Имам проблем с гаранцията на лаптопа ми, закупен е от фирма ИНТЕРАКОМ - ПО-ДОБРЕ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТАМ!!!
Та двамата пикльовци в офиса /които са братя май/ ме разиграват с някакви глупости, направо ме избива на агресия като ги видя, но това не върши работа в случая. Свързах се и с вносителя за България, но и то там не получих особено съдействие. Та дайте съвет, ако има и някой в комсията за защита на потребителя ще се радвам да направим връзка. Лаптопа се скапа точно след 1 година и 1 седмица употреба. Гаранцията му беше 1 година, но при покупката си доплатих още 240лв. за удължаването му на 3 години. Но трябвало някъв сертификат да имам и т.н. Тогава пращах някакви документи по пощата до ейсър за, но обратно нищо не съм получил...
Има ли някой колега в комисията за защита на потребителя?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
santo_trafficante написа:ако нямаш документ че ти е удължена гаранцията на 3год нищо няма да направиш с комисията
Имам фактура в която пише лапотпа и втора позиция удължаване на гаранцията с 2 години и сумата + Гаранционна карта от ИНТЕРАКОМ ИНЖЕНЕРИНГ с 3 годишна гаранция с подпис и печат! Нямам върнат сертификат от ACER за международна гаранция.
- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега взимаш си всички необходими документи които са ти издали при закупуването на лап топа и директно в защита на потребителя.От там нататъка те ще притиснат некоректните търговци да ти отремонтират стоката.Занимавам се точно с такава дейност(продажба на техника)и винаги защита на потребителя така правят че или се сменя стоката или се поправя.Има и една книга за рекламациите която стои във всеки магазин.Отиди в магазина и искай да се запишеш и там.Успех
Трябва да се различи гаранцията към производителя и към продавача
По принцип производителя дава някаква гаранция 1г стандартно и в твоя случай две допълнително. Допълнителната гаранция към производителя представлява сертификат с уникален сериен номер и за да е валидна трябва да се регистрира. Обикновено това ства на сайта на производителя. Официалният сервиз на производителя може да ти уважи тази гаранция само ако е регистрирана.
Всеки търговец може да ти даде гаранция колкото му скимне (може и 10 години ако прецени) и това се удостоверява с гаранционата карта където е записана датата на закупуване, срока на гаранцията и условията на гаранцията.
Трябва да прочетеш подробно гаранционата карта да видиш дали няма условия които биха те прецакали и ако няма такива ги заплашваш аргументирано, че отиваш в комисията. И те ще гледат да оправят нещата
А иначе продавача е некоректен ако не ти е дал сертификата за допълнителната гаранция, защото така губиш гаранцията когато патуваш я чужбина. Може по тази линия да си търсиш правата ако липсва протокол, че си получил този сертификат и да ти върнат парите за него ако нищо не се получи с гаранцията
По принцип производителя дава някаква гаранция 1г стандартно и в твоя случай две допълнително. Допълнителната гаранция към производителя представлява сертификат с уникален сериен номер и за да е валидна трябва да се регистрира. Обикновено това ства на сайта на производителя. Официалният сервиз на производителя може да ти уважи тази гаранция само ако е регистрирана.
Всеки търговец може да ти даде гаранция колкото му скимне (може и 10 години ако прецени) и това се удостоверява с гаранционата карта където е записана датата на закупуване, срока на гаранцията и условията на гаранцията.
Трябва да прочетеш подробно гаранционата карта да видиш дали няма условия които биха те прецакали и ако няма такива ги заплашваш аргументирано, че отиваш в комисията. И те ще гледат да оправят нещата
А иначе продавача е некоректен ако не ти е дал сертификата за допълнителната гаранция, защото така губиш гаранцията когато патуваш я чужбина. Може по тази линия да си търсиш правата ако липсва протокол, че си получил този сертификат и да ти върнат парите за него ако нищо не се получи с гаранцията
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
astragt написа:santo_trafficante написа:ако нямаш документ че ти е удължена гаранцията на 3год нищо няма да направиш с комисията
Имам фактура в която пише лапотпа и втора позиция удължаване на гаранцията с 2 години и сумата + Гаранционна карта от ИНТЕРАКОМ ИНЖЕНЕРИНГ с 3 годишна гаранция с подпис и печат! Нямам върнат сертификат от ACER за международна гаранция.
Не ти трябва международната гаранция.
Бегай да се караш!
В правото си си.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Iavor написа:astragt написа:santo_trafficante написа:ако нямаш документ че ти е удължена гаранцията на 3год нищо няма да направиш с комисията
Не ти трябва международната гаранция.
Бегай да се караш!
В правото си си.
И аз така си мисля. Утре ще отида направо там с всички документи и ще пускам жалба!
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Има ли някой колега в комисията за защита на потребителя
astragt написа:Имам проблем с гаранцията на лаптопа ми, закупен е от фирма ИНТЕРАКОМ - ПО-ДОБРЕ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТАМ!!!...
Аз бих добавил и НЕ си купувайте Acer!
Колега, кофти работа, не знам колко е международната гаранция, но след като си доплатил за удължаване тогава не виждам какво общо има тя. Тия се опитват да клинчат с надеждата дано мине номера.
Търси си правата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”