Пръски от аспуха
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пръски от аспуха
Здравейте, не бях отварял капака доста време и днеска с учудване установих липса на около литър и половина антифриз. Следи от видими течове няма. Колата беше студена, запалих я и застанах до аспуха, взе да пръска доста и след няколко минути направо си стана локвичка, това нормално ли е, свързано ли е с загубата на антифриз, какви може да са последствията?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Нормално е като е студена колата да пръска кнденз, особенно ако караш на газ.
Загубата на толкова антифриз обаче е обезпокоителна. Не е задължително причината да е била гарнитура защото водата, като загрее мотора адски бързо се изпарява, но все пак направи си необходимите проверки.
Има едни тестери, като ... да го кажем .. спринцовки, с гумено смукало, на две секции. Вътре се сипва реактив, който реагира на СО, ако имаш в охладителната система. По сервизите би трябва да го имат.
Загубата на толкова антифриз обаче е обезпокоителна. Не е задължително причината да е била гарнитура защото водата, като загрее мотора адски бързо се изпарява, но все пак направи си необходимите проверки.
Има едни тестери, като ... да го кажем .. спринцовки, с гумено смукало, на две секции. Вътре се сипва реактив, който реагира на СО, ако имаш в охладителната система. По сервизите би трябва да го имат.
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега относно водата от ауспуха на студен мотор ако ти хвърля на 5-10см е нормално но ако ти мета на 50см най-вероятно си за гарнитура.Прегледаи хубаво да не ти е хлабава някоя скоба на водните съединения,също виж уплатнението на капачката на разширителното казанче.Общо взето са доста работите от които може да ти се губи течноста,и аз имах много гаден проблем с охладителната система...все още не съм го отстранил напълно