Тъй като си оправих за сега проблема с оборотите, сядам да напиша каква беше причината.Надявам се с това да помогна на други колеги,които имат същия проблем.
Първо да дам съвет на всички от обл В. Търново, или от Г. Оряховица, къде могат да намерят добър специалист за компютърна диагностика. От разузнаването което проведох установих че има двама добри специалиста, които освен с комп диагностика, се занимават с поставяне и диагностика на газови уредби. Единият се намира във В. Търново, срещу КАТ и се казва Митко. Специфичното за него е че е много зает ( то е нормално щом си разбира от занаята момчето ), има страшно много хора и ако не ви е спешно може да се уредите при него чрез предварителна уговорка, за след около седмица най малко. Само че аз не ходих при него и не мога да ви кажа със сигурност дали е толкова добър специалист, колкото хората говорят.Т.е. аз бях при него, но пича искаше да отида след седмица при него , та чак тогава да се уговорим за ден в който да ме приеме. За това се отказах, тъй като проблема вече не търпеше отлагане и отидох при другото майсторче, което се намира в Г. Оряховица, до стадиона, зад фирма "Полет", името му е Пламен!Човека също беше много зает, но след като 3 дена подред по няколко пъти на ден ходих да му "досаждам", ме прие на 4-я ден с няколко студени, потни бири

И така, при мен бяха установени "само" следните причини:
1. Променен ъгъл на запалването - вместо на 7 градуса, някой "майстор" ми го е настроил на 14.
2. Електронната плочка която отваря и затваря дроселната клапа се е попрецакала, беше доста замърсена и съответно след почистване и леко разместване, даде по добри показатели за дросела. Вярно ли е че тази "керлива плочица" като нова струва към 400-500 лв ?
3. Ламбда сондата даваше B- , което ми го обясниха че се е прецакала и дава на късо. С нея не сме се занимавали, защото карам 98% от времето на газ, но след време ще трябва да я сменя.