Здравейте!
Случката е следната
Преди седмица катастрофирах. Обстоятелствата довели до катастрофата са че се ударих и купчина от мръготии оставени до тротоата. Движих се с около 80км градско. Идвам от индустриалната зона към града. В акта ми пише че съм се движел с несъобразена скорост. 1 седмица бях в болница чак днес ме изписаха. След като се ударих в 2 купчини мръсотия на пътя се ударих в стълб челно.
Искам мнение на адвокат дали да подам жалба срещу общината или срещу съответния орган който не си е прибрал боклука и някой ще се навие ли да ми съдейства?
Благодаря предварително!
HELP ME! Търся адвокат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
chefito написа:Бате, искрено сори за случката, но в какво си се ударил? В купчина мръсотии, оставени до тротоара с други думи на самото платно???
Имам снимки но трябва да ми ги изпратят ще ви ги покажа
да ударих се в купчина боклуци на платното колкото и странно звучи.
Скоро и снимките но я няма 1-вата купчина вече са я били махнали рано рано сутринта
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
martinpetrov написа:Колега ти си си бил в нарушение отвсякъде 80км/час градско такова ограничение има само по околовръстното и Цариградско, а това че си се набил в някакви боклуци по добре отиди и си прегледай очите![]()
![]()
абсолютно нетолерантно изказване...на всеки може да се случи...предполагам не са се виждали толкова ясно...
Ludia написа:а скоростта?
няма да ги усъдиш понеже тезата им ще е че ако си с движел със скорост, съобразена с пътната обстановка, е нямало да се удариш.....ще кажат че боклука е паднал от някой камион и така....ще го изядеш ти.....и верно как не ги виде тия купчини боклуци......
пред мен се движеше др автомобил, който в последния момент се отърва да не се удари, и до мен имаше кола. Имах право на избор. Или да ударя изпреварващия ме в същия момен автомовил или да се натреса в боклуците.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
6opow написа:Ludia написа:а скоростта?
няма да ги усъдиш понеже тезата им ще е че ако си с движел със скорост, съобразена с пътната обстановка, е нямало да се удариш.....ще кажат че боклука е паднал от някой камион и така....ще го изядеш ти.....и верно как не ги виде тия купчини боклуци......
пред мен се движеше др автомобил, който в последния момент се отърва да не се удари, и до мен имаше кола. Имах право на избор. Или да ударя изпреварващия ме в същия момен автомовил или да се натреса в боклуците.
в такъв случай не спазване на дистанция, и пак несъобразена скорост, щото съобразаена скорост според закона е тази при която ще можеш да спреш преди да достигнеш до препятствието /дупка, стълб, кола, човек, купчина боклук и т.н.../
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
ужасТ.

Последна промяна от chefito на Чет 22 мар 2007 10:53, променено общо 3 пъти.
- martinpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
абсолютно нетолерантно изказване...на всеки може да се случи...предполагам не са се виждали толкова ясно...
Колега не съм искал да обидя никого с моето изказване просто се придържам към фактите, а те въобще не са в полза на колегата 6opow.
Съмнявам се, че ще може да осъди, когото и да било при така стеклите се обстоятелства.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Много съжалявам за случката
Въпроса с твоята вина за скоростта е ясен донякъде
но има съвина, по пътя не може да има препятствия
въпроса е чии са били
стопанина на пътя могъл ли е да знае за тях и да реагира
демек трудно е да се докаже
за щетите на колата имаш каско надявам се
за твоите вреди-имуществени и неимуществени би могло да се води дело
ще е трудно, дълго и с неясен край
лошото е че делото трябва да се води в Добрич
не знам колко ти помогнах
Въпроса с твоята вина за скоростта е ясен донякъде
но има съвина, по пътя не може да има препятствия
въпроса е чии са били
стопанина на пътя могъл ли е да знае за тях и да реагира
демек трудно е да се докаже
за щетите на колата имаш каско надявам се
за твоите вреди-имуществени и неимуществени би могло да се води дело
ще е трудно, дълго и с неясен край
лошото е че делото трябва да се води в Добрич

не знам колко ти помогнах

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
КАТ написали ли са с колко си се движил?
ако не са написали някаква скорост остава само несъобразената скорост. а това е далеч от превишена.
Да в закона пише, че трябва да се съобразиш с пътните условия, и да подбираш скоростта си така, че спреш при възникване на опасност.
Но също така в закона пише и че пътищата трябва да са в определени норми.
Според мен има смисъл да съдиш.. но резултата както каза Пичагата ще е неясен.
ако не са написали някаква скорост остава само несъобразената скорост. а това е далеч от превишена.
Да в закона пише, че трябва да се съобразиш с пътните условия, и да подбираш скоростта си така, че спреш при възникване на опасност.
Но също така в закона пише и че пътищата трябва да са в определени норми.
Според мен има смисъл да съдиш.. но резултата както каза Пичагата ще е неясен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”