Всички търсят "резачки" ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 22 мар 2007 12:52

Ludia написа:повече мощност = на повече рискови маневри, повече надценени възможности ;)

Не бих се съгласил с тезата си :) То по твоята логика, от колите с 300+ к.с. трябва да няма нито една в движение, всички да са се избили до сега :wink:

Обратното е много по-кофти - цяла година човек си джитка градско с колицата си, която някога е била 65 к.с. Един слънчев ден тръгва от София за морето, обаче в колата са децата му, жена му и цял багажник с куфари. По магистралата - всичко е ОК, колата пърпори със 120-140 км/ч без особенни проблеми ... После идва така наречения "пътя убиец" - започва да се тътри в колоната зад някой камион, минават 20-30-50 км., нервите не издържат, трета, гаааааз, обаче натовареният автомобил учудващо ускорява много по-бавно, отколкото на крастовищата в София .... отсреща идва камион ... ТРЯС ...

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 22 мар 2007 12:54

musura написа:
Ludia написа:повече мощност = на повече рискови маневри, повече надценени възможности ;)

Не бих се съгласил с тезата си :) То по твоята логика, от колите с 300+ к.с. трябва да няма нито една в движение, всички да са се избили до сега :wink:

Обратното е много по-кофти - цяла година човек си джитка градско с колицата си, която някога е била 65 к.с. Един слънчев ден тръгва от София за морето, обаче в колата са децата му, жена му и цял багажник с куфари. По магистралата - всичко е ОК, колата пърпори със 120-140 км/ч без особенни проблеми ... После идва така наречения "пътя убиец" - започва да се тътри в колоната зад някой камион, минават 20-30-50 км., нервите не издържат, трета, гаааааз, обаче натовареният автомобил учудващо ускорява много по-бавно, отколкото на крастовищата в София .... отсреща идва камион ... ТРЯС ...
немое всички да караме на Мусура голфа!!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 13:02

Мусуре, примери колкото щеш за коли над 300 коня, в канавката....
аз не казвам че конете убиват, а тоя зад волана ;)
Просто тоя кат знае че от 0-100 е за 6 сек и си мисли че може да изпреварва както и където си поиска.....;)
Аз не исках да ти опонирам, а само да подскажа че и 2-та варианта ги има.......

Пс аз ако се кача на CLS ще изпреварвам доста по-смело отколкото сега ;)въпреки че и сега изпреварвам :horror:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Чет 22 мар 2007 13:04

Аз съм на мнение, че в този форум сме се събрали любители на красивото а не непременно на "резачки"! :)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Чет 22 мар 2007 13:35

Така да се каже сме Естети...

'Умря циганката дето ни хвалеше..." mhihi

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Всички търсят "резачки" ...

Мнениеот Li4o » Чет 22 мар 2007 13:36

myrshavija написа:Не се ли уморявате?
Направо ми е писнало вече от теми, в които се търси "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" ...
.....

Аве мършав - спирай ги тез хапчета - виж, че не ти понасят... :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 22 мар 2007 13:38

Направо ми е писнало вече от теми, в които се търси "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" ...

Колега може и да си прав, можо и да не си, въпреки, че има доста логика, но не можеш да се сърдиш на хората, че се забавляват различно от теб и, че си дават парите за различни от твоите играчки, но ако си прав в това явление, това е за добро на всички на пътя, защото "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" и т.н. са много-по безопасни на пътя от останалите коли, веднъж, заради по-доброто окачване, после ,заради по-добрите спирачки, после, заради по-широките гуми, заради високия си разход и заради това, че, собствениците им нямат комлекси, че колата им е бавна и ако щеш, затова, че колата има по-добър външен вид се карат по-бавно, заради, това, че собствениците им се интересуват повече от поведения на автомобили на пътя има и още причини, но тези мисля са достатъчни за да разбереш за какво говоря... А ние, че сме болни, болни сме, но е по-добре отколкото да се занимаваме с глупости..:wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 13:42

BuGmaN написа:

Колега може и да си прав, можо и да не си, въпреки, че има доста логика, но не можеш да се сърдиш на хората, че се забавляват различно от теб и, че си дават парите за различни от твоите играчки, но ако си прав в това явление, това е за добро на всички на пътя, защото "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" и т.н. са много-по безопасни на пътя от останалите коли, веднъж, заради по-доброто окачване, после ,заради по-добрите спирачки, после, заради по-широките гуми, заради високия си разход и заради това, че, собствениците им нямат комлекси, че колата им е бавна и ако щеш, затова, че колата има по-добър външен вид се карат по-бавно, заради, това, че собствениците им се интересуват повече от поведения на автомобили на пътя има и още причини, но тези мисля са достатъчни за да разбереш за какво говоря... А ние, че сме болни, болни сме, но е по-добре отколкото да се занимаваме с глупости..:wink:

:bowdown

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 22 мар 2007 13:58

BuGmaN написа:... това е за добро на всички на пътя, защото "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" и т.н. са много-по безопасни на пътя от останалите коли, веднъж, заради по-доброто окачване, после ,заради по-добрите спирачки, после, заради по-широките гуми, заради високия си разход и заради това, че, собствениците им нямат комлекси, че колата им е бавна и ако щеш, затова, че колата има по-добър външен вид се карат по-бавно, заради, това, че собствениците им се интересуват повече от поведения на автомобили на пътя ...

Добре е, че си вярваш. За съжаление, почти всички искащи и имащи мощни коли ги искат/имат за да се дърпат и демонстрират бързина пред другите. Много са малко хората, които избират по-мощна кола за да имат запас, когато се наложи да настъпят.
А това, което не си прочел е, че убиват хората, а не колите. Без значение дали е седнал в обикновена или мощна кола, глупакът си е глупак и може да ти съсипе живота, колкото и да внимаваш.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 22 мар 2007 14:42

myrshavija написа:глупакът си е глупак и може да ти съсипе живота, колкото и да внимаваш

Ето тук си много прав вече и не мога да не се съглася с теб. Обаче не виждам повод за притеснение, защото то от време оно си е ясно, че 90% от населението попада в графата "глупак" :wink:

А по темата за "бИгачките", колегата BuGmaN го е казал чудесно :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 22 мар 2007 15:10

то щото пък с 64 коня дизел кат изпреварваш 20 минути, не си опасен така ли
айде стига
може и с колело да причини повее катастрофи, отколкото некой рацер

П.С лудия ме кефи как се прави на примерен
ей Г60 -то кво каза :lol:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 22 мар 2007 15:23

Ето и Лудия започна да разсъждава разумно- трябва да го подкрепя!
Да сте чули някой, който не може да плува да се удави?! Аз не мога да плувам и си стоя само до брега.Давят се големите плувци!
Знам си че с моя Пасат мога да изпреварвам безпроблемнно само Москвичи и не се напъвам.Ама я вижте големите карачи с мощните мотори-непрекъснато лъкатушат по шосето.....

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 22 мар 2007 19:00

повече мощност = по-лесно излизане от рискови ситуации, по-голями възможности на колата.

Аз съм на 33, женен с дете и пак си мисля как да си взема по добра "резачка".

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 22 мар 2007 19:21

K22 написа:Да сте чули някой, който не може да плува да се удави?! Аз не мога да плувам и си стоя само до брега.Давят се големите плувци!

Желязна логика ...... веднъж ще ти се наложи да плуваш и тогава да те видим ;)

но това не значи повече катастрофи, като гледам от десетина катастрофи една да е с т.н. от вас резачки.........така че тезата ви пропада ;) още повече че и 50 коня вдигат 140 ;) а не могат да откинат на спиране ;)

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 22 мар 2007 20:55

А бре май не разбираме проблема.....
Децата порастват,и ние не можем да спрем този процес,а и не е правилно....
Аз като се сетя преди години,как съм ходил по дискотеки и купони,
как не съм се прибирал по цели нощи,какво съм преживял през това време,
направо се чудя как са издържали родителите ми през това време,
но всичко се повтаря,само времената се променят....
Споко колега,и това ще мине.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”