Каква/коя счет. програма да взема.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 28 мар 2007 13:29

чакала написа:
tankishev написа:Бизнес Навигатор :!:
... :!:

За Интегра чувал ли си?
http://www.integra-erp.com/index.php

Чакал ... тук не говорим за ERP системи ... ако беше така има една световно призната - SAP ... там ограничения нямаш ... ако искаш даже автоматично ще ти мие колата всеки път когато пуснеш платежно нареждане.... :lol:

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 28 мар 2007 13:39

tankishev написа:
чакала написа:
... :!:

За Интегра чувал ли си?
http://www.integra-erp.com/index.php

Чакал ... тук не говорим за ERP системи ... ако беше така има една световно призната - SAP ... там ограничения нямаш ... ако искаш даже автоматично ще ти мие колата всеки път когато пуснеш платежно нареждане.... :lol:

Прочети в Продукти...
Е щом мислиш, че БГ продукт няма такива възможности и че един направен разход в склада(издадена фактура например) няма да се отрази автоматично в разчетния модул и в счетоводството...здраве да е...това е съвсем малка част от възможностите му...ако не ти хареса мога ти предложа Oracle...а и не мога ти правя презентация тука все пак нали :wink:
П.П. Интересно ми е за какви ограничения говориш! :wink:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 28 мар 2007 15:56

чакала написа:...ако не ти хареса мога ти предложа Oracle...

Това пък защо?
Или Oracle вече не е само база?

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 28 мар 2007 15:58

myrshavija написа:

Това пък защо?

Оракъл отдавна не е само база... има там некви Оракъл Файненшъл и кви ли не още бози... и струват майка си и баща си.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 28 мар 2007 16:04

kotse_botse написа:
myrshavija написа:

Това пък защо?

Оракъл отдавна не е само база... има там некви Оракъл Файненшъл и кви ли не още бози... и струват майка си и баща си.

Сичко имат...даже програма за НАСА :!: ,а колко му е един Warehouse

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 28 мар 2007 16:07

По професия съм одитор .... в никакъв случай не си взимай програма започваща с A и завършваща с JUR .... AJUR-а е най-долнопробната счетоводна програма която можеш да намериш ... съгласен съм, че осчетоводяването е лесно в нея, но това не е основната функция на счетоводният софтуер ... (ако беше така все още щяхме да пишем с молив на лист хартия) ... най-важното за един счет. софт. е разновидностите и пълнотата в справките които изготвя ... на база на това си правиш всички анализи ... а АЖУР е най-калпавата програма когато се стигне до правене на справки ... имаш много ограничен брой и никакъв customization (трябва да се задоволиш само с това което предлага е не е достатъчно) ... :!:

Напълно съм съгласен с колегата , тука фирмата на която сме подръжка я ползват , и за сега с амного доволни , има някои бъгове самата програма които с течение на времето се появяват , но определено не пречат на работата !

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 28 мар 2007 16:32

чакала написа:П.П. Интересно ми е за какви ограничения говориш! :wink:

Разни (като говоря "ограничения" визирам ажур а не предлаганият от теб продукт !)... в момента се блъскам пак с един АЖУР (много е разпространен :cry: ) ... и така ми се искаше да може да генерира един възрастов анализ на вземанията и задълженията .... а малко преди това ми трябваше един анализ по контрагенти ... не че не е възможно, но трябва да правиш няколко други справки и да събираш, вадиш делиш :twisted: ... въобще много досадно ...

... и да добавя още нещо - забрави АЖУР да ти генерира отчети :-) ... виждал съм на места специално закупени модули за генериране и какво става --> при смяната на един стандарт цялото нещо потъва :twisted:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 18:21

Доколкото знам от мои клиенти счетоводители и те казват, че това е Програмата :wink:

kotse_botse написа:Оракъл отдавна не е само база... има там некви Оракъл Файненшъл и кви ли не още бози... и струват майка си и баща си.

Има и някакви фрии :shock да не повярва човек :) Един френд правеше някакъв CMS (дано го пиша правилно - client management system) на фрий оракъл, единственото ограничение беше, че базата беше до 100к записа, което в нормалния случай (малка фирма) беше достатъчно за около 15 години, по негови разчети

Последна промяна от musura на Сря 28 мар 2007 18:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бизнеснавигатор

Мнениеот iurimil » Сря 28 мар 2007 18:28

Програмата е добра,стабилна сигурна и изключително гъвкава.
От тук нататък всичко зависи от този зад клавиатурата.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 28 мар 2007 19:47

musura написа:[) Един френд правеше някакъв CMS (дано го пиша правилно - client management system)

Content Management System ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 мар 2007 19:50

vasstop написа:
musura написа:[) Един френд правеше някакъв CMS (дано го пиша правилно - client management system)

Content Management System ;)

За клиенти база си беше и сега като поразрових нета, се оказа, че е CRM :wink: "Customer Relationship Management"

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 28 мар 2007 20:34

Човека пита за счетоводна, а вие го запратихте в ERP-то. :lol:

По мнение на съпругата, на българските счетоводители Ажура им е най-присърце, ако говорим за чисто счетоводна обработка. С основния модул не могат да се правят разните му там икономически анализи (за целта продават отделен модул, както спомена колегата tankishev), но за чисто счетоводни справки, вкл. и такива, които се изискват от законодателството е напълно достатъчен. Актуалния L5.5 работи с една стара версия на InterBase, която не е лакома за ресурси и казват, че дава достатъчна за целите производителност. Чувал съм, че тази БД работи много стабилно и поради тази причина американците са я ползвали преди в някой от военните си машини.

Не малка част от счетита харесват и Бизнес Навигатора. Там имало възможности (каквито липсват при Ажура или поне не са възможни на ниво обикновен потребител) за прилагането на някой "хватки" при осчетоводяването на сметките (за пред данъчните :wink: ).

За актуални цени, най-добре производителите.

Съмнявам се, че помогнах много, но ако искаш пиши на лични да те свържа с един по-компетентен от мен потребител.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 28 мар 2007 22:49

Значи става дума за просто осчедоводяване. Но трябва да може да се бачка с повечко фирми /примерно 30-40 бр./
Основно трябва да може да вади оборотни ведомости, главна книга, извлечение по сметки и т.н., не ми трябват модули за склад, фактуриране и т.н.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 29 мар 2007 0:04

http://odit.info/?s=3
Питай ги тия светила!Може и да ти помогнат! :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”