Значи проблема ми е следния. Паля колата на бензин, след 5-6 минути прехвърлям на газ и оборотите са си добре. Мога да си карам така спокойно, но понякога става много лошо, защото като изключа от скорост и колата гасне. После ако успея да запаля пак - аха да загасне. Като я спра някъде и след известно време я запаля пак си хваща оборотите нормално.
Сменил съм : Мембрани на изпарителя, тампон на моното (беше скъсан), правих профилактика на изпарителя, защото изпускаше малко газ. И центровка правих.
Подобен проблем имах преди 2-3 месеца и тогава тук ме посъветвахте да изключа стъпковото моторче и да видя дали ще се оправи. За моя изненада точно така и стана - оправи се. Само че не можех да карам на бензин. Както и да е реших, че ще събирам пари за моторче или ще търся някое 2-ра ръка.
Купих си едно моторче 2-ра ръка (вече 2 месеца бях карал само на газ) 2 дена преди да реша да го сложа, изчистих филтърчето на изпарителя и за моя изненада колата си работеше перфектно и на газ и на бензин. Викам си няма да сменям моторчето, явно не е от него.
Да, обаче, сега пак ми гасне колата когато си реши. Днеска ми угасна на един баир и с много въртене едвам запалих на бензин, та да се прибера.
Всички майстори, при които ходих за газовата споменаха че изпарителя ми е за смяна.
Според вас какво да правя - да сменям изпарителя или първо да опитам с моторчето.
Благодаря
Поправете ме ако греша, но са ми казвали че това стъпково моторче не оказва влияние, когато колата е на ГАЗ. Т.е. май няма смисъл да го сменям, а направо да събирам пари за изпарител.
Странно, но сега като карах малко, в началото колата си се държеше супер - оборотите си бяха идеални.(става въпрос на ГАЗ) След известно каране за малко да ми угасне на един светофар, но спасих положението. После докато паркирам там на едно място пак се държеше така, че ако не подавам газ ще угасне. Точно като я спрях на паркинга и остана в покой си хвана оборотите.

заглавието mod edit: dobrinb