Казаха по Нова тв. че гражданската отговорност пак щяла да поскъпва. Най-ми хареса причниата за това. Понеже за миналата година си били платили 98% от шофъорите, а за тази година били едва 93%. Тия хора направо...
Гражданската поскъпва, защото малко хора са си я платили. Е**си логиката. Да живее Българийя.

Гражданската отговорност пак поскъпва
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гражданската отговорност пак поскъпва
megalodon написа:Гражданската поскъпва, защото малко хора са си я платили.
Евентуално ще поскъпне, колега, недей да шашкаш народа

А е логично да поскъпне при по-малко застраховки, защото ще са нужни повече пари за гаранционния фонд, който покрива щети причинени от незастраховани водачи. Колкото повече незастраховани, толкова поевче щети пречинени от незастраховани ... повече нужда от пари в гаранционния фонд = по-скъпи застраховки.
Това е като с винетките - колкото по-малко хора купуват, толкова по-скъпи стават. Важното е, че тарикатите са на далавера, тези които плащаме и сега, пак ще плащаме

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
И друг път съм казвал,че тук при нас в Асурдистан-няма невъзможни неща
Явно си правят някакъв извратен социален експеримент за да видят,докога ще издържиме на издевателствата от страна на държавата върху нас!!!
А относно логиката,на господа управляващите,единственото което мога да направя е да остана безмълвен,защото ако нещата в държавата се развиват по същия начин,само единици накрая ще се движат с гражданска

А относно логиката,на господа управляващите,единственото което мога да направя е да остана безмълвен,защото ако нещата в държавата се развиват по същия начин,само единици накрая ще се движат с гражданска

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:според вас ако управляващите приемат г.о. да "поскъпне"
управляващите не определят цените на застраховките, а застрахователните компании. А парите "отгоре" ще се събират от новите застраховки - примерно ти миналата година си си направил годишна ГО за 90 лева, а ако сега си направиш за 2007-ма (взел си си нова кола) ще е 130 лв - това разбира се е пример. Никой не може да те накара да доплащаш за старата ти полица

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:а според теб ралица агайн в качеството си на представител на кое застрахователно дружество разясняваше проблема по телевизията?musura написа:управляващите не определят цените на застраховките, а застрахователните компании.
В качеството си на Председател на КФН и отговаряща за застрахователния надзор

И стига сте се шашкали! Г-ца Агаин обясни, че ще поскъпнат евентуално вноските от застрахователните компании в гаранционния фонд! Това първо е само хипотетично, и второ не води автоматично в поскъпване на застраховките

Отделно, тъпата държава има абсолютния ресурс да накара шофьорите да имат такива застраховки, така че да не се правят на ощипани моми!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колега, уважавам мнението ти, ама според теб как европейския съюз ще накара родните ни компании (не че останаха много такива) да изискват по-скъпи застраховки от клиентите си? как мислиш, че ще се справят с бясната конкуренция за по-ниски цени на предлаганите застраховки от типа "гражданска отговорност"? според мен за кой ли път някой от брюксел е "посъветвал" милите ни управници какво да правят (не изключвам и възможността това да е постановка от страна на "народните" избраници с цел "всяка стотинка ни е нужна" - нека не забравяме, че не всички приходи от този тип застраховки остават за застрахователните дружества). каквато и да е обаче причината за този медиен изблик, тя е смешна, необоснована и НАГЛА!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е, че все още има тарикати, които си правят в началото на годината застраховка "на вноски", плащат първата вноска и нататък забравят! Не са виновни в случая нито застрахователите, нито държавата, нито ЕС
Виновни са ши*аните тарикати, които на си правят ГО!!! Които в случая постъпват като мангалите, които не си плащат тока и техните сметки се начисляват на всички останали редови пладци!

Виновни са ши*аните тарикати, които на си правят ГО!!! Които в случая постъпват като мангалите, които не си плащат тока и техните сметки се начисляват на всички останали редови пладци!
Последна промяна от musura на Пон 02 апр 2007 21:38, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
da__buzz написа:аз също го гледах и казаха нещо си там , че ще пребират по 10 лв. на застраховка заради тези които нямали такава.
еми аз сега пак ми взеха 10 лв. точно заради тях на ДЗИ съм застрахован.
Колега, в момента взимат по 10 лева

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гражданската отговорност пак поскъпва
musura написа:megalodon написа:Гражданската поскъпва, защото малко хора са си я платили.
А е логично да поскъпне при по-малко застраховки, защото ще са нужни повече пари за гаранционния фонд, който покрива щети причинени от незастраховани водачи
А не е ли доста по-логично тези пари да се избият от глобите на тези, които не са си платили гражданската отговорност, а не от джоба на тези, които съвестно си я плащат. Факт е, че полицай да те спре за проверка е все едно да те изберат в телевизионно предаване. (не че горя от желание да ме спират всеки ден, ама от морето (юли месец) не са ме спирали за проверка)
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Чакай, чакай, какво за ДЗИ /и аз съм там/, какви 10 лв?!?
С годишна съм, от "ония" до 30.12.2007 г., платена без разсрочване. Редовна ли ми е гражданската в момента, или не? Никой не ме е търсил да доплащам каквото и да било - все още. И по-добре да не ме търси!
Не става въпрос за размера на доплащането /и да има такова, 10 лв. вече не са пари/, въпросът е принципен!
П.П. Ако си продам колата /оформени документи - всичко/ и после във форума ми кажете, че съм я дал за малко пари - какво - да отида да кажа на копувача: "Батка, дай още ХХХХ лв., щото бай Х.Й от Брюксел каза, че тънко съм ти я дал!" ?!?
А парите ми трябват, защото нередовния ми съсед ме е наводнил и не иска да плаща ремонта ?!? 

П.П. Ако си продам колата /оформени документи - всичко/ и после във форума ми кажете, че съм я дал за малко пари - какво - да отида да кажа на копувача: "Батка, дай още ХХХХ лв., щото бай Х.Й от Брюксел каза, че тънко съм ти я дал!" ?!?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”