Проблем с кабелната..... как да го реша...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с кабелната..... как да го реша...
Абе значи имам следния проблем... от кабелната сигнала го разделям на 2 след 2 метра единия сигнал го разделям още на 2 и така имам кабелна на 3 телевизора.. довчера всичко беще ОК, обаче след едно разместване, на всички телевизори има снежинки, на някои канали... гадно. Разместването се състоеше в това, че удължих единия кабел и нищо повече някакви идеи на какво може да се дължи и евентуално как да го реша.... хелп мноо кофтии 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Спокойно - може да не ги викаш (засега).
Първо провери дали някоя скоба не си я заковал през кабела, и да дава късо между оплетката и централното жило. След това виж дали някъде няма "косъмче" от оплетката в някой конектор към сплитер. Накрая си провери сплитера (май трябваше в началото да е ...) - дали не си объркал вход-изход, а може и да е нещо дефектен той. Е сега вече ако не се оправи, викай кабелджиите.
С удоволствие бих ти помогнал (това работех преди), ама за съжаление си ми малко далеч ...
Първо провери дали някоя скоба не си я заковал през кабела, и да дава късо между оплетката и централното жило. След това виж дали някъде няма "косъмче" от оплетката в някой конектор към сплитер. Накрая си провери сплитера (май трябваше в началото да е ...) - дали не си объркал вход-изход, а може и да е нещо дефектен той. Е сега вече ако не се оправи, викай кабелджиите.
С удоволствие бих ти помогнал (това работех преди), ама за съжаление си ми малко далеч ...
Последна промяна от gr_kanev на Вто 03 апр 2007 21:42, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ам има малко по-читави в Технополис,Бриколаж,ама и там има от ментаците,та гледай какво купуваш.Наистина си струва да дадеш 5-6 лв.Да знаеш,че щом сплитерът ти е от евтините 95% от проблемите са от него.
Аз като отворих един турски и ми стана лошо - вътре имаше някакво диодче
и едни тънички,тънички медни (а може би и не) жички,с една дума ужас...
Аз като отворих един турски и ми стана лошо - вътре имаше някакво диодче

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
andro_v написа:Ам има малко по-читави в Технополис,Бриколаж,ама и там има от ментаците,та гледай какво купуваш.Наистина си струва да дадеш 5-6 лв.Да знаеш,че щом сплитерът ти е от евтините 95% от проблемите са от него.
Аз като отворих един турски и ми стана лошо - вътре имаше някакво диодчеи едни тънички,тънички медни (а може би и не) жички,с една дума ужас...
А отварял ли си от "не-ментаците" да видиш какво има в тях и дали е по-различно ?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Muncho написа:няма ли да ти правят проблем че си 3 телевизора?
Май хич не им пука с колко телевизора си, но виж, за баране по мрежата режат десятка! Ей тъй, за назидание.
А и при мен видяха, че е кадърно направено, ама...
Ръснах им една банкнота, прибрах си квитанцията и вече мога да си пускам кабеляци по целия апартамент!

- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай троен сплитер.
При схемата която си направил след първия сплитер сигнала се дели на още две, обслабва много и става неравномерно разпределение към трите телевизора.
Първия получава повече от другите два.
Или първо трябва да вържеш бат и от него директния сигнал да го разделиш със втория сплитер, отклонението от бата отива за първия телевизор.
Но щом казваш че първоначално е вървяло провери си връзките.
Друг е въпроса ако единия от телевизорите е компютър с TV тунер, повечето дават смущения към останалите телевизори и трябва филтърче.
При схемата която си направил след първия сплитер сигнала се дели на още две, обслабва много и става неравномерно разпределение към трите телевизора.
Първия получава повече от другите два.
Или първо трябва да вържеш бат и от него директния сигнал да го разделиш със втория сплитер, отклонението от бата отива за първия телевизор.
Но щом казваш че първоначално е вървяло провери си връзките.
Друг е въпроса ако единия от телевизорите е компютър с TV тунер, повечето дават смущения към останалите телевизори и трябва филтърче.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:Спокойно - може да не ги викаш (засега).
Еее ама аз със много скоби съм го пробил

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
relaxxx написа:gr_kanev написа:Спокойно - може да не ги викаш (засега).
Еее ама аз със много скоби съм го пробил, да не е от тях
, ако ги извадя ше се оправи ли? Поне на 3 места се сещам че го пробих кабела... А пък за броя телевизори съм си платил, тъй че спокоооо. Ох утре май трябва да разковавам цялата система и на ново със силиконче тоя път и с нов кабел без скоби
хахахахаааа
Върни се в “ОФФ-Топик - други”