Пасат Б5 и airbags

Техническа и сервизна информация за Passat
meo
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 и airbags

Мнениеот meo » Вто 27 мар 2007 9:54

Въпроса ми е следния. Какво трябва да се смени след удар и последвало излизане на airbag-овете. Става дума за Пасат Б5.
Според АутоДата цялата система се състои от airbags(тука е ясно, че те трябва да се сменят), датчици в или под седалките (не става много ясно от картинката), пиро патрони (или датчици не знам) в коланите и SRS компютър пред скоростния лост.
До колкото видях в друга тема би трябвало да има някакъв G датчик, който се активира еднократно и след това се налага да се смени, но така и не намерих инфо къде е той.
Мерси предварително за отговорите :)
За съжаление в момента не разполагам с картинката. Довечера като се прибера ще я добавя към поста.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 мар 2007 10:12

Ето ти описание на airbags на Пасат Б5 - на английски е, .pdf - ЦЪК
1,6 МБ е, ама защо не ще да се отваря (сваля) - :dontknow:

meo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meo » Вто 27 мар 2007 10:39

Благодаря ти много за линка. :bowdown
Свърши ми чудесна работа :)
Сваля се с десен бутон върху линка и Save Target As... :idea:
С директно кликане дава някаква грешка.
До колкото разбирам трябва да се подменят(използвам номерацията от .pdf)
1 - Airbag unit driver's side (airbag за шофьора)
3 - Airbag unit front passenger's side (airbag за пътника от дясно)
4 - Side airbag, front passenger's side (страничен airbag за пътника от дясно)
7 - Sensor (side airbag, front passenger's side) (сензор за страничен airbag за пътника от дясно)
9 - Sensor (side airbag, driver's side) (сензор за страничен airbag за шофьора)
10 - Side airbag, driver's side (страничен airbag за шофьора)

Както и коланите, който не знам защо ги няма на снимката.
Не разбрах само дали трябва да се подмени 11 - Airbag control unit (SRS компютъра)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 мар 2007 10:49

Е само с десен бутон не пробвах ! И с Flashget също даваше грешка; намерих още една такава връзка, а ето ти и една статия на руски - ЦЪК

meo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meo » Вто 27 мар 2007 11:01

От по-новото поколение съм и за съжаление Руски не съм учил :(
Както и да е. Въпроса е че познат, който се занимава с коли в момента има Б5 с лек удар от страни и се разбрахме като го оправи ако ми хареса (т.е. след благополучно минаване на стенд и тест на двигателя )да го взема. Та ако го харесам въпроса е как да разбера дали има датчици който са сдали багажа и не са подменени. Знам че предните airbag-oве за излезли и той ще ги смени както и единия колан. За страничните забравих да питам, но ще му звънна. Идеята ми е да не се пропусне нещо по тази част, че с тая война по пътищата...
Също така може ли да се бодне някъде на компютър и той да си "изпее" всичко т.е. да не налучкваме какво е за смяна.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 мар 2007 12:03

За "бодването" на компютър има писано доста - става, и си казва голяма част от болките. Прави се със специализираната програма VAG-COM, и също кабел (интерфейс). Ако си от София, мога да те насоча към Vaskoto1 темата за сервиза му - ЦЪК- той върши тези неща в сервиза си, а също и Rumen мисля че има и няма да откаже. Но огледа си е оглед, и не може да се замени с компютър. Не съм много наясно с airbags, но си мисля че датчиците не се сменят (освен ако при удара не са смлени) - но може и да греша. То хубаво че ти е приятел, ама доста честа практика е неработещ или проблемен airbag да се шунтира със съпротивление 3-5 Ома, и всичко си мисли, че има изправен и работещ airbag, a всъщност няма никой. Ето ти още малко документация за Б5 airbags - ЦЪК (пак .pdf, на английски, отново "неотварящ" се, ама малък - 114 k)
Успех, и скоро да се похвалиш !

meo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meo » Вто 27 мар 2007 12:53

Разбрали сме се, че няма да се слагат съпротивления, защото така или иначе ще се сменят въздушните възглавници. Той ме попита дали искам работещи възглавници или съпротивления и аз си избрах работещи (естествено за сметка на цената) :) Както и да е.
А това, че се сменят някакви датчици го прочетох тук и по-специално поста на wili98, та за това пуснах темата.
Дано скоро да съм и аз в клуба :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 мар 2007 13:21

За съпротивленията и възглавниците си направил правилния избор (дано не се наложи да го изпитваш на практика, т.е. да си направил ненужно по-скъпия); за датчиците не знам, но Vaskoto1 мисля беше писал, а и аз сега докато ровя изскочи че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сменя и SRS.
За клуба предполагам си чел темата в Организационен ?

meo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meo » Сря 28 мар 2007 10:09

Значи и SRS ще се търси. Мерси за отделеното време :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 28 мар 2007 17:53

малко уто4нение:зна4и не е то4но така с модула за аербеците-изтрива се краш дата месажа и капсул детонаторите задължително се сменят;но не става с вагком.съжалявам но не знам кои го прави в бг

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 28 мар 2007 19:00

niks76 написа:малко уто4нение:зна4и не е то4но така с модула за аербеците-изтрива се краш дата месажа и капсул детонаторите задължително се сменят;но не става с вагком.съжалявам но не знам кои го прави в бг

Е в такъв случай не е ли по-добре да се смени модула ?
Благодаря за информацията.

Върни се в “Passat”