Да така е,ама дано само таксиджията да е трезвенLizard написа:jaba7a написа:Още по строга санкция да измислят!Верно корупцията е факт,ама ако на 100 200 човека има земат книжките щото са каралимисля че на останалите малко ще им настрахнат т**ките и ще хващат такси (то там наи пияни де
)обаче ако ще е само на приказки или да важи само за хора като нас тоя закон ...полицая като каже "Сакам ти 100 лв и си ходиш" ко ше праш ко имаш даваш ко нямаш
с колелото
Аз мисля ,че по-същата логика контролните органи ако си вършеха работата и пишеха акт на всеки. Не само 100-200, защото нарушителите са много повече. Като те фанат със алкох и те оръскат с една солена глоба и отнемане на книжка за няколо месеца. Следващият път сам ще решиш, че ти е по-ефтино да дадеш 10лв за такси.
Предлагат: Пияните шофьори без книжка доживот
- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
ТВЪРДО ЗА!!!
То вече да те е страх да излезеш с колицата ставаш разноглед и на всичкото отгоре незнаеш тоя срещу теб къде е бил и дали не се е насвяткал кат невидял и какъв е шанса да те отнесе кат бръмбър сламка:evil:
НИКОГА НЕ СЯДАМ ПИЛ ЗАД ВОЛАНА НЯМА И ДА СЕДНА
Кой нормален човек сяда зад волана след като знае че е ПИЛ

То вече да те е страх да излезеш с колицата ставаш разноглед и на всичкото отгоре незнаеш тоя срещу теб къде е бил и дали не се е насвяткал кат невидял и какъв е шанса да те отнесе кат бръмбър сламка:evil:

НИКОГА НЕ СЯДАМ ПИЛ ЗАД ВОЛАНА НЯМА И ДА СЕДНА

Кой нормален човек сяда зад волана след като знае че е ПИЛ

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Ще решиш че 10 лв за такси са малко като се опариш . Но идеята е чрез твоето отнема на права на автомобила да се наплашат всички или поне голям процент от останалите самоубиици и убиици по пътя които си мислят че е компютърна игра или че "пияния и лудия господ ги пази"По принцип не съм за толкова строги санкции.....но друго решение не виждам да се оттървем от тази заразна болест наречена "безотговорност" .Вече е време в приказките не лошия да е кумчо вълчо или гаргамел и така нататак , а звяра да е автомобила в комплект с пияния шофер 

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
То най-лошото е, че е масово явление мисленето "Е, ама аз не съм пил. Само една бира, а тя е нищо" или "то 50гр. е в нормата". И по тая логика за самооправдание нещата се омазват. Много пъти съм се дразнил като ми предлагат да пия и като кажа, че съм с кола следва "еее, една бира нищо не е". Мисля че въпросът е принципен, тъй че не трябва да се преценява на око колко е "сериозно" пиене.
- SiEtE818
- Автомобил:
- Двигател:
dokogolf написа:И аз съм за. Дори само като си го помисля, че може да ми вземат книжката не бих посмял да пийна и глътка
Volkov написа:Аз съм директно за затвор от 9 месеца до 1 година!!!! Това с книжката няма да е достатъчно!!!!![]()
![]()

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:В момента над 1.2 промила е до 2 г. лишаване от свобода.
Вие знаете ли за някой, който е влязъл в затвора? А за някой, който е пил и шофирал?
И сегашните закони са добри. просто никой не ги спазва.
1999г. ни удари пиян шофьор почти челно с 2.5 промила алкохол. Бях с нашите в колата (още нямах книжка) отред до баща ми се возеше наш приятел и почти всички зъби му бяха избити защото удара беше от неговата страна... неприятна гледка... но всички бяхме добре и благода ня Господ... Въпросния "шофьор" от ромски произход седя точно 1 месец в затвора и го пуснаха и какво ?! Хиляди дела се водеха и куп пари се дадоха и пак нищо така че само затвор за такива

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, има много шофьори, които си знаят мярката и ако пият преди да карат то е много малко и преценяват всичко така, че да мине малко време.Кой не е ходил някъде на гости и да не може да откаже 50 грама твърд алкохо, защото ще обиди домакина
Тръгваш си след 5 часа палиш колата и караш "пил".Това означава ли пак, че си убиец на пътя
Тия пияници с многото промили ги има главно в по-малките градчета, където разстоянията са малки, скоростите също и решават, че могат да минат метър.Един такъв човек обаче засили ли се повечко, то той е излязал от пътя без да разбере, я в дърво, я в стълб или кола с други хора и си е баш убиец на пътя.Истината е, че ти като си пиян и решиш да караш пиян, последното нещо за което ще се сетиш е закона.....ако можеше да се сетиш за суровото наказание ако те хванат, много преди това щеше да си се сетил, че можеш да убиеш някого и да се откажеш да караш......затова според мен всичко е до личността.Вярно, преди да почнеш да пиеш ще се сетиш за закона и си казваш, че няма да караш, защото ще има затвор.....по-късно обаче си в нетрезво състояние и съответно не мислиш трезво.....
Имам едно приятелче, което беше на сбор на едно село и влязал да кара с много промили и остави селото без ток......после доста време се възстановява от случката и психически и физически.Скоро след това обаче съвсем случайно се придвижил с кола за има няма 200 метра, пак в нетрезво състояние и случайно го проверили......резултата е, че после се стигна до съд, държавата води някакви дела срещу него, но не знам какво стана.....
Така че колеги, пазете се, пазете и другите, оправия няма.Законите са само наказателна мярка за вече провинилите се, те не могат да спрат никой.....само съвестта може, но нея я няма в много хора.....
П.П.Към групата на убийците по пътищата бих причислил дрогираните тийнейджъри(напушени, набоцкани, насмъркани), надъханите шофьори без книжка, жените шофьори....които единствени са способни да се гримират в огледалото за задно виждане докато шофират, да пишат смс и т.н.......разните чичковци(и жени естествено) с мобилни телефони, зад които караш и си мислиш че са пияни, защото се движат неадекватно, а като ги изпревариш се оказва, че човека дебатира оживено по телефончето и с другата ръка държи геврека долу-горе напаво , а пътя никой не го гледа......Към тия всичките трябва да причислим и малоумниците по пътищата, които няма нужда да са с малък стаж, да са пияни, дрогирани, недоспали или да говорят по мобилните си телефони, за да те вкарат в гроба.....
П.П.П.В София е редовна гледка да видя как някой яде баничка с двете си ръце и едновременно с това държи волана и шофира

Тия пияници с многото промили ги има главно в по-малките градчета, където разстоянията са малки, скоростите също и решават, че могат да минат метър.Един такъв човек обаче засили ли се повечко, то той е излязал от пътя без да разбере, я в дърво, я в стълб или кола с други хора и си е баш убиец на пътя.Истината е, че ти като си пиян и решиш да караш пиян, последното нещо за което ще се сетиш е закона.....ако можеше да се сетиш за суровото наказание ако те хванат, много преди това щеше да си се сетил, че можеш да убиеш някого и да се откажеш да караш......затова според мен всичко е до личността.Вярно, преди да почнеш да пиеш ще се сетиш за закона и си казваш, че няма да караш, защото ще има затвор.....по-късно обаче си в нетрезво състояние и съответно не мислиш трезво.....
Имам едно приятелче, което беше на сбор на едно село и влязал да кара с много промили и остави селото без ток......после доста време се възстановява от случката и психически и физически.Скоро след това обаче съвсем случайно се придвижил с кола за има няма 200 метра, пак в нетрезво състояние и случайно го проверили......резултата е, че после се стигна до съд, държавата води някакви дела срещу него, но не знам какво стана.....
Така че колеги, пазете се, пазете и другите, оправия няма.Законите са само наказателна мярка за вече провинилите се, те не могат да спрат никой.....само съвестта може, но нея я няма в много хора.....
П.П.Към групата на убийците по пътищата бих причислил дрогираните тийнейджъри(напушени, набоцкани, насмъркани), надъханите шофьори без книжка, жените шофьори....които единствени са способни да се гримират в огледалото за задно виждане докато шофират, да пишат смс и т.н.......разните чичковци(и жени естествено) с мобилни телефони, зад които караш и си мислиш че са пияни, защото се движат неадекватно, а като ги изпревариш се оказва, че човека дебатира оживено по телефончето и с другата ръка държи геврека долу-горе напаво , а пътя никой не го гледа......Към тия всичките трябва да причислим и малоумниците по пътищата, които няма нужда да са с малък стаж, да са пияни, дрогирани, недоспали или да говорят по мобилните си телефони, за да те вкарат в гроба.....
П.П.П.В София е редовна гледка да видя как някой яде баничка с двете си ръце и едновременно с това държи волана и шофира

- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
NovobranecGT написа:Колеги, има много шофьори, които си знаят мярката и ако пият преди да карат то е много малко и преценяват всичко така, че да мине малко време.Кой не е ходил някъде на гости и да не може да откаже 50 грама твърд алкохо, защото ще обиди домакинаТръгваш си след 5 часа палиш колата и караш "пил".Това означава ли пак, че си убиец на пътя
![]()
Това е изчерпва всичко по темата, но все пак когато знаеш че те очаква затвор е по-вероятно да се стреснеш отколко ако те глобят с 100 лева я платил я не!!!! Но инече всичко е вярно, няма култура!!!!
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:oSViRePql написа:Хиляди дела се водеха и куп пари се дадоха и пак нищо така че само затвор за такиваИ вземане на книжката за цял живот!
И ако беше без книжка, по-дълго ли щеше да стои в затвора?
Ако беше без книжка може би нямаше да кара... Но там масово карат без книжки така че

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”