Искам да си сваля голфа поне с една врътка на пружините

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Съб 31 мар 2007 17:43

Срежеш ли пружините-намаляваш хода на амортесьора,тоест той спира да е толкова ефективен и колата става доста,доста по неустойчива,нестабилна и почва да вози като лодка-при неравност колата не се "успокоява" бързо.А тази неефективност води и до скапване на амортесьорите.....
Всичко това го казвам от личен опит... :wink:

Вземи си спортни пружини,а най добрия вариант-спортни пружини+спортни амортесьори,тогава вече колата "заспива",но и инвестицията не е никак малка де....

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Съб 31 мар 2007 20:51

ок колеги взех решение и ще си купя жълти прожини и решаваме проблема.Благодаря ви за мнениятя.Мисля че от стандартното по хубаво няма.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 31 мар 2007 21:20

УЗРЯ!!!!

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Нед 01 апр 2007 12:32

Колега точно по твоя случеи имаше тема която се казваше за или против рязането на прожини ако искаш потърси я :wink:

Но както виждам сам си се обедил че това хич не е добра идея от твоя страна за това вземи си спортни :wink:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 01 апр 2007 20:32

hose написа:Срежеш ли пружините-намаляваш хода на амортесьора,тоест той спира да е толкова ефективен и колата става доста,доста по неустойчива,нестабилна и почва да вози като лодка-при неравност колата не се "успокоява" бързо.А тази неефективност води и до скапване на амортесьорите.....

ей това немога да го разбера, защо си мислиш че като са спортни пружините и сток амортисьор-а и няма проблеми за амортисьора ефекта е същия като да си удрежиш намотки. Да вярно е че от спортните пружини няма по-добро, но мисля че бъркаш с това, ако си удрежи намотка ще има проблеми с амортисьорите, апък ако сложи спротни пружини няма да има. Няма да има проблеми и в двата случая (за амортисьорите говоря) но колата губи стабилност когато е с рязани пружини (не е голяма разликата между другото аз съм с рязана намотка и даже и от време на време виждам по-добра стабилност но съм с 4-ри газови двойно действащи амортосьори може и от това да е )

Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Нед 01 апр 2007 22:40

Както казах по рано-казвам го от личен опит и не ангажирам никого с това....
Една пружина обаче срежеш ли я-нарушаваш структура,КПД,всичко,абе скапваш я отвсякъде...

Всеки обаче си има собствено мнение по въпроса естествено....

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 02 апр 2007 7:54

Вярно е,че не е добре за амортисьора,ако е стандартен,със спортна или с рязана пружина.Само,че спортната е доста по твърда от рязаната и от там на амортисьора ще му трябва по малко ход,а рязането помага по-скоро за външен вид на колата,но стабилнстта.............

Върни се в “Оптичен тунинг”