От къде да си купя хладилна чанта за кола?
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
От къде да си купя хладилна чанта за кола?
Хора, колеги, имам огромно желание да си купя хладилна чанта за кола на прилична цена.Преди време бях гледал в Метро едни малки хладилничета за кола ( 3-5 литра) , но бяха безбожно скъпи - към 100 лв. То хубаво да дам 100 лв. ама за доста повече литри - поне 15.Хайде ако знае някой нещо да пише.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
stilko написа:Хладилнаимам такава чанта и няма нищо общо с хладилник. Има едно вентилаторче отгоре и това е. Не си струваше да си давам 10000 точки май бяха за нея. Обикновенната върши същата работа.
Какво визираш под обикновена - тази в която може да се сложи на дъното лед, без да има нужда да се включва към електриката?
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
doktora написа:stilko написа:Хладилнаимам такава чанта и няма нищо общо с хладилник. Има едно вентилаторче отгоре и това е. Не си струваше да си давам 10000 точки май бяха за нея. Обикновенната върши същата работа.
Какво визираш под обикновена - тази в която може да се сложи на дъното лед, без да има нужда да се включва към електриката?
Не на дъното!! "Пингвините" задължително се слагат отгоре!!
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
doktora написа:Ок. Препоръчайте някаква марка от този вид, от къде евентуално мога да си я купя. А между другото - колко време може да издържи с едно зареждане на лед?
Тия с "пингвинчетата" са до 30 и няколко лева, по спомени от миналото лято в Била, Метро и Практикер. До 7-8 часа държат, стига да не са на слънце. Аз ползвам 20л Ezetil с пелтие елемент. Купих я преди 2 години за 130 CHF. Сваля до 20 градуса под околната температура. Консумира 6 А и не е добра идея да стои включена при неработещ двигател. Като е изключена се стопля бързо ако околната темература е висока. Голяма е и не е удобна за носене (няма презрамка), особенно като е пълна с бира

Пак по спомени подобни имаше, пак ще има като се стопли, в горните магазини.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
От 1990 г има руска 12 литра от типа на амонячните хладилници.Сваля 20градуса по околната температура.Има 2 степени ,като на 1 -ва консумира само 1,5 А и вентилаторчето леко мърка.На втора степен консумацията е към 4 А.Работи си вече доста години.Най-лошото е , че събира малко шишета бира
)
Имах и чанта в която се слагат замразени торбички с течност.Те се държат в фризер или камерата , но издържат макс. 2-4 часа в зависимост от външната температура.
Така, че изборът е твой дали да вземеш чанта с торбички или чанта с "агрегатче"
аботата се върши от нагревател,както на амонячните Мразове/80/.Вентилаторчето е малко моторче което върти въздуха в отделението под самото хладилниче, въпреки, че има отвори .
Иначе си е малко по размер,но при +35 градуса съм пил студена бира.Тогава чаках на опашка за газ в к-с Тракия Пловдив мисля, че беше 94г. Иначе лятото си го нося вколата когато ходя на плаж извън града.Друго сие да пийнеш студеничка бира.

Имах и чанта в която се слагат замразени торбички с течност.Те се държат в фризер или камерата , но издържат макс. 2-4 часа в зависимост от външната температура.
Така, че изборът е твой дали да вземеш чанта с торбички или чанта с "агрегатче"
аботата се върши от нагревател,както на амонячните Мразове/80/.Вентилаторчето е малко моторче което върти въздуха в отделението под самото хладилниче, въпреки, че има отвори .
Иначе си е малко по размер,но при +35 градуса съм пил студена бира.Тогава чаках на опашка за газ в к-с Тракия Пловдив мисля, че беше 94г. Иначе лятото си го нося вколата когато ходя на плаж извън града.Друго сие да пийнеш студеничка бира.
Последна промяна от kris11 на Съб 23 апр 2005 21:58, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
doktora написа:Ами аз исках чанта с "агрегатче", но се оказа че са мн скъпи, а някой колеги твърдят че тези вентилаторчета вършат почти същата работа като ледените торбички. А при теб тези 12 литра - за какво по напред, колко бирички побира?
Aми как да ти кажа.Лятото е постоянно в колата и евключен.Има студена бира или безалкохолно. Като ходим на палатка или плаж извън Варна пак е в колата и пак има студено.Сетих се за марката "Ever Cool" измислена марка , ама вече 15 та година ми служи. Може и да затопля също за през зимата , но не съм го ползвал за загряване. Не , че го хваля, дейстивтелно е малко по обем, но по времето когато го купувах нямаше избор.
Лятото 1994г ме е спасявал когато съм чакал в Пловдив на газостанция в ж.к.'Тракия" в пек +35 и кусур градуса с наличието в него на студена бира.
Чантите с торби1ки замразена течност след 4-5 часа започват да се размразяват, ако колата е на слънце и по-рано.Преди съм ползвал такава чанта.Става за 2-3 часа да пренесеш нещо.
Абе парите и изборът са твои.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”