Голф 2 Г60 на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 Г60 на газ?

Мнениеот Plamen_RI » Чет 16 ное 2006 18:11

Днес гледах една такава машена, интересува ме има ли някакви особености газифицирането на такъв мотор, ако има колеги с такъв ще се радвам да дадат съвет :lol:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 16 ное 2006 19:32

А бе не знам какви са му особеностите но да вземеш бегачка за да и ръцнеш газ... :shocked Аз поне не го възприемам :dontknow:

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Голф 2 Г60 на газ?

Мнениеот idkedikov » Чет 16 ное 2006 19:49

Plamen_VR6 написа:Днес гледах една такава машена, интересува ме има ли някакви особености газифицирането на такъв мотор, ако има колеги с такъв ще се радвам да дадат съвет :lol:

С газов инжекцион ;)

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Вто 21 ное 2006 11:31

Става и без газов инжекцион,има изпарители за турбо коли,ама харчат зверски. :roll:

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Нед 08 апр 2007 22:57

Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението. :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 08 апр 2007 23:18

realityman написа:Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението. :roll:

Тва е заблуда :P
Трябват доста механични промени по един бензинов ДВГ , за да е той по-ефективен на пропан-бутан , отколкото на бензин... 8)
Колкото до Г60-то... всичко става , зависи какви рискове си готов да поемеш :)
Може да се направи и с обикновен изпарител , вместо да се купува скъпият турбо такъв , който не се различава с нещо повече от един щуцер в задния капак...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 09 апр 2007 12:51

realityman написа:Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението. :roll:

потдържам напълно колегата.При мене не се усеща разлика между газ и бензин а съм с обикновенно газово и даже мисля че ще мога да и отпусна кранчето още малко ама първо ще засека разхода на предната си самонастройка :lol:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 09 апр 2007 15:47

А пък според мен, ако колата ви започне да върви по-добре на газ - това означава, че вече "бензиновата уредба" не е в кондиция... :roll:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 09 апр 2007 16:21

e... при мене на газ не е по силна отколкото на бензин.Почти на кантар са.Казват че на газ колата губи 7-8% от динамиката.Аз тия 7-8% ги усещам при ниските обороти около 2-3000 обаче нагоре развърта доста добре,освен това доста се влияе от влажността на въздуха

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 09 апр 2007 18:13

Danny boy написа:

потдържам напълно колегата.При мене не се усеща разлика между газ и бензин а съм с обикновенно газово и даже мисля че ще мога да и отпусна кранчето още малко ама първо ще засека разхода на предната си самонастройка :lol:
Прощавайте,че се отклонявам от темата,а като отпускаш кранчето на газта на въздуха правиш ли настройки?

Потребителски аватар
mimonti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimonti » Пон 09 апр 2007 19:32

sin orel C20XE написа:Става и без газов инжекцион,има изпарители за турбо коли,ама харчат зверски. :roll:
имах калибра турбо 4х4 6ск с изпарител ( ловато турбо) 11/100газ и вървеше до 240км/ч на бензин 280км/ч

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Сря 11 апр 2007 23:47

mimonti написа:
sin orel C20XE написа:Става и без газов инжекцион,има изпарители за турбо коли,ама харчат зверски. :roll:
имах калибра турбо 4х4 6ск с изпарител ( ловато турбо) 11/100газ и вървеше до 240км/ч на бензин 280км/ч

Колега,не ми се вярва,моята е атмосферна,и харчи много повече! :roll:

Потребителски аватар
yoyoyovo
Автомобил: VW Golf Rallye
Двигател: 1H
Контакти:

Мнениеот yoyoyovo » Пет 13 апр 2007 18:06

Пичове аз имам Г60 Рали и го карам вече 80000км. на газ ,но съм с газов инжекцион и нямам никакви грижи.Ако някои иска мога да му монтирам такъв на добра цена.0888855772-Йово

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 13 апр 2007 18:50

Ммм даа.За турбо коли да ама за компресори...
Пък сега се сещам че надали може обикновенно газово да се тури на Г60 щото с този разреден двигател....ша са мота се едно да отсвириш компресора ама газовия инжекцион би трябвало да знае за него нали е умен/комп/

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 15 апр 2007 23:11

Един приятел на братовчед ми беше сложил газ на Г60 и още първия ден като я настъпал след 100 метра вътре карантиите бяха станил на салата и моторчето за скрап и части.Иначе това че върви повече на газ е нормално - нова горивна уредба настроена специално за твоя мотор :)

Върни се в “Автогазови уредби”