Голф 2 Г60 на газ?
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 Г60 на газ?
Днес гледах една такава машена, интересува ме има ли някакви особености газифицирането на такъв мотор, ако има колеги с такъв ще се радвам да дадат съвет 

- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Голф 2 Г60 на газ?
Plamen_VR6 написа:Днес гледах една такава машена, интересува ме има ли някакви особености газифицирането на такъв мотор, ако има колеги с такъв ще се радвам да дадат съвет
С газов инжекцион

- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
realityman написа:Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението.
Тва е заблуда

Трябват доста механични промени по един бензинов ДВГ , за да е той по-ефективен на пропан-бутан , отколкото на бензин...

Колкото до Г60-то... всичко става , зависи какви рискове си готов да поемеш

Може да се направи и с обикновен изпарител , вместо да се купува скъпият турбо такъв , който не се различава с нещо повече от един щуцер в задния капак...
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
realityman написа:Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението.
потдържам напълно колегата.При мене не се усеща разлика между газ и бензин а съм с обикновенно газово и даже мисля че ще мога да и отпусна кранчето още малко ама първо ще засека разхода на предната си самонастройка

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А пък според мен, ако колата ви започне да върви по-добре на газ - това означава, че вече "бензиновата уредба" не е в кондиция...

Прощавайте,че се отклонявам от темата,а като отпускаш кранчето на газта на въздуха правиш ли настройки?Danny boy написа:realityman написа:Не знам защо някой мислят, че колата като е с газ не върви. Голфа ми върви много яко на газ и странно вече е по бърз на газ отколкото на бензин и дърпа много здраво на светофарите направо му се чудя на ускорението.
потдържам напълно колегата.При мене не се усеща разлика между газ и бензин а съм с обикновенно газово и даже мисля че ще мога да и отпусна кранчето още малко ама първо ще засека разхода на предната си самонастройка
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
sin orel C20XE написа:Става и без газов инжекцион,има изпарители за турбо коли,ама харчат зверски.
Ммм даа.За турбо коли да ама за компресори...
Пък сега се сещам че надали може обикновенно газово да се тури на Г60 щото с този разреден двигател....ша са мота се едно да отсвириш компресора ама газовия инжекцион би трябвало да знае за него нали е умен/комп/
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Автогазови уредби”