музика без усилвател?
- firevint
- Автомобил:
- Двигател:
музика без усилвател?
Колеги, мога ли да си направя читава музика с добри говорители, но без усилвател.Не съм маниак на тема мощност.Искам звукът да е чист и плътен.Ако става дайте акъл за колонки и цени.мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Алпин са една от фирмите която се слави с кристален звук, но са малко по-скъпи от другите!
Hertz, са също добър вариант на поносими цени, но аз си мисля че един малък усилвател няма да ти навреди, не говорим да влизаш в някви огромни ватове, но ще ти помогне за силата на звука иначе плайера няма да може да направи кой знае какво.
Hertz, са също добър вариант на поносими цени, но аз си мисля че един малък усилвател няма да ти навреди, не говорим да влизаш в някви огромни ватове, но ще ти помогне за силата на звука иначе плайера няма да може да направи кой знае какво.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напълно възможно е да си направиш супер музика и без усилвател! Аз съм с Panasonic 4x50W и съм много доволен! Вече зависи къде ще сложиш колоните. Ако ги поставиш на кората - няма как да искаш бас или хубав звук. Лично аз съм направил кутия за багажника - уплътнена добре с вата и с отвори за бас рефлекс, говорителите са благоевградски - 2 х 30W. Виж в гаража ми - там има снимки.
- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам за другите, но аз предпочитам Пайнера като марка. Също така и аз обичам хубавият звук и сравнително съразмеримите басове. Веднъж се бях возил в 1 опел с 2 туби в багажника и без други тонколони и на практика не чувах музиката, а я чувствах, което на мен лично не ми допада. При мен имам тези елипси в корите отзад, тези колони в предните врати и тия малките в таблото отпред. Като колоните в предните врати и в таблото са вързани успоредно и тия малките в таблото имат филтри за ниски честоти. Плеъра пак е на същата фирма и досега съм нямал никакви проблеми с него. Нито прескача нито нищо. Преди да купя всичко това си мислех и за някакъв усилвател, но после се отказах.. просто защото не ми трябваше.
С тази конфигурация ако седиш на предните 2 седалки се чува просто перфектно и без усилвател и има достатъчно мощност ако искаш да усилваш, няма изкривявания и ако мп3-ките са с хубаво качество като са рипвани се чуват кристално ясно. Също така този плеър има доста филтри и настройки и в зависимост от настроението можеш да пипаш доста работи и да променяш звученето. В интерес на истината направих експеримент и се возих 2-3 пъти отзад и смея да твърдя че не е приятно за хората отзад да се усилва повече от 15/55 степени. Просто защото задните са точно до ушите им.
Надявам се да намериш това което търсиш!
С тази конфигурация ако седиш на предните 2 седалки се чува просто перфектно и без усилвател и има достатъчно мощност ако искаш да усилваш, няма изкривявания и ако мп3-ките са с хубаво качество като са рипвани се чуват кристално ясно. Също така този плеър има доста филтри и настройки и в зависимост от настроението можеш да пипаш доста работи и да променяш звученето. В интерес на истината направих експеримент и се возих 2-3 пъти отзад и смея да твърдя че не е приятно за хората отзад да се усилва повече от 15/55 степени. Просто защото задните са точно до ушите им.
Надявам се да намериш това което търсиш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Станислав - при мен положението е почти същото като при теб.
Аз имам 5800MP за плеър,чудесен е,елипси А6920,отпред TS-H1703.
Искам да те питам трябваше ли някакво преправяне на малките говорителчета за да ги закрепиш на таблото (всъщност не разбрах модела на колата ти?)? Аз съм много доволен от звука и силата и качеството. Преди няколко месеца си бях сложил и басче Херц ЕС 250 + усилвател.Хубаво свиреше,но отвън,че и отвътре в Голфа всичко се тресеше яката - ламарини,кори,номера...трябваше да обезшумявам и избрах по-лесния вариант - да махна баса.
Аз имам 5800MP за плеър,чудесен е,елипси А6920,отпред TS-H1703.
Искам да те питам трябваше ли някакво преправяне на малките говорителчета за да ги закрепиш на таблото (всъщност не разбрах модела на колата ти?)? Аз съм много доволен от звука и силата и качеството. Преди няколко месеца си бях сложил и басче Херц ЕС 250 + усилвател.Хубаво свиреше,но отвън,че и отвътре в Голфа всичко се тресеше яката - ламарини,кори,номера...трябваше да обезшумявам и избрах по-лесния вариант - да махна баса.
- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
От форума бях видял 1 линк за сайт с размерите на тонколоните който могат да се поставят - 10см кръгли тонколони за Г3. Само капаците който са в комплекта не стават да се сложат понеже остават дупки и стой грозно. Сега видях, че не бях минал през гаража да се запиша.
То човека каза че иска хубав и чист звук. Никадя не е писал за басове. Въпреки че ако се пипнат настройките и се увеличи звука вътрешното огледало почва бая да вибрира и да се тресе, но просто басовете не са за мен.
То човека каза че иска хубав и чист звук. Никадя не е писал за басове. Въпреки че ако се пипнат настройките и се увеличи звука вътрешното огледало почва бая да вибрира и да се тресе, но просто басовете не са за мен.
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе не четете ли??? писал съм за качествен звук. прави ти качество с говорители от пазара за по 5лв.
искате да ми кажете, че някой смотани говорители вързани към CD-то ще вадят по-добър звук от това http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1014
Високия клас са много по чувствителни ( това май не го знаете?? )
имат кристален звук (повечето то вас не знаят за какво става дума)
не може да очакваш че ако вземеш CD NEO и му сложиш Hertz за 150+лв. и да чакаш качествен звук.
а според вас ако вземе усилвател Tunder ще може да направи с него качествен звук??
искате да ми кажете, че някой смотани говорители вързани към CD-то ще вадят по-добър звук от това http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1014
Високия клас са много по чувствителни ( това май не го знаете?? )
имат кристален звук (повечето то вас не знаят за какво става дума)
не може да очакваш че ако вземеш CD NEO и му сложиш Hertz за 150+лв. и да чакаш качествен звук.
а според вас ако вземе усилвател Tunder ще може да направи с него качествен звук??
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Станислав написа: То човека каза че иска хубав и чист звук. Никадя не е писал за басове.
От кога "хубав" звук изключва баса?
Човек чува от около 20 херца до около 18-20 000 херца. Желателно е и музикалната система да покрива същия диапазон. А най-качествените сетъпи покриват и извън тези граници ( освен да чува, човешкото тяло може и да усеща звуковите вълни! ).
За хубав звук си трябват качествени говорители. Както някой спомена - скъпите/качествените са по-чувствителни, най-кратко казано - имат по-високо КПД ( при еднаква входна мощност, по-чувствителните изкарват по-силен звук ).
И да - с Тъндър може да се изкара добър звук. Ако се нагласи така че да не се натоварва и да използва по-малка част от потенциала си, то кривене няма да има.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”