за PG с турбина

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
NightBoy
Автомобил:
Двигател:

за PG с турбина

Мнениеот NightBoy » Нед 25 мар 2007 22:55

Мотора е PG с турбина К24 и се ползва сток електроника с чип до 7000 оборота. Получава се едно забавяне на впръскване на горивото при ниски на турбото. Значи турбината се развърта на 2800 об. и от 3500 нагоре прави постоянен бууст 0.8. От мапрането се вижда, че впръскването на горивото се забавя и дава 14-ки кам 15-ки АФР дори, а след 4600-4700 сместа се обогатява и държи 12-ки. Та въпросът ми е: Дали ако се смени чипа това забавяне ще се оправи или трябва нова електроника?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 26 мар 2007 2:37

Друг чип би трябвало да ти свърши работа, ма ще трябва някой да го мапне според изискванията на мотора... малко по дълъг импулс на дюзите в ниските обороти....

А дюзите сменяни ли са? Сещо така, ламбдата каква е, защото има настройки на широколентови ламбди за настройване на АФР-а

Потребителски аватар
NightBoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NightBoy » Пон 26 мар 2007 17:26

Дюзите не са сменяни, но немисля, че ако се сменят нещо ще се подобри, защото смогват във високите (но може да греша). Ламбдата също си е сток (и на мен ми мина тази идея да си поиграя и с нея), но ми казаха, 4е когато турбото се развърти компа не я слушал. Иначе с СО датчика се опитвах да го лъжа, но малко подобрение (ако може да се каже :( ) има в атмосферните обороти от 14.7 на 14.3 АФР, а като развърти турбината същата история се повтаря. Някаква идея каде може да ми мапнат чипа? И изобщо, които може да помогне с някаква информация, ще сам много благодарен.

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Пон 26 мар 2007 23:01

а докато сместа ти е над 14:1 , какъв е буста в този момент?

Потребителски аватар
NightBoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NightBoy » Вто 27 мар 2007 17:51

а докато сместа ти е над 14:1 , какъв е буста в този момент?

Ми бууста е 0.8 и е постоянен.

тук на снимката може да се види (с бяло сам отбелязъл забавянето на впръскването) http://snimka.bg/album.php?album_id=111832

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 27 мар 2007 18:39

Аз си мисля че ако смениш ламбдата с широколентова + подобаващия за нея софт. ще ти помогне!!! Ти дефакто не получаваш забавяне, а не достатъчно бензин => АФР ти е голям.

С какъв бензин го караш, детонаций да си усетил или тропане ??

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 27 мар 2007 18:45

prj57 написа:Аз си мисля че ако смениш ламбдата с широколентова + подобаващия за нея софт. ще ти помогне!!! Ти дефакто не получаваш забавяне, а не достатъчно бензин => АФР ти е голям.

С какъв бензин го караш, детонаций да си усетил или тропане ??

Детонации ако се усещаха толкова лесно нямаше да има датчик за детонации :) а вече много богатата смес ти е ясно какво става.. а иначе за проблема му според мен си прав..

А и аз да питам нещо .. бързо ли ти загрява колата ?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 27 мар 2007 19:02

Той нок сензора, пази, ма до един момент....

Не казвам да прави много богата смес, ма 14/15 при 0.8 бара си е много

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 27 мар 2007 19:24

prj57 написа:Той нок сензора, пази, ма до един момент....

Не казвам да прави много богата смес, ма 14/15 при 0.8 бара си е много

Да но при правенето на един двигател.. пацо и другите ще кажат.. а и ти добре знаеш че трябва да се стреми към идеална смес.. ламбда сондата тази роля играе все пак нали така? така че всичко различно е вредно..
богата смес.. детонационно горене и основните и биелните лагери ще запеят оперна музика
бедна смес... здравейте дупки по двигателя ми

За това според мен трябва едно добро програмиране на еку-то му..поне според мен

Потребителски аватар
NightBoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NightBoy » Вто 27 мар 2007 20:27

Ти дефакто не получаваш забавяне, а не достатъчно бензин => АФР ти е голям.

Да АФР-а е голям, но при високите се оправя, а и това повторение го има при всички превключвания. Значи требе да има забавяне и от там не достига бенза. С Супет 100 или 98-щото някаде няма 100 октана. Никакви детонаци не се усещат - кнока си върши добре работата. Разполагам с широколентова ламбда и мислиш ли, че ако я сложа на мястото на оригиналната и излажа компа със сигнала ще стане? Защото ми казаха, че след бууста ламбдата не играе роля. А и се опасявам ще ако има резутат пак във високите няма ли да се обогати много сместа? :?
А някаква идея каде могат да ми мапнат чипа според мотора?

А и аз да питам нещо .. бързо ли ти загрява колата ?

Ми изобщо не загрява, колкото и да е учудващо. Маслото също даржи 95 градуса, а ве всичко е тип то ама тоз АФР :?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 27 мар 2007 21:24

Що да не играе роля ламбдата след бууста???? Нали тя казва на ЕКУ-то колко е АФР-а....

Аз предлагам да си сложиш широколентовата и да пробваш с нея.... в крайна сметка търсиш АФР около 11/12 може би 13.

некви клапани имаш ли за испускане на входящия въздух при затваряне на дросела? Щото ако ако пускаш въздуха навън, а не обратно в всукателната система, понякога се получава объркване на ламбдата и почва да дава гадни данни

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Сря 28 мар 2007 11:53

Ай стига глупости ве.
Hормалната сонда работи само при смеси от 14-15AFR....то тя друго и неможе. Тя е общо взето само за празния ход и режимите без буст.
В буст режим около 0,8бара се гони смес от рода на 11,5AFR.

PACO

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 28 мар 2007 13:51

Сори, в грешка съм :wink:

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Сря 28 мар 2007 15:03

paco написа:Ай стига глупости ве.
Hормалната сонда работи само при смеси от 14-15AFR....то тя друго и неможе. Тя е общо взето само за празния ход и режимите без буст.
В буст режим около 0,8бара се гони смес от рода на 11,5AFR.

PACO

дам по4ти наи правилно казано ама тжа диги не праи такижа смеси дори в буст режим!!
по скоро 12,хх афр,
и земете разберете наи накрая 4е ламбда сондата е единствено за икономия и ни6то повече!!!
а принципно на тва зябавяне на сместа му се вика ламбда контрол , ама при колегата е в повече, иначе носрмалното е да дуржи примерно 14:1 до кум 0.4 бара !
тука си трябва или ремап на ЕСU-то или един МС дори и само инжектор драивер

Върни се в “Силов тунинг”