газ или бензин
газ или бензин
имам пасат В3 и се двоумя дали да му сложа газ или да си го карам на бензин. колата е от 1992 и е 1.8
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:

Въпроса е мноооого дискутиран но ето ти нещо за начало
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 7%EE%E2%E0
Аз лично не бих сложил но това си е мое мнение.

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: газ или бензин
d.avramov написа:имам пасат В3 и се двоумя дали да му сложа газ или да си го карам на бензин. колата е от 1992 и е 1.8
ще се двоумиш,ще се двоумиш пък по някое време ще умалееш от цената на бензиня и ша доидеш на нашто

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами моя е същия ама 90-та година и все още съм на бензин (карам си го на 95 от ОМВ) и една проста калкулация ме доведе до точния отговор,който е че ще си сложа газова :
-средно на ден правя по около 60 до 100км (рядко се случва и по много повече).
-при сегашните цени на безнина и разход от около 10/100 това прави средно 11.40лв. до 19лв.
-разхода на газ да го приема 12-13/100 (завишен ама все пак) при сегашната цена прави 6,75лв. до 11.7лв.
-при 30 дни в седмицата на бензин ще съм изхарчил 342лв. или 570лв.
-при 30 дни на газ ще съм изхарчил 202лв. или 351.
И в двата случая спестявам по около 100лв. на месец т.е. газовата бих си я избил за около 4 месеца и дори да приемем че всеки месец ходя на газаджия да я регулира и давам по 15лв. за филтър пак ще съм на печлаба от около 70лв на месец.При 12 месеца спестявам заплата и малко
Отделно съм карал такива пасат-и на газ и си летят супер.
Твърдото ми менине е Слагай Газова!
Успех!
-средно на ден правя по около 60 до 100км (рядко се случва и по много повече).
-при сегашните цени на безнина и разход от около 10/100 това прави средно 11.40лв. до 19лв.
-разхода на газ да го приема 12-13/100 (завишен ама все пак) при сегашната цена прави 6,75лв. до 11.7лв.
-при 30 дни в седмицата на бензин ще съм изхарчил 342лв. или 570лв.
-при 30 дни на газ ще съм изхарчил 202лв. или 351.
И в двата случая спестявам по около 100лв. на месец т.е. газовата бих си я избил за около 4 месеца и дори да приемем че всеки месец ходя на газаджия да я регулира и давам по 15лв. за филтър пак ще съм на печлаба от около 70лв на месец.При 12 месеца спестявам заплата и малко

Отделно съм карал такива пасат-и на газ и си летят супер.
Твърдото ми менине е Слагай Газова!
Успех!
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
Моят съвет е продавай го и си купи нафтова печка.
при среден разход в града 6.8 (поне моя е 6.3), и посочените километри градско
се получава 214.20~357.00 лв.
Разликата с газта не е толкова голяма, но си спестяваш всички проблеми с газовите уредби.
Ако пък си имаш някой "приятел" в БДЖ нафтицата може да ти излиза по 1.20 лв... Тогава сметката ще ти излезе много по-добре.
Разликата цената на бензинов пасат и нафтов е колкото цената на една свястна газова уредба.
Другото предимство на нафтата е че няма такава голяма разлика в разхода в града и извън града, защото разхода на празен ход (светофари, задръзвания) е 10 ПЪТИ по-малък от този на бензинов двигател и поне 15 ПЪТИ от този на газ.
при среден разход в града 6.8 (поне моя е 6.3), и посочените километри градско
се получава 214.20~357.00 лв.
Разликата с газта не е толкова голяма, но си спестяваш всички проблеми с газовите уредби.
Ако пък си имаш някой "приятел" в БДЖ нафтицата може да ти излиза по 1.20 лв... Тогава сметката ще ти излезе много по-добре.
Разликата цената на бензинов пасат и нафтов е колкото цената на една свястна газова уредба.
Другото предимство на нафтата е че няма такава голяма разлика в разхода в града и извън града, защото разхода на празен ход (светофари, задръзвания) е 10 ПЪТИ по-малък от този на бензинов двигател и поне 15 ПЪТИ от този на газ.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
dimax написа:да, съгласен съм ама като знам че дизеларките са поне на по 400 000 км на тези години(независимо какво е изписано на таблото, км са им доста)
А какво те кара да мислиш че на бензиновите километрите им са по-малко ? А знаеш ли какъв е ресурса на бензиновите и на дизеловите двигатели ? Т.е. на дизеловите ресурса им не е толкова изчерпан (до такава степен) както на бензиновите (мое мнение). Вярно че всичко зависи от това на какви екземпляри попаднеш, но моето мнение е че е по-добре дизелов (въпреки някои характерни проблеми при тях) - най-малкото не мъкнеш газова бутилка навсякъде, не ти пречи, спестяваш си доста от проблемите с газовата, компютър, ламбда-сонда, и т.н., и т.н.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: газ или бензин
dimax написа:имам пасат В3 и се двоумя дали да му сложа газ или да си го карам на бензин. колата е от 1992 и е 1.8
ми човека има бензинов мотор и друго питаше ама де го закарахте в дизеландия