Масло - пълна синтетика - Г2?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло - пълна синтетика - Г2?
Здравейте,
какво ще стане ако сипя пълна синтетика, напр. 5W40 на Г2, 90 г.? Опасно ли е много и има ли хора, които са пробвали?
Проблема е следния - когато застудее (под 7-8 градуса) стартера започва да върти по-трудно и на газ не иска да пали. Някой път и на бензин даже отказва - просто върти много трудно. Чета по форумите, че пълната синтетика облекчава студеното палене, но на всякъде я дават само за автомобили след 96 г.
Благодаря и весело изкарване на Великден!
П.С. Забравих да кажа че в момента съм с 20W50 полусинтетика и то хич не е подходящо за студено време.
какво ще стане ако сипя пълна синтетика, напр. 5W40 на Г2, 90 г.? Опасно ли е много и има ли хора, които са пробвали?
Проблема е следния - когато застудее (под 7-8 градуса) стартера започва да върти по-трудно и на газ не иска да пали. Някой път и на бензин даже отказва - просто върти много трудно. Чета по форумите, че пълната синтетика облекчава студеното палене, но на всякъде я дават само за автомобили след 96 г.
Благодаря и весело изкарване на Великден!
П.С. Забравих да кажа че в момента съм с 20W50 полусинтетика и то хич не е подходящо за студено време.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Пълна синтетика - не опасно, ами направо безумно - ако колата ти е произведена през 1990 - това са 17 години, за които двигателят, както и да е каран, се е амортизирал доста.
Синтетичните масла са за чисто нови двигатели. Тъй като твоя съвсем не е от тях, ако му сипеш синтетика, няма да има добро смазване и направо може да по4не да ти стърже на желязо.
Даже и полусинтетика му е много - що не и сипеш направо минерално?
Аз поне така мисля - ако не съм прав - моля някой по-вещ колега да ме поправи.
Синтетичните масла са за чисто нови двигатели. Тъй като твоя съвсем не е от тях, ако му сипеш синтетика, няма да има добро смазване и направо може да по4не да ти стърже на желязо.
Даже и полусинтетика му е много - що не и сипеш направо минерално?
Аз поне така мисля - ако не съм прав - моля някой по-вещ колега да ме поправи.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че на студено пали по-трудно, но мисълта ми беше дали ако се сипе масло с по-нисък коефициент преди W-то, то това ще доведе ли до по-лесно палене, когато е студено.
Та нали самите GOLF (всъщност тези от Autodatata де) препоръчват 5W30 за студено време и то точно за Г2, 90г.
Знам че идва лято и хората малко ги вълнува този проблем само че рано или късно пак ще дойде зимата
.
Та нали самите GOLF (всъщност тези от Autodatata де) препоръчват 5W30 за студено време и то точно за Г2, 90г.
Знам че идва лято и хората малко ги вълнува този проблем само че рано или късно пак ще дойде зимата

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля че имаш проблем със стартера,не че гъстото масло не оказва влияние ама не чак толкова.Натискай и съединитела като палиш облекчаваш малко стартера.Това масло с което си не е хубаво за зимата ама никак според мен най добре си вземи или 10В40 полусинтетика или ако ти закача масло минерално 15В40 

- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
нищо ново няма да кажа колега! синтетиката става ама мотора трябва да е произведен "вчера" и "днеска" да му го сипеш това масло. не разбрах каква ти е Г2-ката ама не е КР или ПЛ/ ако е такава извинявай /, така,че минерално -лятото и полусинтетика зимата за лесен старт / като при тебе / успех с избора на масло за мотора. ако караш бегачка слагай ама уплътни буталата и клапаните да не "изчезне" маслото!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
10W40 е твоето масло, приятелю ! Сипвам САМО от него и двигателчето пее-пее 

Последна промяна от Don_Castelano на Съб 07 апр 2007 10:07, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”