движи се само дясното ел огледало

Техническа и сервизна информация за Passat
passatTDI55
Автомобил:
Двигател:

движи се само дясното ел огледало

Мнениеот passatTDI55 » Вто 10 апр 2007 15:40

пасат 5.5
почвам да оправям нещата едно по едно.

без значение дали сложа врътката на R или L се движи само дясното огледало.
някъде във форума видях че при положение ляво може би се движат и двете. тоест може би машинката дето движи лявото е за смяна.

та това ми е проблема

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 10 апр 2007 16:49

Причината чето пъти се крие в управлението на комфорт модула които се намира в шофьорската врата. Има доста теми по-въпроса. Оказват се студени спойки и други такива проблеми. Гадна работа е!

Аз се опитах да извадя моята, но не успях и мисля да ходя при ваското той да я изтръгне.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 10 апр 2007 17:35

KGL написа:Причината чето пъти се крие в управлението на комфорт модула които се намира в шофьорската врата. Има доста теми по-въпроса. Оказват се студени спойки и други такива проблеми. Гадна работа е!

Аз се опитах да извадя моята, но не успях и мисля да ходя при ваското той да я изтръгне.

Вярно ли е там ? Не че моя съм го вадил, ама съм чел (и снимки съм виждал), че се намира под шофьора (седалката му) или дори в краката му, под мокета.

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Вто 10 апр 2007 20:54

Колега, повери ли опроводяването на шофьорската врата? Имам предвид онзи сноп кабели, дето минават от купето към врата между двете панти.
Още повече, никой не казва дали превключвателя ляво/дясно огледало е здрав. Ами ако той е сдал багажа?

Предлагам ти да провериш тези работи и тогава да се хващаш с "разни" модули.

passatTDI55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatTDI55 » Сря 11 апр 2007 11:36

мислите ли, че сам ще мога да направя нещо. или да ходя при майстор.
аз че съм инженер - инженер съм. ама не съм пипал такова нещо. :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 апр 2007 11:56

passatTDI55 написа:аз че съм инженер - инженер съм. ама не съм пипал такова нещо. :D

Бе и аз съм, ама мисля, че не пречи чак толкова! :lol:
Виж сега... всичко зависи от това до къде те е страх да стигнеш! Вчера човърках на една колежка колата (не е от 'правилната' марка, така, че спестявам името) Та брат й бил поставял аларми. И почнал да оправя куплунга, дето влиза в шофьорската врата. Ама явно по някое време се е уплашил или не му се е занимавало, та казал, че трябва нов!
А кабелчето, дето се търсеше беше скъсано на някакъв си милиметър след мястото, до което беше стигнал той....
Това, според мен е определящото в даден ремонт... е, и някаква елементарна техническа грамотност!
И зрителна памет, много необходима в заключителния момент, когато вече сглабяш!

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Нед 08 юни 2008 22:48

Здравейте,колеги аз имам подобен проблем със моето огледало.Когато натисна бутона за регулиране на дясното огледало няма проблем всичко си работи както трябва но когато натисна бутончето за лявото и започна да го настройвам се получава следното:на горе и на долу се движи лявото а на ляво и дясно се движи дясното.Според вас къде е проблема във машинката или модула за управление.Пасата е B5.

П.С Лявото огледало се движи без много усилие на ръка във посока ляво и дясно което ме навежда на мисълта че се е скапала машинката която не знам дали се продава или ми трябва цяло огледало.Днес се порових доста из форума и разбрах че този проблем със движението на двете огледала едновременно при натиснат бутон за настройка на лявото го имат доста колеги даже го водели като екстра.

На лявото ми огледало се беше откачила пластмасовата сверичка която движи огледалото на ляво и дясно и се всичко е ок.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пет 26 сеп 2008 12:29

Надявам се че и аз мога да ползвам темата на колегата!Значи,какъв ми е проблема!Оставих колата за 3 дни в един сервиз да ми я боядисват(някой"доброжелател" ми я беше надраскал с пирон)!Като я оставих огледалата си се настройваха нормално!Като преместя бутона за лявото си е за лявото,дясното си е за дясното!Като я взех видях,че са ми разместени огледалата!Реших да ги наместя и като включа за лявото огледало се мести и дясното!А като дам за дясно си се мести само дясното!И на всичкото отгоре имам чувството,че сега се чува повече моторчето за дясното огледало!Някой би ли ми казал от какво може да е!Копчето е ново!Сменял съм го преди година!Пасата е 5.5!

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Пет 26 сеп 2008 13:22

При мен пък като настройвам лявото огледало се разбутва дясното.Едновременно се въртят и двете.Като настройвам дясното няма проблем.Затова първо настройвам лявото-като през това време се размества дясното и след това си оправям и дясното.Голяма тактика-ама докато го схвана този номер мина месец.Всеки ден все настройвах ту ляво ту дясно.Сега няма проблем вече му хванах цаката.Б5-Пасат.

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Пет 03 окт 2008 21:57

!!! Много неприятно и при мен Б5 когато дам R .. всичко е ок, като дам L ... ми се движат и двете. Нагоре и надолу и двете в една посока, наляво като чукна джойстика лявото се движи правилно, а дясното огледално т.е. надясно! и обратно. Моля някой да помогне - немога да го преживея този проблем! Егаси колата! Не е от джойстика 100% разглобих го - всичко е супер там. Единия пин от куплунга когато е в положение "R" преминава през резистор 1050ома, а когато е в положение "L" - през резистор 680 ома - сглобих ключа, меря .. точно така е т.е. проблема не е в джойстика!
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Съб 04 окт 2008 9:15

Значи колеги да ви кажа нещо!Преди два дни говорих с един приятел,който също има Пасат 5,5 2004 година!При него огледалата са така!Купил си е колата нова от магазина!Проблема не е в джойстика,а си е така фабрично!Явно не съм обърнал внимание преди това,някакси съм се заблудил!Според мен няма за какво да се притесняваме!

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Пон 06 окт 2008 10:32

И аз да ви кажа за огледалата моите и те са така като дам на Л се движат и двете.Гледах в една октавия на L е написано L+R и отдолу подгрев и после само R

Върни се в “Passat”