на Galaxy картата е такава, има я в мост майче...... перфектна карта, гарантира ти още 2 години игра.

Само да споделя че така дългоочаквания сталкер е пълна боза, идентично на виндоус Виста, има чудовищни изисквания към компа ... аз го играя като презентация на Повер Поинт хаха, а машината хич не е слаба АМД 3.2/1ГБ/7800ГС 256. Може би трябва да излезнат пачове за да тръгне като хората, обаче за сега не става да се играе така

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 21 мар 2007 10:34

Благодаря ви колеги,

Значи от всичките ви мнения мисля да изчакам лятото за GTS на АГП...или друга модификация на 8800....наистина процесора ми е доста мощен, дъното ми е KT880 на Гигабайт(и е доста бързо), имам гига памет и няма смисъл заради една шина да сменям още цялата конфигурация...:))) Честно казано и не ми се слага Радеон и предпочитам NVidia видеокарта - едно време внасях Атита и слабостта им си бяха драйверите - вече не знам дали е така. А в момента видеото ми е 5700 и само то ми е слабото звено в машината....все едно, благодаря ви, че ме ориентирахте и отделихте от времето си

:D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 21 мар 2007 10:53

тцк ... машината ти не е лоша или бавна, просто е морално остаряла и изоставена отдавна като платформа..замисли се за това..... продай сега като можеш да и вземеш сравнително добри пари и си вземи нова платформа .. пък и ВИА (с такъв чипсет ти е дъното) са компромис като платформа...... излезе прекалено късно за да може да се конкурира с НФ2 УЛТРА + МЦП-Т... AGP вече спъва модерните графични процесори доста...... все пак е идея на повече от десет години и макар няколкото изкуствени опита да му се завиши пропускливостта (максимум 2133 MB/s) вече не важи ... Получава се така че Пешо със семпрона и 2 пъти по евтина карта ще те смаже по производителност..... АГП повече не дяни, да не говорим че новите процесори се правят за PCI-E и се бриджват за AGP..... аз помня как се бриджват чипове от AGP > PCI и обратното и ефекта винаги е бил отрицателен ;)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 21 мар 2007 13:44

Tyan написа:тцк ... машината ти не е лоша или бавна, просто е морално остаряла и изоставена отдавна като платформа..замисли се за това..... продай сега като можеш да и вземеш сравнително добри пари и си вземи нова платформа .. пък и ВИА (с такъв чипсет ти е дъното) са компромис като платформа...... излезе прекалено късно за да може да се конкурира с НФ2 УЛТРА + МЦП-Т... AGP вече спъва модерните графични процесори доста...... все пак е идея на повече от десет години и макар няколкото изкуствени опита да му се завиши пропускливостта (максимум 2133 MB/s) вече не важи ... Получава се така че Пешо със семпрона и 2 пъти по евтина карта ще те смаже по производителност..... АГП повече не дяни, да не говорим че новите процесори се правят за PCI-E и се бриджват за AGP..... аз помня как се бриджват чипове от AGP > PCI и обратното и ефекта винаги е бил отрицателен ;)

Мне си прав ! Искаш ли да сложим 2 компа идентични, единя с АГП другия с ПСИ да видим какво ще се получи на практика!!! И после ще чепиш ще черпиш :bleh1

А другото нещо е че смяната на един елемент е много по - лесна от подмяната на цялата система. И не ми се обяснява сега защо. Настоящето поколение компютри, позиционирани в горната част на средния сегмент, няма да могат да се справят с Виста, качествено.... така че защо му е да купува машина която така или иначе няма да се справи с Виста и само след 1-2 години ще трябва д акупува 3-та машина. Освен това се чува, че към края на 2008 М$ ще предложат още по новата си операционна система Виена, която пък вече със сигурност ще е адското бедствие и ще издуха всичкия наличен хардуеър от пазара. Все още най - разпространения слот за видео карти е АГП и по този крехък довод , производители им се налага да си правят новите си дечица и за него. Колкото до производителност, мисля се справя добре. Та давайки в момента ~ 250 лв. за нова и хубава АГП карта според мен е по далновидно от колкото ~ 800 лв. за нов и не толко добър комп!!! Това си е мое мнение! :wink:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Сря 21 мар 2007 14:09

Какво е VGA ?

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 21 мар 2007 14:19

Колега ей тука има едно картЕ което може да ти хареса , поне е и на нормални цени , а и не е никак зле !!! http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=35718
ако ти хареса и си заинтересован , пиши да попитам тука и за цената дали е актуална!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”