кора за Голф 3 от ПДЧ

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

кора за Голф 3 от ПДЧ

Мнениеот pokeer » Съб 24 фев 2007 1:02

Решил съм да си правя кора с говорители и се интересувам ако някой има такава да ми даде идея ( по възможност със снимков материал ) как точно да изглежда. Първо защото не искам да привлича много внимание и второ ми се иска да да не изглежда грозно.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 24 фев 2007 8:19

Колега огледай мойта в гаража.Направена е от две части за да може лесно да се отваря и да не тежи на амортисьорите а също така и да не мърда.

Потребителски аватар
eMKy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eMKy » Чет 29 мар 2007 23:39

sashobas написа:Колега огледай мойта в гаража.Направена е от две части за да може лесно да се отваря и да не тежи на амортисьорите а също така и да не мърда.

Твойта не е ли за Г2 ..?

sashobas
Обештавам утре да ти кача снимки на моята, не е кои знае кво но като я облечеш с някакъв плат няма да изглежда зле. Аз не съм я обличал все още но платът (ако е такъв като за туба) ще ти струва 10 лева а ПДЧ плоскостта не знам точно но няма да е кой знае кво .

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: кора за Голф 3 от ПДЧ

Мнениеот Muncho » Пет 30 мар 2007 0:36

pokeer написа:Решил съм да си правя кора с говорители и се интересувам ако някой има такава да ми даде идея ( по възможност със снимков материал ) как точно да изглежда. Първо защото не искам да привлича много внимание и второ ми се иска да да не изглежда грозно.

Взимаш една плоскост ПДЧ 11мм 700х120мм, върху нея наслагваш оригиналната кора, изрязваш излишното.
Купуваш изолация за под паркет да речем 5мм и облепваш с нея дъската. След това взимаш някакъв мокет който максимално пасва на интериора и тапицираш дъската.
Не си фантазирай че ще можеш да закачиш новата кора на 3/5-тата врата. Или ще трябва ръчно да я повдигаш или ще свикнеш да ползваш багажника с кората на него.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 30 мар 2007 20:02

Модела на мойта кора се отваря с 5-та врата но е разделена с малки пантички и това помага да се отваря кората по лесно,тежеста се разпределя.Кората е направена от OSB-9мм. и отгоре е обкована с вазер.При самото тапициране от страната на седалката има обърнато парче от фазера с тапицерското кече за да се даржи кората със седалката и да не подскача,ама и кутията на бас бокса подпира от вътрешната страна.А от другата страна има заковано парче от фазера да стои по красива кората ,да не е само дебелината на една дъска.Не е трудна за направа ако имаш материали и инструменти.Успех.

Мойта е за двойка но принципа е един и същ за направата.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 30 мар 2007 20:25

някой замислял ли се е на какво се превръщат тези кори при недай си боже катастрофа с 60 примерно?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 30 мар 2007 20:28

wili98 написа:някой замислял ли се е на какво се превръщат тези кори при недай си боже катастрофа с 60 примерно?

А бе пази боже.
Ама моя модел неможе да мръдне .Корат е много здраво захваната.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 30 мар 2007 20:49

На мен не ми се мисли,ако нещо по-високо ме смачка отзад ( да не дава Господ ).Ще я разкарам кората и то скоро.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Пет 30 мар 2007 21:07

на мене ми я правиха в тояга. значи взимаш ориг. кора и изрязваш част от вдлъбнатата част от нея.... колкото да напъхаш малка дървена кора с накачени колоните по нея. после от нормална дъска/но да не е пдч/ я заобляш по кривките на ориг. кора и я облицоваш в плат. отдолу си монтираш говорителите и цялото това с винтове го завиваш за ориг. кора.... значи при мене прилича все едно е от магазина... но снимки няма да ти помогнат + това говорителите не се виждат. а и не тежи защото дъската е малка а и свири добре. абе ако искаш ходи в тояга ... добре ги правят... на снимките на моята кола е с кората ... ако помага но трудно се вижда

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 31 мар 2007 8:44

колко ти взеха в тояга за да ти направят кората.

Потребителски аватар
eMKy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eMKy » Съб 31 мар 2007 16:45

pokeer: Виж как съм си направил моята.
Костваше ми около 30 мин работа вземаш си някаква ПДЧ плоскост,
1 зеге за рязането и...
Изображение
остава да си купиш плат и да я облечеш . А за размера, най-добре е да я наложиш и да си отбележиш къде да резнеш.

п.п. Всички знаем че няма да е много практична но преценката си я правиш ти .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”