Всесезонни гуми. Какви?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Re: Всесезонни гуми. Какви?

Мнениеот feb » Пет 15 апр 2005 15:16

zews написа:няма такова нещо като всесезонни гуми.все 1 мултифункционално устройство-все нещо не му е наред.аз имам мн доби приятели гумаджий и те са ми забранили дори да говоря за такива.най-добре е за задвижващия мост да си вземеш качествени нови гуми и втора употреба за другия,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО според сезона

silent написа:Предварително ДЕБЕЛО подчертавам че не искам спорове от сорта няма такива гуми не струват и прочие подобни коментари. Питам конкретно колеги кой какъв опит има и разбира се отзиви и впечатления. Досега съм купувал по две гуми
от по евтините марки Дебика Навигатор и Вредещайн но сега съм решил да купя четири гуми и малко по скъпички /маркови/ и не искам да съжалявам после. Видях че малко фирми имат такива гуми. Засега от по-известните марки видях само Гудиар с най новия им модел ама не му запомних името и цената. Склонен съда дам до около 140лв на гума.
Пропуснах размера 185/65/14".

zews, човекът иска да си вземе всесезонни, което си е ЛИЧНО негово решение!
Ама викаш да си почешем пак езиците?
Освен това все ми се струва, че предпочитам да съм със всесезонни, ама НОВИ, а не с втора употреба или рециклиран боклук, на по 100 години.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 16 апр 2005 14:33

Моята логика е същата. Нов комплект през две максимум три години. От личен опит съм стигнал до този извод. А не ми е рентабилно през две три години да хвърлям по осем гуми .

zews
Автомобил:
Двигател:

знам ли?

Мнениеот zews » Съб 16 апр 2005 14:48

раберете ме правилно НЯМА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.никъде на вън не се продават такива.питайте.не е въпроса за икономия.моите предни гуми са тойо по 320лв. едната.за задните съм дал 100лв за двете и са перфектни-йокохама.колата се държи перфектно.по-добре човек да си има два комплекта гуми според сезона отколкото да кара с всесезонни боклуци които не са нито за топло нито за студено,нито за сухо нито за мокро.помислете малко. :roll:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 16 апр 2005 17:13

Vredestein quatrac е много добре.Ако имам правописни грешки ще ме извините,ама дъщеря ми има днес рожден ден и малко съм позацапал свещите.

zews
Автомобил:
Двигател:

знам ли?

Мнениеот zews » Съб 16 апр 2005 17:41

да е жива и здрава :)

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Re: знам ли?

Мнениеот dmitko » Съб 16 апр 2005 18:27

zews написа:раберете ме правилно НЯМА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.никъде на вън не се продават такива.

Ти на това НЯМА и на ВЪТРЕ ли му викаш?
http://www.1010tires.com/tiresearch.asp ... All+Season

Между другото са оценени и характеристиките и може да се правят добри сравнения с определени летни и зимни гуми.

А мойте са ей тия:
http://www.1010tires.com/tire.asp?tireb ... model=F590

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Съб 16 апр 2005 18:30

Аз съм с Вредещайн Куатрак 2 и са много добри :) Вече три зими и три лета съм с тях.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 16 апр 2005 18:33

и аз бях с такива известно време добри са но
като се има предвид че най-добрата за мен зимна гума Гиславед
е на 70лв парчето нови какво да ви кажа... предпочитам летни зимни

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Re: знам ли?

Мнениеот feb » Нед 17 апр 2005 0:10

zews написа:раберете ме правилно НЯМА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.никъде на вън не се продават такива.питайте.не е въпроса за икономия.моите предни гуми са тойо по 320лв. едната.за задните съм дал 100лв за двете и са перфектни-йокохама.колата се държи перфектно.по-добре човек да си има два комплекта гуми според сезона отколкото да кара с всесезонни боклуци които не са нито за топло нито за студено,нито за сухо нито за мокро.помислете малко. :roll:

Човекът търси всесезонни, каквито ИМА!
Съвсем отделен е въпроса, струват ли си и какво представляват!
Аз също предпочитам зимен и летен комплект!
А за 325лв., миналата година, си взех цяло чисто ново колело и то доста прилично... :wink:
Ебаси гумите имаш. За тая цена остава и да не са перфектни.
А не знам, като ти струват предните толкова, какво си сложил отзад за 6 пъти по-малко пари, но повярвай ми, не можеш да разчиташ на него, каквото и да ми обясняваш!

zews
Автомобил:
Двигател:

знам ли?

Мнениеот zews » Нед 17 апр 2005 11:36

ок.човека иска да си купи всесезонни гуми.целта на темата не е само да му кажем къде ги има,но и дали си струва да ги използва.аз просто изказвам мнение.със скороста,с която карам и стила ми на каране са такива.че ако изоплзвах всесезонни гуми сега нямаше да съм тук и да ви дразня.попитайте които и да е сериозен гумаджия дали си струва да си купиш такива гуми.а по отношение на задните ми гуми те о6те имаха тези власинките по граифера.просто ги взех от мн близък човек.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 17 апр 2005 16:41

Аз използвам VREDESTEIN QUATRAC 2 на двигателните колела на Пасат-а и съм много доволен. На есен ще си взема още две, за да се окомплектовам напълно. Преди да си ги взема доста се разрових из различни сайтове и представяния на гуми. Имаше и сравнения с различни марки. Всички клоняха към един модел на GoodYear и към Quatrac 2. Аз избрах последните, защото съм виждал да се карат доста коли с такива и доста от колите, внесени отвън, идват с такива гуми. В крайна сметка човек опитва и разбира дали му харесва. Аз лично съм за тях. Внася ги ХЕЕД 91.
Относно това дали има или няма всесезонни гуми: в САЩ има законодателни разпоредби, които задължават производителите на нови автомобили да ги оборудват с ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ!!! Няма как да обясним на американците, че такива няма, нали?! Предполагам, че и в Европейския съюз има подобни изисквания, защото всички нови коли, които съм виждал, са били с всесезонни гуми. Последно: когато на гумата производителят е написал, че е "all season", едва ли е имал предвид друго.

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Нед 17 апр 2005 23:00

Аз съм с Toyo Vario-V1 всесезонни и съм много доволен. Взех си ги декември месец и през зимата нямах никакви проблеми.

http://www.toyojapan.com/new_tires/vario_v1/index.html

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 20 апр 2005 13:56

Някой може ли да обясни какво означават цветните ивици по гумите, че чувам противоречиви изказвания от познати?

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Сря 20 апр 2005 21:11

Miki написа:Някой може ли да обясни какво означават цветните ивици по гумите, че чувам противоречиви изказвания от познати?

Виж тук: http://www.vwclub.bg/articles.php?id=3&page=2

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”