Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 28 мар 2007 16:32

Искам да допълня wili98:

АК-то ползва боеприпас 7.62x39, ПК или РПК ползват 7.62x54, същия боеприпас се ползва и от Драгунов. Ефективната далекобойност на АК-то я дават около 100метра, иначе курума без проблем лети и на 1км просто както видяхме стрелбата му е доста неточна!

Драгунов има предимството на по-висока начална скорост + далекобойност за по-големия патрон поради дългата цев, но точно в това се състои и предназначението на пушката.

ПК и РПК са леки картечници които нормално да дават ефективна далекобойност на 300-400 метра, но режима им на стрелба е друг.

АК-то е по-скоро лесно преносима и лека модификация на основния дизайн на картечницата!

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 28 мар 2007 16:36

Dare Devil, можеш ли да намериш тая извадка от държавен вестник, защото лично на мен ми звучи абсурдно! :shock

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 мар 2007 16:38

съгласен съм с Вили.в другата тема казах че повече от 500 метра точна стрелба с АК е късмет.Драгунов е друго и там 500-900 метра не е сложно, но толкова.другото е късмет

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 28 мар 2007 16:41

Абе 500метра са си огромно разстояние!!!! Знаете ли какво е необходимо за такава стрелба! С фабричните приборе направо забравете за такова нещо, дори с оптика се изисква голям опит и техника за стрелба!

Наскоро гледах стрелба по елени на 890 ярда което е грубо 890метра, пушката беше 12.7мм хваната на станок, с невероятно голяма оптика! Това човек да държи оръзието и да се цели на такова разстояние е почти невъзможно за точен изстрел!

Ето видео на далечна стрелба: НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=yDM2Kd_-Qhs

Последна промяна от prj57 на Сря 28 мар 2007 16:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Сря 28 мар 2007 16:42

Закона можеш да го намериш във форумите на оръжеен магазин МСА Арми (http://forum.oragie.com)
Не ми се рови сега да го търся, но доколкото си спомням изменението е от 2003, като засяга и съществувалите дотогава ограничения за размера на хладното оръжие, което може да се носи - това ограничение също отпада. Всъщсност с това изменение на практика единственото, което се класифицира като оръжие по нашия закон е огнестрелното - късо нарезно, гладкоцевно ловно и нарезно ловно (където също отпадат някои ограничения, но там вече не съм запознат, знам само че в резултат на това, вече всеки ловец с разрешително за подборен лов може да си купи Драгунов за ловно оръжие). Освен това отпадат и каквито и да е ограничения за придобиването и носенето на пневматично оръжие.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 мар 2007 16:46

prj57 написа:Абе 500метра са си огромно разстояние!!!! Знаете ли какво е необходимо за такава стрелба! С фабричните приборе направо забравете за такова нещо, дори с оптика се изисква голям опит и техника за стрелба!

Наскоро гледах стрелба по елени на 890 ярда което е грубо 890метра, пушката беше 12.7мм хваната на станок, с невероятно голяма оптика! Това човек да държи оръзието и да се цели на такова разстояние е почти невъзможно за точен изстрел!

да, голямо е.то зависи и какво разбираме под точна стрелба....аз говоря за стандартна мишена с човешки бой......важна е и групата, но примерно от 10 патрона единична стрелба с оптика подпрян, може да се вкара 1 в мишената......като естествено преди това се изчисли траектория и странично отклонение...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 мар 2007 16:50

това което се вижда на филмчето е невъзможно да се постигне в полева обстановка......т.е виждаш каква е стойката...сигурен съм че оръжието е било простреляно преди това на същата дистанция*, за да може стрелеца от филма да вкара куршума в целта.....вижда се че позицията на стрелеца е по-високо от нивото на мишената, при това положение само скалата на оптиката не е достатъчна за да се изчисли траекторията на куршума

* Пс имам в предвид че е стреляно преди това точно там където е после животното

Последна промяна от Ludia на Сря 28 мар 2007 16:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 28 мар 2007 16:51

оръжие се дава а не се взима :wink: :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 мар 2007 16:52

Ludia написа:
prj57 написа:Ludia, в момент не съм в БГ, но имам човек който ми движи документите!

Доколкото знам, за пистолет боен трябва да минеш психо -тест +курс за безопасна експлотация, чака се около 30 дена.... Може да са променили малко изискванията, но най-добре се допитай до служба КОС в районото в квартала.

да, аз това го знам, интерсуваше ме точно дали има промени ;) мерси все пак ;)
    Ludia предполагам знаеш че най-важно за получаването на разрешително за късо оръжие е как ще се аргументираш в служба КОС за необходимостта ти от него, всички други документи са за получаване на таксите от тях най-вече. :wink:

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 28 мар 2007 16:54

prj57 написа:Абе 500метра са си огромно разстояние!!!! Знаете ли какво е необходимо за такава стрелба! С фабричните приборе направо забравете за такова нещо, дори с оптика се изисква голям опит и техника за стрелба!

не ви знам какво сте гледали но тия филмчета по дискавери много измислени ми се виждат :!: лично аз с АК47 7.62 на 100м рядко съм бил извън 10-ката , а на 400м в 9 от 10 истрела съм свалял мишената

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 28 мар 2007 16:54

силата на калашника никога не е била точната стрелба някои броики и някои хора го могат но не е правен за това.
С него са се стремели за ниска цена, универсалност спрямо воисковия тип, никаква капризност и подръжка, стреля и на -30 и + 30 висока влажност и т.н както се вика дуракоустоичив
в казармата стрелях с малнихера. Това е карабината, куршума е със стоманена сърцевина нема спиране.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 28 мар 2007 16:54

А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
пп. Чувал съм че са забранени ( незнам от кой, или защо )

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 мар 2007 16:55

mirror написа:

не ви знам какво сте гледали но тия филмчета по дискавери много измислени ми се виждат :!: лично аз с АК47 7.62 на 100м рядко съм бил извън 10-ката , а на 400м в 9 от 10 истрела съм свалял мишената

каква е мишената на 400 метра?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 28 мар 2007 16:56

Мисля че това ще е полезно на всеки интересуващ се:

http://forum.oragie.com/viewforum.php?f=52&sid=5f4649145ebbbd1409249dff6013e9db

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 28 мар 2007 16:57

чакала написа:Какво знаете за този човек?

Ами другаря Калашников е това :bowdown .Това което е сътворил няма аналог и няма да има според мен

Върни се в “ОФФ-Топик - други”