Вентилатор на радиатора на Г2 не изключва при загасен ДВГ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batzman » Сря 04 апр 2007 12:56

Колеги изчетох повечето постове по темата, но не намерих подобен проблем, който е следният:
Първо става дума за Голф 2 GU мотор. По време на движение държи нормална температура но в задръствания загрява малко повече но пак е в нормата. Интересното е, че като спра и загася двигателя вентилатора на радиатора се включва (дори по време на движение да не е работил) и се върти поне 20мин. та чак започва да ми пада акумулатора. Прави същото и като дам на контакт и после върна ключа при напълно студен двигател. Сменил съм датчика на радиатора, термостата и релето което управлява режимите на вентилатора (което ми се видя доста сложно направено с транзистори вътре и др.), но няма ефект. Ясно ми е, че това реле получава от някаде грешен сигнал но не мога да разбера от къде. Ако някой е имал подобен проблем PLEASE HELP :( !!! Никак не ми се иска да монтирам ключ на ръчно пускане или по скоро спиране на вентилатора :)

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Сря 04 апр 2007 13:27

а защо смяташ че това не е нормално .....................гасиш колата и тои да охлажда ..............защо мисла че се е случвало и при мен лятно време в голямата жега, дабе на едно берлинго скоро го правеше редовно оказа се че радиотора е заминал :)

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batzman » Сря 04 апр 2007 13:34

Защото го прави и на напълно студен двигател, само като дам на контакт и върна ключа се включва и се върти 20 мин без дори да съм палил двигателя.

docenta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот docenta » Сря 04 апр 2007 14:06

Имах подобен проблем, двигатела ми е EZ,а карбуратора 2Е2, така че не знам дали ще съм ти от полза.А също моят вентилатор е двускоростен и на датчика на радиатора имам три кабела.Близо до датчика при мен има един куплунг, по който в случаи като твоя при мен идваше ''+'', и когато дойде този плюс се включва вентилатора ,т.е. шунтира датчика на вентилатора.Във форума намерих, че този кабел идва от някакъв датчик някъде около карбуратора.Изклучих този куплунг и вече не се включва вентилатора.Надявам се да съм ти би от полза.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 04 апр 2007 14:08

сменяй датчика на радиатора или виж релето което е при бушоните - даже виж на карбуратора има пак датчик за температура който включва пак перката

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batzman » Сря 04 апр 2007 14:23

Всичко съм сменил с изключение на този датчик на карба (за него чувам за 1 път). Много благодаря и още сега отивам да го намеря каде е и да го изкъртя :)

stratcross
Автомобил:
Двигател:

Реле - цена?

Мнениеот stratcross » Чет 07 юни 2007 10:18

Колеги аз имах подобен проблем. при мене се получи така, че релето което командва вентилатора (над таблото с бушоните) отказа (залепнало ли или нещо такова - това бяха думи на електричаря). Лошото е че аз не разбрах че това е станало и вентилатора продължил да работи докато изчерпи всички тоци от акумулатора. Няма да ви описвам колко проблеми имах докато се прибера, защото не искам да се сещам. Въпроса ми е това реле колко може да струва - проверих в една от фирмите за авточасти тук в Шумен и ми казаха цена от 83 лева за оригинално реле. Кажете ми моля ви вярна ли е такава цена?
P.S. Въпросния електричар каза, че вентилатора пак ще стартира като повече загрее двигателя дори и без релето. Обаче аз досега не съм го чул да се включва тоя вентилатор. Е то не е имало толкова топли дни. Може би трябва да пробвам да го гоня по някой по-дълъг баир, та да видя дали ще се включи. та и това да ви питам може ли вентилатора да се включва без релето?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”