Jetman написа:Трябва да се спре тази лудница по пътищата....
Е какъв проблем досега е успял да се реши с чисто административни мерки? Както се казва в старата поговорка "Лозето не ще молитва, а мотика", в няшия случай - не е проблема в законите

Те и сега са си строги.
За сравнение със европейските, вижте глобите тук какъв процент са от средния доход на човек, за да се убедите сами.
Както по-горе казаха колеги, то и сега уж трябва за над 1.2 промила да се ходи в пандиз, ама бас слагам, че няма нито един в затвора по този текст от закона.
А и още веднъж - от пияни водачи се причиняват 5% от ПТП-тата

Войната по пътищата няма да спре със засилено полицейско присъствие, нито с по-строги закони и наказания
Освен пътищата, втория фактор е плачевното техническо състояние на автопарка. ГТП се минава със затворени очи. Миналата година трябваше да се моля да ме качат на стенд за спирачки, че ми беше интересно как са

Сигурно повече от полвината МПС-та се движат с гуми втора ръка, а за смяна на амортисьори - няма нужда да говорим. Как с технически изправно превозно средство и при положение, че не си пил, ще се случи да загубиш контрол и да се шибнеш в крайпътно дърво - а именно тези са най-смъртоносните ПТП-та. Следете новините няколко дни, за да се убедите, че именно най-тежките произшествия се случват при "загуба на контрол" ... според КАТ в последствие "заради несъобразена или превишена скорост", обаче аз казвам - освен "несъобрзена скорост" има и технически неизправни МПС-та, които от най-малката неравност на пътя стават неуправляеми ковчези ...