пробег на ангренажен ремък?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
пасатора е вече с нов ремък + обтяжна ролка! смених и пистовия ремък (който беше доста зле за 30 хил. пробег, а този на хидравликата не беше мръднал). новите ремъци са марка lamfoerder. момчетата са ми надписали табелката за следваща смяна на ангренажа след 40 хил. не смятам да чакам чак толкова и живот и здраве ще ги сменям по-ранко пак. равносметката: ангренажен ремък 12 лв, обтяжната ролка около 30, пистов ремък около 20 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм Шкода Октавиа 1.9 ТДИ - ангренажен ремък на над 180.000 км. - просто тъпаците в ЕураТек не са го сменяли когато стане време а собственика им се е предоверил.....
Хубавото в цялата история е че ремъка издържа....
Явно ремъците (особенно оригиналните - тези с които се произвежда колата) си имат сериозен резерв!
Явно ремъците (особенно оригиналните - тези с които се произвежда колата) си имат сериозен резерв!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pasat1.6TD_87 написа:Виждал съм Шкода Октавиа 1.9 ТДИ - ангренажен ремък на над 180.000 км. - просто тъпаците в ЕураТек не са го сменяли когато стане време а собственика им се е предоверил.....
зависи много, моята първа смяна на ремъка ще бъде на 180 хил.км, а на буса, който съм поръчал VW Crafter ще бъде на 200 хил км

-
- Автомобил:
- Двигател:
shenko написа:Pasat1.6TD_87 написа:Виждал съм Шкода Октавиа 1.9 ТДИ - ангренажен ремък на над 180.000 км. - просто тъпаците в ЕураТек не са го сменяли когато стане време а собственика им се е предоверил.....
зависи много, моята първа смяна на ремъка ще бъде на 180 хил.км, а на буса, който съм поръчал VW Crafter ще бъде на 200 хил км
Аз говоря за модел на който смяната трябва да стане на 90.000 км.
На по-новите модели - пробега е увеличен.
Ово наистина е стандарт.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Двигател 1.8 карбуратор DS
Flennor ремък ангренажен 12 лв
Flennor ремък водна помпа+алтернатор 5,20 лв
Обтяжна ролка не запомних ква 26 лв
Работа... две колички
и пусти ядове , докато развия два от болтовете за храповика...
Стария ремък , както и ролката бяха на 6 ,а не са сменяни в близките 100 000 км , просто съм сигурен
Работа... две колички

Стария ремък , както и ролката бяха на 6 ,а не са сменяни в близките 100 000 км , просто съм сигурен

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The_Machine написа:Двигател 1.8 карбуратор DS
Работа... две количкии пусти ядове , докато развия два от болтовете за храповика...
Вчера същите ядове със смяната ги имах и купих Flennor за алтернатор и ангренаж.
Стария не помня каква марка беше но ми скъси нервите с поне година - като загрее имаше едно прекъсване колата и паткаше през ауспуха - все едно че има издухан клапан. Сега с новия всичко е ОК.
Преди 2-3 дни отварях повдигачите за да видя да не би да задържа някой и затова при загрял мотор имам проблеми и като видях ремъка - на 38к. км - УЖАС.
Нацепен целия и 3 звена липсват.
Взех мерки и направих манипулацията - 1,8 моно.
Нямам вяра вече на обещаван пробег.
Възможно е и да съм случил на менте де ама ... знае ли човек - помня, че от ауто+ го закупих.
Re: пробег на ангренажен ремък?
И аз съм с Пасат Б3 ABS двигател, вече 2 пъти смених агренажа и двата пъти ремъка беше Gates и двата пъти изкарах 60 хил. километъра.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
На ABS мотора за който не знае, нищо не става като скъса ангренажа, ако не е пипано по мотора де. Така че не се втелявайте толкова.
Последна промяна от dj_tuhla на Нед 31 яну 2010 14:55, променено общо 1 път.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Създава се психова невроза с цел да се обират паричките от хорицата.В книгите много ясно си пише кое кога да се сменява
...ето например и за смяна на маслото...кои го измисли това че на 10 000 трябвало да се сменя
Аз карам с алпин 15W40 и го сменявам на около 18 000. Един път даже изкара и 23 000 (защото нямах парички) обаче на пасатко нищо му няма...върви та се къса....така че всичко е лъжа и измама....по честа смяна...по големи приходи за кожодерите.Същото е и за ремъците...четеш в книгата за колко хил.км е и тогава сменяш ...освен ако няма някакви серизни поражения по ремъка които да налагат неговата предварителна смяна.Това е 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Освен ако не минаваш по 4000 на година е престъпление да сменяш маслото толкова често.
Не казвам че е 100% грешно, но бих искал да чуя поне един разумен довод за това.
Не казвам че е 100% грешно, но бих искал да чуя поне един разумен довод за това.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
passenger написа:Освен ако не минаваш по 4000 на година е престъпление да сменяш маслото толкова често.
Има излишно много средства. Това става ли за довод?

Иначе защо да не го сменя колегата, обича си колата.
Иначе за ангренажният ремък 50хил. си е нормално за смяна.