Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
пп. Чувал съм че са забранени ( незнам от кой, или защо )
не са забранени, но на голями разстояния се разсейват много.
Ludia написа:Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
Tishku написа:Ludia написа:Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
Абе някой ми беше казал, че са НЕХУМАННИ, ама като се замисля няма нищо хуманно в това да убиваш, но аз неразбирам. Знам само че са големи като калибър, и че поръзяват тотално мишената.
Huizel написа:Ludia написа:Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
ЗАБРАНЕНИ СА!
Ludia написа:Huizel написа:Ludia написа:Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
ЗАБРАНЕНИ СА!
искаш ли да се хванем на бас.отиваме и си купувам една кутия в кал.22ЛР
Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
Tishku написа:Ярък пример е пистолетa FiveSeven на FN - калибър 5.7мм / пълнителя побира 20 патрона!!!
Пффф, тва ми е любимец, като външен вид, много е красив...
пп. От това което прочетох,значи съм в заблуда че са само големи калибри...
prj57 написа:Tishku написа:А хора, за тези патрони с изместен център на тежестта на всякакво оръжие ли могат да се сложат.
Забранени са от Министерството и органите, също и международни организации - считат се анти-хуманни! Ярък пример е пистолетa FiveSeven на FN - калибър 5.7мм / пълнителя побира 20 патрона!!!
Такива куршими имат няколко варианта на конструкция, но най-често се изразява в следното:
Сърцевината на куршума има канал, в който има свободно движещо се твърдо тяло.... когато куршума удари жива плът, пробива и ако срещне преграда (кости) сърдечника в куршума се измества и траекторията се променя => целата е да се направи максимално поражение на вътрешните органи. този вид куршуми не са много точни поради балистиката и конструкцията си, но поразителния им ефект е сразяващ за това са забранени!
П.П. Калибър 5.45 също е забранен, въпреки че има такъв за АК, няма да го намерите по магазините![]()
.22LR е така наречения Флоберов патрон и той не е забранен, но също така няма нищо общо с де-балансираните муниции.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта