Смяна на маслата и ремъците

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 06 апр 2007 15:56

joker написа:
connor kane написа:Сичко добре с тия консумативи, обаче гледам, 4е е даден пример с масло Шел - само това недей да купуваш, щото е пълна помия :wink:

За Шел колегата е абсолютно прав.
Аз вече три поредни пъти слагам LIQUE-MOOLY 10W40 с присадка молибденов сулфат и двигателчето се чувствува чудесно.
Маслото е перфектно.Извинявам се за отклонението от темата,но просто исках да помогна!

Да маслото е супер - 5 години го ползвам - само че марката е Liqui Moly,а присадката е молибденов бисулфид - MoS2 :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 06 апр 2007 19:52

Ivaylo74 написа:Щом двигателя 1.4 няма ролка по какъв начин става опъването на ремъка. В долната част видях едно зъбно колело, което ми се струва паразитно, дали то изпълнява тази функция и съответно трябва ли да се сменя, когато се сменя и ремъка?

Водната помпа ти обтяга ремъка ....обтягаща ролка имаш на динамото ако има хидравлика лагерчето може да се смени само и струва 1.5 лв до 7-8 лв зависимост от марката .........има някъде тема за това ...ползвай търсачката и ще си спестиш 60-70 лв. за нова ролка

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=42289

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 апр 2007 13:36

веселин написа:
joker написа:
connor kane написа:Сичко добре с тия консумативи, обаче гледам, 4е е даден пример с масло Шел - само това недей да купуваш, щото е пълна помия :wink:

За Шел колегата е абсолютно прав.
Аз вече три поредни пъти слагам LIQUE-MOLLY 10W40 с присадка молибденов сулфат и двигателчето се чувствува чудесно.
Маслото е перфектно.Извинявам се за отклонението от темата,но просто исках да помогна!

Да маслото е супер - 5 години го ползвам - само че марката е Liqui Moly,а присадката е молибденов бисулфид - MoS2 :wink:

Абсолютно правилно.Моля за извинение,но пиша в промеждутъците на други дейности!

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaniDupeto » Вто 10 апр 2007 14:05

Ivaylo74 написа:Вярно ли е, че двигателя 1.4 за Golf 3-ка няма обтяжна ролка за ангренажния ремък?

мисля че и на АБУ мотора пак е без оптяжна ролка. Ама маъ е по кофти, щото се оптяга с водната помпа, а тя от своя страна когато се охлаби за да оптегнеш 90% протича.....така че и тя става за смяна .... мисля че беше нещо такова ;)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 10 апр 2007 18:57

Ще протече (прокапе) естествено ако я разхлабиш,като стегнеш спира да тече и всичко е ок.... :P

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 апр 2007 11:40

connor cane написа:Сичко добре с тия консумативи, обаче гледам, 4е е даден пример с масло Шел - само това недей да купуваш, щото е пълна помия :wink:

Признавам си, така е! :oops:
Вече съм с Motulче! ;)
joker написа:Моля за извинение,но пиша в промеждутъците на други дейности!

:oops Докторе, да не е м/у два АГ-прегледа.... :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”