Леко туниране на едно Голфче Мк3 история в снимки
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_gti написа:Stefan написа:Много добре, а мислил ли си да сложиш GTI удължението на предната броня
Да подкрепям мнението на Стефан![]()
Ако сложиш широкия нож от г3 гти ще си перфектен
Няма как да сложа широк нож, защото колата ще стане прекалено ниска, а тя и в момента си е доста смъкната просто няма накъде, а и широкия нож седи добре само ако колата е с праговете от ГТ/ГТИ или някакви други, без прагове се получава разминаване и предната броня седи много по-ниско от праговете.
А това за бързина карам леко и си спазвам ограниченията, това, че е мърво роден мотора го казах, че не е 150коня или 115коня и просто не си струва да се наливат пари по мотора, а направо да се купи голфче с по-големия мотор.

Понеже много хора ме питат за решетката такива решетки се продават по повечето тунинг магазини, има и в ХЕЕД 91, но не винаги има налични.
Значи идеята ми беше да оставя черни ребрата на решетката и само лайсната да се боядиса червена, но майстора е забравил какво говорихме и е боядисъл цялата решетка, но така пак изглежда мн.добре.
Волана е Изота модел Нивола, аксесоарите Изота пак се продават в Хеед91, италиански са, но аз моя си го взех от внесъх от чужбина.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
snoopgod написа:нихт шлехт майн фройндда питам само колко ти излезна гърнето?
Към +200$ струва, ама аз ударих някаква промоция + безплатен шипинг и се върза на 160$

Джантите не са нищо особено, но на голф3 седят горе долу прилично, аз си търсех само 15ки, сащото с 16ки щеше да се спъне много кола, а и гуми се намират по-трудно, но пък 16ките са доста по-ефектни и седят много красиво, ако се избере правилния модел, но на 90-100коня кола просто не си заслужава да се слага джанта по-голяма от 15цола.
Това е моето мнение, въпреки, че доста нови коли с моторчета 1.2 излизат от завода с 15джанти и с гуми на 195/55

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти
Проектчето ти много ми харесва, и аз все се надявам че ще ми остане време и аз да се заема с нещо подобно. Искам да те питам конкретно за воланчето, от къде си го взе и ориентировъчна цена
Успех от мен и да качваш редовно снимки в темата!!
Успех от мен и да качваш редовно снимки в темата!!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
da6o_amvr написа:: vw fen
Евалата колега!Голфчето е станало пърлячка!!!Само да те питам колко горе-долу ти излезнаха подобренията(Щото като ти прегледах темата се зарибих по някои неща![]()
)
Ми да ти кажа не съм ги смятъл, купувал съм ги по отделно и им загубих следата, кое колко беше точно, пък и някой неща не са купувани от Б-я и цените им тук са по-различни.
Ориентировъчно ще драсна:
Волана сигурно 150-200лв.
Фланеца за волана е 20-30лв.
Топката на скоростния лост е към 40-50лв.
Ботуша 30-40лв.
Педалите и те са към 40-50лв.
Стоповете от ГТИ вървя 80-110лв.
Белите мигачи ги взех за 10лв. двата (от колегата Марс) иначе са май по 10тина лв. бройката (но не са оригинални)
Разпределителен вал излиза 50-90лв. (30лв. на майстор за смяната и 7лв. за гарнитура и семеринг)
Чипа е (сам си го монтирах) 100-200лв.
Махането на катализатора и слагането на резонатор на неговото място е 50лв.
Джантите с гумите ми излезнаха към 400лв.
Фк пружиите 100лв.
Спортен Въздушен филтър К&Н е към 120-140лв.
Свещите са към 120лв. в Б-я на мен ми излезнаха 50$
Ено хубаво гърне струва от + 200лв. нагоре.
Решетката ФК без емблема е към 100лв (без боядисването)
Ми май има и още неща, но не мога да изредя всичко, значи ако човек тръгне да прави нещо като хората и както трябва нещата излизат доста парички, а и моята кола не е както трябва защото има доста неща, които ме дразнят но не си струва човек да дава прекалено много пари(хубаво окачване е към 1000лв

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Казах ти го и преди....преобразил се е.И ми харесва много.На твоето мнение съм, зарежи широкия нож.Така изглежда по небрежен и РАЗЛИЧЕН.Щото ниска тройка с вежди на калниците прагове и спойлерче отзад с 15 джанти много.......а колко са тия с тънък нож без прагове и без спойлер.Мен така много ме кефи.Поздравявам те.
Само ме е яд за решетката че не е станала както говорехме.
А моето мнение е че една кола (двигател) ако не ти доставя удоволствие от карането, какъв е смисъла да те надживява.Нали ще го (я) караш по принуда и колкото да стигнеш от А до Б.

А моето мнение е че една кола (двигател) ако не ти доставя удоволствие от карането, какъв е смисъла да те надживява.Нали ще го (я) караш по принуда и колкото да стигнеш от А до Б.