Ludia написа:сега рових из нета и намерих текст че дебалансираните куршуми са забранени от всички конвенции,
но само при стревлба по хора 
казах стрелял съм с куршуми с кух връх в кал.22лр , които имат точно това предназначение-да нанасят големи щети по жертвата и да не излизат от нея.за това мисля че и те спадат към дебалансираните.а че се продават свободно-гарантирам.използвам ги застрлба по лисици и кучета, но на близки разстояния понеже кухия връх придава друга траектория на големи дистанции.
Ама ти пак не си разбрал, кухия връх е за друго! Той цели стопираща сила, такива са повечето куршуми за лов, защото ако мелнеш животно с армейски патрон ще го гониш половин километръ докато падне от загуба на кръв. Армейския куршум (стоманен сърдечник) има скорост и пробивност, но няма стопираща сила, за това АКто дупчи и бетон и влакови релси! Ловния куршум е направен от по-мек метал, и често кух за да направи mushrooming effect, т.е. идеята на Хидро шок-а така че когато удари да се деформира и вместо да пробива да нанася повреди на тъканта => парализира жертвата със сила на удар.
Аз за карабината се такива имам