София-Ленд ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

София-Ленд ?

Мнениеот SMEL » Пон 02 апр 2007 20:54

Работи ли това чудо още,че щерка ми и племенника ми отиват до София за ваканцията и искат да отидат на Ленда-ама тук повечето хора казват че е закрито.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 02 апр 2007 20:56

За съжаление това нещо (Софияленд) вече го няма. Имаше и тема дори във форума мисля.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 02 апр 2007 21:02

gr_kanev написа:За съжаление това нещо (Софияленд) вече го няма. Имаше и тема дори във форума мисля.

Мда, и двете неща са верни :wink:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 апр 2007 21:02

Наистина ли е закрито, аз така и не отидох да го видя тоя София Ленд :cry: .

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 02 апр 2007 21:03

дам закрито е (уж фалирало) и е продадено на некви дето ще строят биснес парк.... идиотите в тая държава край нямат!

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 02 апр 2007 21:10

Гадно-най много мразя да разваляш нещо хубаво,в което е вложено много труд и любов.Значи ще разглеждат другите ви забележителности.Може темата да се заключи ако модераторите сметнат за нужно.И аз несъм ходил,но съм чувал само хубави работи.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 02 апр 2007 21:13

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Пон 02 апр 2007 21:46

Продадоха го !!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 04 апр 2007 9:45

ще се строи в парка
едвам извадиха разрешение да правят увеселителен парк в парка, щото не можеха да получат за сграда и сега вече успели и продали
баси къде ще си водя детето, па и таткото :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 04 апр 2007 11:49

Pichaga написа:баси къде ще си водя детето, па и таткото :roll:

... в моловете.. :roll: :evil:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: София-Ленд ?

Мнениеот kossel » Сря 04 апр 2007 12:28

SMEL написа:Работи ли това чудо още,че щерка ми и племенника ми отиват до София за ваканцията и искат да отидат на Ленда-ама тук повечето хора казват че е закрито.

още не е продаден .. но цената му е 33 млн .. при реална ..около 20 млн .. ама знае ли се ..така че ако има желаещи ..

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Сря 04 апр 2007 16:35

М-да, ще застрояват явно, грозна картинка :(.
http://econ.bg/viewnews.html?Search=3&l ... 8&cat_id=0

още инфо по темата

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 04 апр 2007 16:53

ebemti написа:дам закрито е (уж фалирало) и е продадено на некви дето ще строят биснес парк.... идиотите в тая държава край нямат!

Хората си изпраха парите и сега вече други могат да направят бизнес парк ;)

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Чет 05 апр 2007 8:16

Още една новина: http://dnevnik.bg/show/?storyid=327895
"София ленд" е обявен за продажба
От парка твърдят, че през май ще започнат да работят отново

Консултантската агенция "Ен Си индъстрийз" е обявила за продажба на страницата си в интернет увеселителния парк "София ленд". В обявата е посочено, че вече е започнала процедура за промяна на статута на терена, като върху него може да се реализира друг проект - жилищен или търговски комплекс. В същото време от парка коментираха, че не са информирани за обявата и се готвят да отворят "София ленд" за новия летен сезон.

Офертата на консултантската агенция е за комплекса, разположен на близо 35 хил. кв.м, прилежащия паркинг, зелените площи към терена и др. Посочено е, че комплексът има 27 атракциона, няколко заведения за забавление и ресторанти и т.н. В офертата се посочва още, че паркът работи през цялата година. Преди изминалата зима обаче увеселителният комплекс беше затворен. Официалното обяснение беше свързано с желанието на мениджърите на "София ленд" да намалят разходите. Обещанието им беше паркът да заработи отново в началото на май.

Не съм запознат с тази обява и не мога да коментирам, каза във вторник изпълнителният директор на парка Владимир Бонев. Той заяви, че предстои атракционите да бъдат "размразени" и отново да работят. По думите му също така "София ленд" в момента бил в процес на набиране на персонал. Чака ни много работа и затова не мога точно да кажа кога ще отворим парка, добави Бонев.

Затварянето на "София ленд" през есента на миналата година беше съпроводено от информация на представители на пазара на недвижими имоти, че паркът се готви за продажба. От управата му обаче не потвърдиха тази информация.

Фирменото дело на "София ленд" ЕАД показва, че дружеството е 100% собственост на регистрираното в Англия "Комплийд ентертеймънт лимитид". Дружеството се свързва с Първа инвестиционна банка, но няма преки доказателства за това. Банката на няколко пъти е отпускала финансиране на парка, показва още фирменото дело. От финансовия отчет на дружеството пък става ясно, че то претърпява сериозни загуби от самото начало. През 2005 г. приходите на парка са малко над 6.1 млн. лв., а разходите - близо 13 млн. лв.

Консултантската агенция "Ен Си индъстрийз" е регистрирана през миналата година и неин управител е Нели Беширова. На страницата на компанията се предлагат и други проекти, сред които "Пфое мол", индустриален комплекс на "Цариградско шосе", няколко ваканционни селища в Пампорово и Банско, терени и др. Беширова във вторник не беше открита, за да даде повече подробности около обявата за "София ленд".

Нели Беширова е дъщеря на бизнесмена и бивш кмет на Неделино Стоян Беширов. Работила е като консултант в Лондон.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”