Качване на Пасат с 20-30 см

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
msn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот msn » Нед 16 апр 2006 17:20

аз също мисля че вдигане с 20-30см е безумие,но едни 5-8 см са напълно възможни при това не с безумна цена . но трябва да се внимава дигането от пред и от зад да е еднакво
Наи големият проблем на паско е крилото за радятора което обаче може да се среже но тогава трябва да се прореже маската на която е емблемата да се сложи декоративна мрежа и да се махнат пласмасите пред радиатора

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Чет 18 май 2006 10:56

абе хора аз си сложих предни пружини от жигула на задницата на пасатора и газови амортисьори и се вдигна екстра - поне с 3-4см повече от оригиналните пружини (при мен лично даже се вдигна сигурно с 10см. защото старите пружини бяха счупени 8) ) Стана по стабилно от преди може би заради счупените ми пружини и изпусналите амортисьори, но естествено ако прекалиш със скоростта малко залита задницата (говоря за над 110-120км на доста остър завой) иначе по магистралата такива завои няма :wink: така че си е супер. А между другото преди същия завой ако го вземех с повече от 80 имах чувството че ще се обърна :shock и задницата направо ме изхвърляше в другото платно :!: Та идеята е че с някакви пружини по твърди от тези или малко по високи ще стане работата за отзад да се повднигне. Ама отпред с тия карета... не знам :?:

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

30 см- много са

Мнениеот Harrry » Чет 25 май 2006 17:06

При повдигане 30 см. мисля, че отдолу ще влиза много въздух и това ще я прави нестабилна не само на завоите, защото ще се намали сцеплението с пътя. Така че при такъв тунинг за скорост над 100 км/ч.- забрави. Аз пък искам да си повдигна комбито с 1 см.и отпред и отзад- но не чрез гуми и джанти, а иначе. Как може да стане и колко ще струва,знае ли някой?

Rayko18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rayko18 » Нед 28 май 2006 15:41

Колеги,

при всичкото ми уважение към мненията ви, бих ви дал съвет да
четете внимателно какво пише Яро три мнения по-горе и да не правите самодейности, от които можете да пострадате.
Потърсете из нета и прочетете как се прави лифт на джипове, за да разберете принципите.
А най-вече си купете кола именно за тази цел -- чукари и извън пътя.
Р

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 24 мар 2007 15:55

пасата го вдигнах с пружини/ маи бяха от варбург/и подложки h-4см.
вдигна се мноо.кляка само 1 см като я сваля от крика.стабилна е.
пружината е дълга 42-43 см със 13 витки.гледаи и диаметара !

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Чет 03 апр 2008 22:09

Rayko18 написа:Колеги,

при всичкото ми уважение към мненията ви, бих ви дал съвет да
четете внимателно какво пише Яро три мнения по-горе и да не правите самодейности, от които можете да пострадате.
Потърсете из нета и прочетете как се прави лифт на джипове, за да разберете принципите.
А най-вече си купете кола именно за тази цел -- чукари и извън пътя.
Р
Така е.Яро е доста запален Офф-роудър.И има много опит точно с повдигането на разни возила.И познава доста хора,които с това се занимават.И все пак...има някакви шансове Пасата да се повдигне без това да е много рисковано по-нататък.
Аз лично съм имал Г2 синхро,който повдигнах(имаше някъде тема със снимки),който имаше под праговете си 36см.Документирано е.За жалост го откраднаха.Сега си взех Г3-Синхро,който го очаква същото...
Като цяло идеята е 7см удължаване на стеблата на амортисьорите отпред и поставяне на стандартни отзад(на Синхро са по-къси със 7 см) и до тук имаме лифт 7 см.След това по-големи гуми.195х65х15 е пробван размер.И имаме още 3 см.Значи реален лифт 10см или 4",което за кола с независимо окачване е повече от чудесно.Много важен момент е поставянето на ограничителни колани,които да спират хода на колелата надолу,за да се избегнат проблемите с каретата.Напрактика се постига клиренс,като ходовете на окачването работят само на сгъване.Става за леки забежки извън пътя и може да се премине на места,през които с нормална 4х2 кола,изобщо не можеш да се доближиш.Естествено и дума не може да става за сравнение с добре подготвена офф-роуд машина.Карането след такава,обикновено води до щети.Но всяко правило си има и изключения,разбира се.Но това е друга тема...

Потребителски аватар
Vorsprung durch technik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vorsprung durch technik » Чет 03 апр 2008 23:25

Аз от мойто АУДИ направих,дядото на ОЛРОУДА и до ден днешен не съжалявам.Колата е съвсем малко по неустоичива,но е по твърда.Няма бордюр,който да ме спре и нямам проблеми с закачвания отдолу и т.н. :wink:

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Съб 05 апр 2008 15:11

:arrow

Последна промяна от strahil_toshkov на Съб 16 фев 2013 0:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Качване на Пасат с 20-30 см

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 25 яну 2010 0:25

до колегата с повдигането на пасата с 30 см. колега ако го направиш ми драси едно лс :lol: защото искам и АЗ :да: обаче нека е в рамките на разумното от 10-30 см не по малко и не повече :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Качване на Пасат с 20-30 см

Мнениеот znainainai » Пон 25 яну 2010 16:45

kacarov_dupnitsa написа:до колегата с повдигането на пасата с 30 см. колега ако го направиш ми драси едно лс :lol: защото искам и АЗ :да: обаче нека е в рамките на разумното от 10-30 см не по малко и не повече :lol:

Ей археолог не погледна ли че последното мнение в темата е от преди почти 2г :shock

Върни се в “Passat”