торентите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 30 мар 2007 13:26

Изображение
С микроторента Опции, настройки, връзка и вкарваш е това дет го виждаш...аз съм на БТК и също не можех да свалям, сега дера здраво от Арената

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Пет 30 мар 2007 13:36

Мерси много колега :D
Направих точно това което каза и вече тегля от Арената! Ако не те затруднявам кажи какво точно се смени че не схванах много, много :oops:
А някой да знае някакви чужди тракери, нали уж имало доста които си работят а пък аз немога да намеря никакви... :roll:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 30 мар 2007 13:40

Добре де Аз още снощи настроих на това прокси /не съобразих да споделя/ Обаче имам един въпрос Като сваляте през него има ли в пиърите такива от БТК? Защото при мен няма И къде е проблема
Сийдват се само новосвлаени неща Старите не

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 30 мар 2007 13:52

Ами неква настройка на прокси сервера, четох там у едни форуми хакерите как са се справили и хоп....а наистина нема бтк сеедъри, сега забелязах :shock , сигурно не са посочили като нас свободен прокси сървър

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 30 мар 2007 13:55

Syncro написа:Добре де Аз още снощи настроих на това прокси /не съобразих да споделя/ Обаче имам един въпрос Като сваляте през него има ли в пиърите такива от БТК? Защото при мен няма И къде е проблема
Сийдват се само новосвлаени неща Старите не

Предполагам както всеки от нас се е шашнал като му е спрял торента и си е казал аре това беше и сасе спрели старите сийдове...че и аз изтрих :oops:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 30 мар 2007 21:11

digigi написа:А някой да знае някакви чужди тракери, нали уж имало доста които си работят а пък аз немога да намеря никакви... :roll:

Ето няколко от мен колега дано съм бил полезен
http://combosoft.evo.bg/torrents/index.php
http://www.mininova.org/
http://torrentportal.com/

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 30 мар 2007 21:20

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Пет 30 мар 2007 22:51

Благодаря колеги :D направо ме засипахте с линкове :o
Остава един по един утре да ги поогледам... :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 31 мар 2007 3:42

Александър Сергеев написа:КАК ЮРИСТИТЕ СПАСИХА INTERNET
Но защо само за DVD говорим и то така тъжно. Примери за това, че класическото авторско право е несъвместимо със свободата на словото и със съвременните технологии има много. Ето още един пример, но този път по-весел.

Знаете ли върху какъв проблем си блъскаха главите през последните няколко години експертите на WIPO? Над проблема за възпроизвеждане на транзитните пакети. Всички знаят, че информацията в Internet се предава на пакети от сървър към сървър. Приемайки пакета, сървърът го записва в паметта си и след това го предава на следващия сървър. В резултат на няколко такива стъпки (на жаргон те се наричат хопове) пакета бива доставен до получателя му. Всичко изглежда много просто, нали? Но сега си представете (какъв ужас!), че предаваната информация е защитена с авторско право. По време на нейното предаване, тя многократно се възпроизвежда в паметта на транзитните сървъри, като при това технологията, върху която е изграден Internet не позволява предсказването на възлите, през които ще мине маршрута на пакетите. А кой е дал разрешение за това?

Получи се така, че извън закона се оказа целият Internet. От гледната точка на европейските юристи, този факт е сериозен проблем. Но експертите са за това – да решават проблеми. При щателното изследване на Бернската конвенция, основа на основите в защитата на авторското право, се изясни, че тя позволява да се направи изключение от защитата на правата на авторите в случай, когато възпроизвеждането:

се допуска само при особени условия;
не поставя под въпрос нормалната експлоатация на произведението;
не причинява съществени загуби на авторите.
На тези основания, експертите на WIPO одобриха Европейската директива, позволяваща „създаването без съгласието на авторите на временни нетрайни копия на произведенията им, съвършено необходими за тяхното циркулиране в Internet, ако тези копия не носят в себе си самостоятелно икономическо значение“. След като направиха това, юристите заявиха, че са вкарали Internet в рамките на закона и доволно потриха ръце. Нали ако не беше техният подвиг, щеше да се наложи да спрем Internet като технология, несъвместима с авторското право.

source=http://www.leeneeann.info/blog/?p=336#respond

Последна промяна от musura на Съб 31 мар 2007 12:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
The Corrupt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Corrupt » Съб 31 мар 2007 8:52

Благодаря ви много за торентите :D

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 31 мар 2007 9:29

Necessitatis non habet legem
Sum, quod eris, quod es, ante fui

Днес, 30.03.07 министърът на вътрешните работи заяви:

"Член 24 от Закона за авторството и сродните му права не се отнася за нарушенията на авторското право в Интернет и посредством компютър и компютърни мрежи, като това е споменато в Алинея 2.

Правната рамка, очертаваща типовите нарушения, касаеща закриляни обекти на авторското право и сродните му права, се съдържат в член 70 и член 71 на Закона за авторското право и сродните му права"

А ето я и въпросната алинея 2:

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се отнасят до компютърните програми. За тях се прилагат разпоредбите на чл. 70 и 71.

Господин Петков, алинея 2 определя, че чл. 24 не се отнася "до компютърни програми", а не както Вие твърдите до: "авторското право в Интернет и посредством компютър и компютърни мрежи" Диема Вижън и Амотера за компютърните им програми ли претендираха и се оплакаха ?

Господин Петков, Законът не трябва да се тълкува, той просто трябва да се спазва, независимо дали Ви върши работа или не !

source: http://arenabg.com/

Ivani4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivani4 » Нед 01 апр 2007 8:54

чакала написа:Изображение
С микроторента Опции, настройки, връзка и вкарваш е това дет го виждаш...аз съм на БТК и също не можех да свалям, сега дера здраво от Арената

Благодарим!!!

P.S. работи с микро торента с биткомет не можах да го подкарам

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Нед 01 апр 2007 9:11

digigi написа:Мерси много колега :D
Направих точно това което каза и вече тегля от Арената! Ако не те затруднявам кажи какво точно се смени че не схванах много, много :oops:
А някой да знае някакви чужди тракери, нали уж имало доста които си работят а пък аз немога да намеря никакви... :roll:

http://www.torrent-finder.com/ ;)

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Нед 01 апр 2007 10:33

Подкрепям протестите на 100%!!! Едно нещо хубаво да има и все гледат да го унищожат :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”