карам ГОЛФ 3 ДИЗЕЛ от 6-7 хиляди км, а незнам предишния собственик дали го е сменял, та се чудя дали му е време на въздушния филтър.....и колко струва една смяна горе долу?
а освен това има ли филтър на въздуха за вентилатора към купето и как се сменя евентуално той?
На колко време се сменя въздушен филтър
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Re: На колко време се сменя въздушен филтър
kiik написа:а освен това има ли филтър на въздуха за вентилатора към купето и как се сменя евентуално той?
махаш пласмасата под дясната чистачка и ще го видиш

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: На колко време се сменя въздушен филтър
GodLike написа:kiik написа:а освен това има ли филтър на въздуха за вентилатора към купето и как се сменя евентуално той?
махаш пласмасата под дясната чистачка и ще го видиш
- Най вероятно няма да има ще видиш кутия с решетка но това да не те притеснява ще приспособиш нещо ако не ти се търси оригинален а и те не се намират много.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:По нашите "чисти" пътища, най-добре на 10 хиляди, като на 5 можеш да го свалиш и да го поизтупаш. Филтъра за купето - може и на 20 хил, ама зависи къде караш най-много - градско или извън. И за двата важи, че повече се зацапват в града, отколкото извън.
Именно...моя въздушен филтър е на 20 000 км и за момента още го държа, поне още 5000 км имам намерение още да го издевателствам, ама само извънградско си карам...
- baTkoTo
- Автомобил:
- Двигател:
а освен това има ли филтър на въздуха за вентилатора към купето и как се сменя евентуално той?
Тук мога да те посъветвам да махнеш пластмасата и да почистиш ако има големи листа или по едри боклучета след това да земеш един филтер дето е за кухненските апсурбатори то е едно бяло пухкаво и да го направиш да е двуслойно след това да изрежеш едно правоъгълниче по там решетката като нарочно го пуснеш по дълго след това правиш с някои по дебел конец примка и затягаш собственоръчния направен филтър превърташ възел и готово аз горе долу 3 месеца си изкарах с това дано съм ти помогнал

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:А колко може да струва филтъра за купето и намира ли се лесно - не ми се правят приспособления....чувал съм, че някои чорапогашници слагали вместо такъв ?
Филтъра(Бош) струва 17 лева в Ауто+
Чорапогащника единствено ще ти помогне да не влизат боклуци в купето, но като спреш на светофар зад някоя колица не се диша

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kiik написа:бе да си призная, за филтъра на купето питам, щото адски много ми се запотяват стъклата като кача 2-3 човека и имам усещането, че нещо в тая система се скапало - т.е. този филтър.....
Ами филтъра е засипан с прах, която като се навлажни ства кал и не минава нищо през филтъра.За 8-10 000км се събира 1 лопата прах, листа .
желателна е смяната в началото на есенният сезон.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”