Здравейте колеги,
Имам следния проблем. Карам Пасат 2 1.8 моно с газ. Отскоро почна да прекъсва и реших, че са заминали или кабели или свещи или делко или чукчето или всичко. Оказа се, че на бензин това не го прави. Някои може ли да каже към какво да се насоча и къде да търся проблема. Получава се едно придърпване и то само на газ когато е.
Благодаря предварително!
Проблеми на газ
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Проблеми на газ
dino написа:Здравейте колеги,
Имам следния проблем. Карам Пасат 2 1.8 моно с газ. Отскоро почна да прекъсва и реших, че са заминали или кабели или свещи или делко или чукчето или всичко. Оказа се, че на бензин това не го прави. Някои може ли да каже към какво да се насоча и къде да търся проблема. Получава се едно придърпване и то само на газ когато е.
Благодаря предварително!
Има едно филтърче на газовия ел.клапан , вземи го почисти !
Пасата е 1989, уж се води моноинжекция, 1800 куб, 90 коня:)
Колкото до филтъра, каква е процедурата по почистването и понеже нямам идея как става кое е електромагнитния клапан. На изпарителя има 3 "кубчета" с по два кабела. В кое от тях е филтъра и може ли да стане някоя поразия, ако се отвори /като се спре газта разбира се/?
Колкото до филтъра, каква е процедурата по почистването и понеже нямам идея как става кое е електромагнитния клапан. На изпарителя има 3 "кубчета" с по два кабела. В кое от тях е филтъра и може ли да стане някоя поразия, ако се отвори /като се спре газта разбира се/?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Проблеми на газ
kossel написа:dino написа:Здравейте колеги,
Имам следния проблем. .... къде да търся проблема. Получава се едно придърпване и то само на газ когато е.
Благодаря предварително!
Има едно филтърче на газовия ел.клапан , вземи го почисти !

И на мен ми придръпваше неприятно в движение. Дори се притесних да не ми се скъсат тампоните на двигателя.
Направо го смени, обикновенно в него се набива мизерия, графитен прах. На АГУ "Ловато" струва 3 лв. Газовиат клапан е по принцип много близо до изпарителя. Има два кабела и медни тръбички, едната идва от бутилката, а другата отива към изпарителя. За всеки случай, преди да предприемеш смяната затвори притока на газ от самата бутилка.
Успех.

п.п. Темата dino по принцип е за форума "Автогазови уредби".
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, и аз имах подобен проблем, а Пасата ми е същия. Моя изпарител е BRC ел. и ми изпускаше газ. От там се получаваше придърпването (даже един път едвам се прибрах). Направих профилактика на изпарителя за 11лв. в Аргус Люлин и си смених филтърчето, за което ти е казал колегата dpp. Ако ти е стар изпарителя и не си сменял мембраните скоро ти препоръчвам направо да си купиш нов и да не се занимаваш. Аз моя го поднових за 70-80лв. , но 2-ри път няма да правя тази грешка. По добре да не се занимаваш с глупости и само да се тормозиш и да губиш време
Успех

Успех
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Придърпва кога - като я настъпиш повече, или без значение от натоварването? Да беше казал какъв ти е изпарителя (вакуумен или електрически) на колко години е и кога си сменял въздушния филтър и свещите?
Като ти гледам обясненията за кубчета, по-добре препиши каквото е на табелката на изпарителя.
Случвало ми се е от кофти газ да се задръсти не само клапана, ами и медната тръба от бутилката до него се беше бетонирала.
Като ти гледам обясненията за кубчета, по-добре препиши каквото е на табелката на изпарителя.

Случвало ми се е от кофти газ да се задръсти не само клапана, ами и медната тръба от бутилката до него се беше бетонирала.
Върни се в “Автогазови уредби”