Здравейте, имам много странен звук при отпускане на съединителя, не е от влизането на скоростите ... Получава се например като тръгвам понякога на първа , отпускам съединителя и се чува едно кррррр ... все едно приплъзват зъбни колела .... получава се и на задна и на втора понякога, но не като вкарвам скоростите , а като отпускам съединителя !!!
Някакви предположения от какво може да е ? Като ходих при НИКСИ само веднъж успях да го докарам този ефект от 20 проби, които направихме.
Сега какво ... да чакам да се скапе ли нещо или да влизам в бокса за ремонт ?
Странен звук при отпускане на съединителя
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
teodor6769 написа:Както го обясняваш май ще трябва разглабяне за да се определи от какво е. Освен да изчакаш още малко да почне да го прави по често и тогава първо съединител и после скорости ако не е от съединителя. И дано да не е нещо по сериозно та да се потроши нацяло докато караш.
Този ефект го усетих за пръв път преди 25 000 км или около 18 месеца ... а може да си го е имало още като купих колата преди 2 години .
Аз си въобразявам че карам много технически грамотно и щадящо колата , но все пак се чудя колко още да поизчакам ..мисля да пътувам по Великден - Плевен - Габрово ... да не се видя в приключение ?
Иначе съм педентичен и всеки дефект на колата и на компютъра ме дразнят доста !

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kiril_p написа:Същата кола, същия двигател, същия проблем имам и аз. Получава се много рядко на първа или втора при потегляне. Така и не знам от какво е. Наистина все едно превърта нещо в нещо. Засега си карам така.
И при мен се получава,ама само на първа при потегляне.... прави го само когато е влажно времето

-
- Автомобил:
- Двигател:
съединител
За същия проблем писах преди една година.Оказа се демпферна пружина/май така се наричаше/.
- kossel
Re: съединител
VANKATA написа:За същия проблем писах преди една година.Оказа се демпферна пружина/май така се наричаше/.
къде ти е темата ? не я откривам ?
а тази пружина в скоростната кутия ли е ?
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kossel написа:VANKATA написа:За същия проблем писах преди една година.Оказа се демпферна пружина/май така се наричаше/.
Не, на феродовия служи да гаси вибрациите

- kossel
georgipass написа:kossel написа:VANKATA написа:За същия проблем писах преди една година.Оказа се демпферна пружина/май така се наричаше/.
Не, на феродовия служи да гаси вибрациите
Ясно , оправя се с нов съединител ... нямам излишни 400 лева ... затова ще го почакам да се отели съвсем ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
съединител
Преди 1-2 дни в раздел продава,един колега продаваше съединител за пасат.
- kossel
VANKATA написа:Преди 1-2 дни в раздел продава,един колега продаваше съединител за пасат.
Благодаря , ще чакам да почне да приплъзва ... няма да се презастраховам