Предлагат: Пияните шофьори без книжка доживот

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 22 мар 2007 17:57

musura написа:
Освен пътищата, втория фактор е плачевното техническо състояние на автопарка. ГТП се минава със затворени очи. Миналата година трябваше да се моля да ме качат на стенд за спирачки, че ми беше интересно как са :shock Сигурно повече от полвината МПС-та се движат с гуми втора ръка, а за смяна на амортисьори - няма нужда да говорим. Как с технически изправно превозно средство и при положение, че не си пил, ще се случи да загубиш контрол и да се шибнеш в крайпътно дърво - а именно тези са най-смъртоносните ПТП-та. Следете новините няколко дни, за да се убедите, че именно най-тежките произшествия се случват при "загуба на контрол" ... според КАТ в последствие "заради несъобразена или превишена скорост", обаче аз казвам - освен "несъобрзена скорост" има и технически неизправни МПС-та, които от най-малката неравност на пътя стават неуправляеми ковчези ...
    Ето за това съм 200% съгласен със musura

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 22 мар 2007 19:11

:bowdown musura = :hahhihi: :kef: :applause: :ahoy :idea3

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Чет 22 мар 2007 19:15

И аз съм за. Дори само като си го помисля, че може да ми вземат книжката не бих посмял да пийна и глътка :)

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Чет 22 мар 2007 19:22

Аз съм директно за затвор от 9 месеца до 1 година!!!! Това с книжката няма да е достатъчно!!!! :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 22 мар 2007 19:43

аз пия но не карам пил!!!!!!!алкохола е вреден за шофирането.......

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 22 мар 2007 20:27

musura си го каза - трябват първо пътища и после вече всичките там глоби и т.н. (макар, че като се замисля как карат сега, какво ли ще бъде ако пътищата ни са наред?!?) Цялата система е объркана... задайте си въпроса защо плащаме за винетки?

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 23 мар 2007 15:24

Ми айде направо да ги застрелват тогава...ко да се минава със затвор и доживотно отнемане на права...?!?

Ееееегати, тука явно е пълно с некви божи кравички и радетели на правилата... :twisted: :twisted:

Аз пък редовно пия по 2 чаши вино и се прибирам в къщи...не знам, колко ще ми покаже, но при всички положения ще съм над лимита. Айде да ми вземат книжката заради комсомолци и други радетели на сухия закон. И помислете също така, как и да спрете изродите със самолети, дето карат с 200 по Цариградско...
Бе понякога, хората се меткат по плочките в банята без ногу да мислят :lol:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 23 мар 2007 15:47

Отнемане на шоф. книжка до живот е пресилено, освен ако не е загинал/загинали други хора.
Трябва да се актуализира, според мен диференциацията за количеството установен алкохол и размера на паричната глоба и наказанието, както е видно от линка в поста на автора на темата. Ако не станало ПТП, по-ниско наказание, но достатъчно за да се "отрезви" грешника.
Човек може да сгреши, за това трябва да има време в което да преосмисли поведението си, когато седне отново зад волана.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 23 мар 2007 16:06

аз съм за овеличаване на сегашните наказания. Ако те фанат пиян ти земат книжката. Ако те фанат без книжка ти земат колата!
Да видим кои ше си даде колите тогава на пешлемета на по 15-16 години да се пребиват.

"До живот" несмятам че това някога ще стане, това е просто журналистическа пара.

Но пък ако имаше кои да наказва и сегашните наказания не са толква леки, за да ги пренепрегваме. Просто няма кой да ги прилага.
Докато има Подкупни в контролните органи Котрол неможе да се опражнява, колкото и да вдигат глобите.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 23 мар 2007 16:23

lilo&stich написа:сега идвам от КАТ.
Да не ви разправям каква опашка имаше пред гишето за алкохола.Напрау се уплаших :shock :олелеее

Ама в КАТ алкохол ли продават вече :shock 8)

Хубаво е да има строги наказания, ама чак до живот... Въпреки, че тоя бакшиш (от същата новина), дето са го хванали с 3.2 си заслужава баш такова наказание - че тоя по цял ден кара хора, като нищо може да претрепе някой.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 23 мар 2007 16:25

Това предложение (ако използвам вестникарския израз) е популистко. И сегашните наказания са достатъчно тежки.Само дето не се прилагат адекватно от органите на КАТ. Ако приемат такова нещо ще взимат книжките само на такива като нас, а тези , които и без това не спират на КАТ пак няма да ги хваща закона.

ПП Иначе от 20 години съм шофьор и никога не съм карал когато съм пил.

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 23 мар 2007 16:47

Проблема не е нито в закона, нито в пътищата, нито в техническото състояние на колите. Проблемът се корени другаде - в корупцията. Какво ще промени това повишаване на санкциите? Единствено размера на подкупа, който ще взимат катаджиите. Не са ли всички изброени проблеми следствие от тази корупция? Техническото състояние на колите е кофти, защото преглед се минава само с талон (щото е по-евтино да бутнеш отколкото да си оправиш колата). Тия със самолетите и пияните на пътя ги има, защото като ги спре катаджията не пише акт на момента а пита "К'во ша праим ся?". Пътищата ни са в това състояние защото от една страна са написани много по-малко актове отколкото би трябвало, от друга, защото са платени много по-малко от написаните и от трета - защото някой си е платил където трябва за да не го карат да даде и гаранционен срок на ремонтирания от него път...
Изобщо такива предложения са все едно да лекуваме инфекциозна болест с компреси, когато тя се нуждае от антибиотик.

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Пет 23 мар 2007 17:10

Такъв закон няма никаде по света! Според мен си зависи най-много от самия човек.Всеки си има глава на раменете и да си му мисли! Аз съм правил тази грешка да седна зад волана след употребата на алкохол за което ми отнеха книжката за 6-месеца:( И единственото за което се радвам е че не се стигна до ПТП след което да пострада някой невинен човек. От тогава колата на паркинга,едно такси и хайде на купона. Имаме си закони за всичко и за всеки,ама някои хора като пийнат малко повече и си викат: Е точно на мен ли ще ми вземат книжката,а и да ми я вземат имам познати в КАТ разполагам с пари и т.н!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 23 мар 2007 17:36

Още по строга санкция да измислят!Верно корупцията е факт,ама ако на 100 200 човека има земат книжките щото са карали :drunk мисля че на останалите малко ще им настрахнат т**ките и ще хващат такси (то там наи пияни де :lol: )обаче ако ще е само на приказки или да важи само за хора като нас тоя закон ...полицая като каже "Сакам ти 100 лв и си ходиш" ко ше праш ко имаш даваш ко нямаш :shock с колелото

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 23 мар 2007 18:22

jaba7a написа:Още по строга санкция да измислят!Верно корупцията е факт,ама ако на 100 200 човека има земат книжките щото са карали :drunk мисля че на останалите малко ще им настрахнат т**ките и ще хващат такси (то там наи пияни де :lol: )обаче ако ще е само на приказки или да важи само за хора като нас тоя закон ...полицая като каже "Сакам ти 100 лв и си ходиш" ко ше праш ко имаш даваш ко нямаш :shock с колелото

Аз мисля ,че по-същата логика контролните органи ако си вършеха работата и пишеха акт на всеки. Не само 100-200, защото нарушителите са много повече. Като те фанат със алкох и те оръскат с една солена глоба и отнемане на книжка за няколо месеца. Следващият път сам ще решиш, че ти е по-ефтино да дадеш 10лв за такси.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”