Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!(Решено!!!)
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!(Решено!!!)
Колеги,помогнете ми че закъсах със спирачките на пасат B-4 TDI,колата е с ABS!Колата е на приятел,с него често си правим услуги,и сега аз да му върна....баси и мечешката услуга!!!
Разглобихме я за да сменим задните лагери и накладки(отзад е с барабани),и колата остана и без ръчна и без спирачки!!!
Днес отново отварях барабаните,проверих тези маханизми дето са за саморегулирането на накладките,но те си работят!!!
И най странното е че спирачките след всяка интервенция ставаха все по зле!Другото което ме озадачи е че като позадържа педала натиснат той пропада и стига почти до долу!!!Баси и ужаса!Проверих за въздух по системата(въпреки че няма как да е влязъл),и си беше ОК.Незнам какво да правя
Не разбирам на ABS-те и не знам да не бъркам аз нещо
ако си е обикновенна спирачна система бих се усъмнил в помпата!Дайте ми съвет или мнение какво може да е,че ми много нервно и конфузно от приятеля ми! 
Последна промяна от ivkata на Чет 22 мар 2007 19:49, променено общо 1 път.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Закарайте го при ваското1 в гаража.
Последна промяна от vasstop на Чет 22 мар 2007 18:23, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ivcho_ написа:При мен при смяна на накладките също понякога не ми ловят.щях да се претрепам със 120 в един завой неиска да спира мноо малко а педала не пропадаше нормално ам неиска да спира колата мноо малко намали.от какво може да е ?
То затова не се влиза в завой със 120 с нови накладки
Първо , че след смяна на накладките трябват няколко натискания , за да се обере луфта между буталцата на спирачките и накладката , след това следва напасване на накладката спрямо неравната повърхност на диска и чааак след това вече накладките показват какво (не) могат
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Скапаха се спирачките,след смяна на накладки!!!
ivkata написа:... колата остана и без ръчна
Здравей колега.
Нямам съмнение, че при Vaskoto 1 ще се разбере всичко, но помпата няма отношение към ръчната спирачка. Пробвайте да я регулирате, за да спират равномерно и двете колела на 3-4 зъб(независимо, че се саморегулира), преди да тръгнете към него, все пак сте сменили накладки.
Успех.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,благодаря ти за отговора.dpp написа:ivkata написа:... колата остана и без ръчна
Здравей колега.
Нямам съмнение, че при Vaskoto 1 ще се разбере всичко, но помпата няма отношение към ръчната спирачка. Пробвайте да я регулирате, за да спират равномерно и двете колела на 3-4 зъб(независимо, че се саморегулира), преди да тръгнете към него, все пак сте сменили накладки.
Успех.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко говорих по тел. с моя приятел,прибираше се от сервиз,и колата отново има спирачки!
А проблема доколкото можа да ми обясни е бил в пружинките на самонатягащите механизми
Не разбрах само дали са ги сменили, или са натегнали старите.Благодаря на всички изказали мнения,и опитали се да помогнат!А аз сега отивам да си "посипвам главата с пепел"
,пък може и до ритуално самоубийство да прибягна.
Както и да е за мен темата е изчерпана , и може да и се удари катинара. 

-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изключим варианта да сте ги разпънали при свалянето, остава да сте ги закачили погрешно (в някоя друга дупка или нещо друго).
Тя тази система за самонатягане ако не действа е голям проблем, защото се получава голям ход на буталата, оттам голям ход и на педала без реално да се получи добър натиск на спирачките.
А ако проблема е бил еднакъв и от двете страни, то е засегнал и двата кръга на спирачната система...
, те са диагонални. Стане ли така увяхват и крачната и ръчната...
Между другото - една препоръка - предвид относително сложната система от лостчета и пружинки, добра идея е да се работи само по едното колело, а другото да седи отворено "за мостра/образец", никога да не се разглобяват и двата механизъма едновременно.
Че чертежите по книгите не винаги са особено нагледни. 
Тя тази система за самонатягане ако не действа е голям проблем, защото се получава голям ход на буталата, оттам голям ход и на педала без реално да се получи добър натиск на спирачките.
А ако проблема е бил еднакъв и от двете страни, то е засегнал и двата кръга на спирачната система...
Между другото - една препоръка - предвид относително сложната система от лостчета и пружинки, добра идея е да се работи само по едното колело, а другото да седи отворено "за мостра/образец", никога да не се разглобяват и двата механизъма едновременно.
- BEKI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги, от прочетеното до тук ми става ясно че и за имам проблем като вашия.
Имам Пасат Б4(без АБС), който няма ръчна, а крачната е едвам уловима и то на предните колела.
Жилата на ръчната са натегнати, механизмите са почистени и им е сложена смазка там където се опират един в друг.
Вече не знам какво да си мисля. От помпата излизат 4 тръбички. Шанса да са се запушили и 2-те тръбички на задните колела или да са се счупили кантарчетата е много малък.
Как да разбера дали е помпа, дали е "опечено" феродо на накладките или омекнали пружинки на клиновете ?
Имам Пасат Б4(без АБС), който няма ръчна, а крачната е едвам уловима и то на предните колела.
Жилата на ръчната са натегнати, механизмите са почистени и им е сложена смазка там където се опират един в друг.
Вече не знам какво да си мисля. От помпата излизат 4 тръбички. Шанса да са се запушили и 2-те тръбички на задните колела или да са се счупили кантарчетата е много малък.
Как да разбера дали е помпа, дали е "опечено" феродо на накладките или омекнали пружинки на клиновете ?