Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!(Решено!!!)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!(Решено!!!)

Мнениеот ivkata » Вто 20 мар 2007 20:59

Колеги,помогнете ми че закъсах със спирачките на пасат B-4 TDI,колата е с ABS!Колата е на приятел,с него често си правим услуги,и сега аз да му върна....баси и мечешката услуга!!! :oops: Разглобихме я за да сменим задните лагери и накладки(отзад е с барабани),и колата остана и без ръчна и без спирачки!!! :roll: Днес отново отварях барабаните,проверих тези маханизми дето са за саморегулирането на накладките,но те си работят!!! :!: И най странното е че спирачките след всяка интервенция ставаха все по зле!Другото което ме озадачи е че като позадържа педала натиснат той пропада и стига почти до долу!!!Баси и ужаса!Проверих за въздух по системата(въпреки че няма как да е влязъл),и си беше ОК.Незнам какво да правя :?: Не разбирам на ABS-те и не знам да не бъркам аз нещо :roll: ако си е обикновенна спирачна система бих се усъмнил в помпата!Дайте ми съвет или мнение какво може да е,че ми много нервно и конфузно от приятеля ми! :?

Последна промяна от ivkata на Чет 22 мар 2007 19:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 21 мар 2007 11:17

И аз мисля,че е помпа щом пропада педала.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 21 мар 2007 12:23

Консултирах се с доста хора от снощи насам,и всички предположения клонят към скапана помпа!!! :evil:Как пък ме изчака да почна да сменявам лагерите и накладките и се скапа?!?! :? С този мой късмет......

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 21 мар 2007 12:28

Закарайте го при ваското1 в гаража.

Последна промяна от vasstop на Чет 22 мар 2007 18:23, променено общо 1 път.

Ivcho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivcho_ » Сря 21 мар 2007 22:34

При мен при смяна на накладките също понякога не ми ловят.щях да се претрепам със 120 в един завой неиска да спира мноо малко а педала не пропадаше нормално ам неиска да спира колата мноо малко намали.от какво може да е ?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 22 мар 2007 0:35

Ivcho_ написа:При мен при смяна на накладките също понякога не ми ловят.щях да се претрепам със 120 в един завой неиска да спира мноо малко а педала не пропадаше нормално ам неиска да спира колата мноо малко намали.от какво може да е ?

То затова не се влиза в завой със 120 с нови накладки :P
Първо , че след смяна на накладките трябват няколко натискания , за да се обере луфта между буталцата на спирачките и накладката , след това следва напасване на накладката спрямо неравната повърхност на диска и чааак след това вече накладките показват какво (не) могат :D

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!

Мнениеот Dpop » Чет 22 мар 2007 10:28

ivkata написа:... колата остана и без ръчна :?

Здравей колега.
Нямам съмнение, че при Vaskoto 1 ще се разбере всичко, но помпата няма отношение към ръчната спирачка. Пробвайте да я регулирате, за да спират равномерно и двете колела на 3-4 зъб(независимо, че се саморегулира), преди да тръгнете към него, все пак сте сменили накладки.
Успех.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 22 мар 2007 15:16

dpp написа:
ivkata написа:... колата остана и без ръчна :?

Здравей колега.
Нямам съмнение, че при Vaskoto 1 ще се разбере всичко, но помпата няма отношение към ръчната спирачка. Пробвайте да я регулирате, за да спират равномерно и двете колела на 3-4 зъб(независимо, че се саморегулира), преди да тръгнете към него, все пак сте сменили накладки.
Успех.
Колега,благодаря ти за отговора. :wink: Но мисля че бъркаш :idea: Ако не ти работят спирачките няма как да имаш ръчна,просто защото няма как да компенсираш разстоянието между накладката и барабана!Разстоянето се регулира като натиснеш спирачката няколко пъти, и едва след това от жилата на ръчната! :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 22 мар 2007 15:41

:oops: Моля поправи ме или допълни колега. Да разбирам, че при твоя случай няма налягане(или е много ниско) в системата и поради това буталцето потъва при натиск, независимо с крачна или ръчна спирачка. Благодаря.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 22 мар 2007 19:58

Преди малко говорих по тел. с моя приятел,прибираше се от сервиз,и колата отново има спирачки! :wink: А проблема доколкото можа да ми обясни е бил в пружинките на самонатягащите механизми :roll:Не разбрах само дали са ги сменили, или са натегнали старите.Благодаря на всички изказали мнения,и опитали се да помогнат!А аз сега отивам да си "посипвам главата с пепел" :? ,пък може и до ритуално самоубийство да прибягна. :wink: Както и да е за мен темата е изчерпана , и може да и се удари катинара. :lock:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 22 мар 2007 20:31

Ако изключим варианта да сте ги разпънали при свалянето, остава да сте ги закачили погрешно (в някоя друга дупка или нещо друго).

Тя тази система за самонатягане ако не действа е голям проблем, защото се получава голям ход на буталата, оттам голям ход и на педала без реално да се получи добър натиск на спирачките.
А ако проблема е бил еднакъв и от двете страни, то е засегнал и двата кръга на спирачната система... :-(, те са диагонални. Стане ли така увяхват и крачната и ръчната...

Между другото - една препоръка - предвид относително сложната система от лостчета и пружинки, добра идея е да се работи само по едното колело, а другото да седи отворено "за мостра/образец", никога да не се разглобяват и двата механизъма едновременно. :-) Че чертежите по книгите не винаги са особено нагледни. :-)

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Нед 01 апр 2007 23:40

Здравейте колеги, от прочетеното до тук ми става ясно че и за имам проблем като вашия.
Имам Пасат Б4(без АБС), който няма ръчна, а крачната е едвам уловима и то на предните колела.
Жилата на ръчната са натегнати, механизмите са почистени и им е сложена смазка там където се опират един в друг.

Вече не знам какво да си мисля. От помпата излизат 4 тръбички. Шанса да са се запушили и 2-те тръбички на задните колела или да са се счупили кантарчетата е много малък.

Как да разбера дали е помпа, дали е "опечено" феродо на накладките или омекнали пружинки на клиновете ?

Върни се в “Passat”