Маховик ABF
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Маховик ABF
Колеги търсех из форума но не намерих точното инфо което ми трябва.Значи някой знае ли точното тегло на маховиците на ABF и на G60 и дали са съвместими понеже ми подхвърлиха че на G60 е по лек и става за ABF 

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не е проблем да го олекотя ама не обичам такива неща а и съм чувал как може да влезе в купето и да ти кажа чесно малко ме е страх макар и баланс и тн. ама все пак заводското по ми харесва като вариант а и съм замислил и други неща за кутията (пренареждане)и така и така отварям да го сменя с друг по лекичък 

- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rusiq_24 написа:Ами не е проблем да го олекотя ама не обичам такива неща а и съм чувал как може да влезе в купето и да ти кажа чесно малко ме е страх макар и баланс и тн. ама все пак заводското по ми харесва като вариант а и съм замислил и други неща за кутията (пренареждане)и така и така отварям да го сменя с друг по лекичък
От маховик няма да видиш разлика,не се занимавай с глупости и разходи!

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
sin orel C20XE написа:rusiq_24 написа:Ами не е проблем да го олекотя ама не обичам такива неща а и съм чувал как може да влезе в купето и да ти кажа чесно малко ме е страх макар и баланс и тн. ама все пак заводското по ми харесва като вариант а и съм замислил и други неща за кутията (пренареждане)и така и така отварям да го сменя с друг по лекичък
Няма да види друг път ,ти виждал ли си маховика на АБФ-а къв е?Тва е едното от нещата за които съм чел че са преправени от фауве за да рестрикнат силата на АБФ-а шот е бил над 170кс заводско ,ама да не убият продажбите на ВР-а са му ебали майката.......
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 1.8 написа:sin orel C20XE написа:rusiq_24 написа:Ами не е проблем да го олекотя ама не обичам такива неща а и съм чувал как може да влезе в купето и да ти кажа чесно малко ме е страх макар и баланс и тн. ама все пак заводското по ми харесва като вариант а и съм замислил и други неща за кутията (пренареждане)и така и така отварям да го сменя с друг по лекичък
Няма да види друг път ,ти виждал ли си маховика на АБФ-а къв е?Тва е едното от нещата за които съм чел че са преправени от фауве за да рестрикнат силата на АБФ-а шот е бил над 170кс заводско ,ама да не убият продажбите на ВР-а са му ебали майката.......
Ти колко маховика си олекотил?
Има минимална разлика,ма наистина минимална!

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично не вярвам да подобри ускорението но винаги ме е радвало това рязко покачване и падане на оборотите което се получава от олекотения маховик.Изчетох доста из форума за олекотяването и не искам да е с много затова се насочвам към G60 (ако е по лек разбирасе) и няма да ми е основното сваляне и хамалогията заради един маховик а между другото като сваля кутията защо да не го сменя с по лек,ако не ми помогне с нещо то поне няма да ми навреди ако е свален с малко естествено 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
rusiq_24 написа:....
Доста се зачетох по този въпрос и аз след разговора ни днес.
И двата са 288мм. Part номера им е еднакъв. Даже на много места спорят(вортекса, гти клуб) че били еднакво тежки(не ми се вярва). Много се рових, но никъде не видях колко тежи единия и колко другия, само на места се споменава за 10 кг(продължавам да търся). Най лекия, който видях на сток двигател беше 4.54(трансформирано от 10llbs) и споменаваха за огромна разлика, но и за проблеми с падането на оборотите(след набиране над 3500rpm и освобождаване гасне колата, защото регулатора на празния ход неможе да реагира на толкова бързо падане).
Засега това е.
П.С. сори, че непускам линкове, но нещата са доста нахвърляни по различни теми и няма смисъл да пускам 50 линка; иначе ето форумите форумите, където основно се зачетох(макар, че съм сигурен всички ги знаете)
http://www.clubgti.com/
http://www.vwvortex.com/
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:rusiq_24 написа:....
Доста се зачетох по този въпрос и аз след разговора ни днес.
И двата са 288мм. Part номера им е еднакъв. Даже на много места спорят(вортекса, гти клуб) че били еднакво тежки(не ми се вярва). Много се рових, но никъде не видях колко тежи единия и колко другия, само на места се споменава за 10 кг(продължавам да търся). Най лекия, който видях на сток двигател беше 4.54(трансформирано от 10llbs) и споменаваха за огромна разлика, но и за проблеми с падането на оборотите(след набиране над 3500rpm и освобождаване гасне колата, защото регулатора на празния ход неможе да реагира на толкова бързо падане).
Засега това е.
П.С. сори, че непускам линкове, но нещата са доста нахвърляни по различни теми и няма смисъл да пускам 50 линка; иначе ето форумите форумите, където основно се зачетох(макар, че съм сигурен всички ги знаете)
http://www.clubgti.com/
http://www.vwvortex.com/
228 колега иначе си прав за другото
Значи на КР файда няма никва.Ама на вашите тежки карантий може и да има некъв ефект.На ПГ мотор сме рязали и го докарахме на 5 кила,а иначе тука има и 2,7 кила- http://bildon.com/catalog/results.cfm?c ... eels&Nav=5 -демек 5 либри.Ама баце аз не виждам проблем кат го балансираш какво ще ти пречи на оригиналния ти.Моя е рязан преди година и проблеми нямам......и ефект няма де,ама тфа е друга тема.
На моя КР-притискател,маховик и феродов ми тежи 10 кила.А при тебе само маховеца ти е толкова.Ако ти се дават пари,наври един изспускателен на мястото на всмукателния.