Здравейте.
Понеже трябва да сменям скоростна кутия, един човек ми предлага 02A AGC . А та въпроса ми е дали ще стане за мойта кола Пасат 89-та RP комби. В книгата за Пасат пише, че мойта кола е с 02A AYH. В таблицата със типовете скоростни кутии няма никъде този тип AGC.
В таблицата за предавателните числа на кутиите я има и разликата с AYH е единствено в индекса за "Главно предаване" при AYH е 3,945 докато при AGC е 3,685
Ще пасне ли на мойта и каква ще бъде разликата.
Благодаря
Въпрос за скоростна кутия за RP 89-та
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
megalodon написа:Здравейте.
Понеже трябва да сменям скоростна кутия, един човек ми предлага 02A AGC . А та въпроса ми е дали ще стане за мойта кола Пасат 89-та RP комби. В книгата за Пасат пише, че мойта кола е с 02A AYH. В таблицата със типовете скоростни кутии няма никъде този тип AGC.
В таблицата за предавателните числа на кутиите я има и разликата с AYH е единствено в индекса за "Главно предаване" при AYH е 3,945 докато при AGC е 3,685
Ще пасне ли на мойта и каква ще бъде разликата.
Благодаря
Значи първо, има такава кутия - AGC, по моите данни поставяна е на Пасат от 08/89 до 09/90 и на Корадо от 04/89 до 07/90, петскоростна е. AYH е също петскоростна, поставяна само на Пасат, в периода 08/91 - 09/91. Ако не е тайна, откъде гледаш тази таблица с предавателните числа ? За ставане, няма как да не стане на твоята кола - така или иначе е поставяна на Пасат. Разликата ако е само в предавателното число на главното предаване, не е малка - твоята кутия е "по-бавна", а другата е "по-бърза". Обикновено на комби слагат по-бавни - но много ме съмнява да има разлика и в предавателните числа и на скоростите. Провери за всеки случай и на твоята кола каква точно кутия стои (има два варианта - лепенката в багажника, ако стои, и най-сигурния - на самата кутия). Като единствен страничен ефект от смяната си мисля че може да има разлика в показанието на километража (тъй като явно кутиите са различни - за седан и за комби, и евентуално заради различните предавателни числа в главното предаване да са различни и предавателните числа в редукторчето за скоростомера). Предполагам че и при двете кутии скоростомера е от един тип (жило или електронен - кабели) ?
Успех !
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
megalodon написа:Данните ги гледам в сервизната книга за пасат на Аutopoint (тази зелената)
Мерси иначе за информацията. Ще погледна мойта кутия от кой тип е. Ако няма лепенка в багажника къде на самата кутия да търся обозначението?
И аз имах (по-точно баща ми, Бог да го прости, имаше) книгата, ама като продадохме колата, и книгата замина. Виждам, че има малко разминаване - колата ти е 89 година, а кутията е от по-късни години. Да, ляга се отдолу (неприятна работа), чисти се прах, кал, и се гледа кутията. За съжаление не съм го правил, и не мога да те насоча къде точно се намира кода и номера й. Мисля, че беше някакво по-широко равно място. Но ако много се залуташ, мога до поровя някой друг форум да видим там какво казват колегите.
Re: Въпрос за скоростна кутия за RP 89-та
megalodon написа:.....няма никъде този тип AGC. ....
Има има. Предишната ми скоростна беше точно AGC. Passat 89/1,8 Mi/универсал. Сега съм с CAT защото в AGC се прецака синхронизатор и за ремонта ми искаха колкото за редовна II употреба.Е има разлика във вървежа между двете, но може и да си въобразявам.
С една дума AGC ще стане.
Успех
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги сега като подигнах стелката на багажника да потърся обозначението на мойта и се оказа, че и мойта е AGC
Lisho, на мойта незнам точно какво се е прецакало, но винаги когато карам на скорост, особено на по-високи обороти и се чува едно стържене, щом натисна съединителя и заглъхва. Казаха ми че не може да се оправи(не е лагер на съединителя) и ако си намеря 2-ра употреба да си взема цяла кутия. Сега като казваш, че и твойта се е прецакала си мисля тия AGC да не са всичките такива строшени. Т.е. няма гаранция, че тази, която я взема и тя няма да се прецкана

Lisho, на мойта незнам точно какво се е прецакало, но винаги когато карам на скорост, особено на по-високи обороти и се чува едно стържене, щом натисна съединителя и заглъхва. Казаха ми че не може да се оправи(не е лагер на съединителя) и ако си намеря 2-ра употреба да си взема цяла кутия. Сега като казваш, че и твойта се е прецакала си мисля тия AGC да не са всичките такива строшени. Т.е. няма гаранция, че тази, която я взема и тя няма да се прецкана

megalodon написа:... Казаха ми че не може да се оправи(не е лагер на съединителя) и ако си намеря 2-ра употреба да си взема цяла кутия. Сега като казваш, че и твойта се е прецакала си мисля тия AGC да не са всичките такива строшени. Т.е. няма гаранция, че тази, която я взема и тя няма да се прецкана
Може да се оправи няма невъзможни неща, но се пита дали ще е изгоден ремонта. За II употреба "гаранция Франция". Лошото е, че ще се набуташ за монтаж и демонтаж ако нещо не е като трябва.

Успех