Скърцане при отпускане на спирачния педал?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Сря 21 мар 2007 16:58

Според мен причината за скърцането на задните барабанни спирачки на Г3 се дължи на увеличена хлабина между накладките и барабана поради зацапване и некоректна работа на механизма за обирането й, на който трябва да се обърне внимание. Ако хлабината е обрана от съответния механизъм движението/хода на накладките е толкова малко, че не може да породи скърцане. Когато механизма не работи в резултат на износването на накладките хлабината се увеличава педала потъва ръчната се вдига и започва да скърца.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Re: Скърцане при отпускане на спирачния педал?

Мнениеот bulaki » Чет 22 мар 2007 16:41

Rabbit_TDI написа:Като си карам и натискам спирачките и после ги отпускам се чува едно досадно скърцане.Случва се при ниска скорост.От доста време е така но вече взе да става истински дразнещо.Някой да има идея от какво може да е и как да го спра?

има ли го същото скърцане и при пускане на ръчната спирачка?Щотото при мене го има и ми се чува, че е някъде по средата на колата.А за колегата с предишното мнение-преди около месец свалях барабаните и накладките се оказаха почти нови

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 23 мар 2007 11:50

Filcho е прав като казва, че е най-вероятно е увеличен хода на спирачния механизъм в барабана. Прав е, че най-вероятно хода на ръчната е по-голям, когато се издърпа лоста. Не е зле механизма да се смаже. При мен бяха и двата проблема едновременно. Лошото е, че ако трябва да разглобиш сам задните спирачки отнема време. Тоста играчка е. :| Абе както казваше един колега по този повод смазваш накладките и караш хи хи хи! :whip

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”