Привет, не знаех как да озаглавя точно темата, за което съжалявам.
Става дума за следното. Имам една домашна машина, която има неизвестен за мене проблем, но вече не ми е необходима и искам да я продам на части.
По принцип всичко и е сменено и работеше и в един момент престана - минава първоначалните тестове и като трябва да се покаже екрана за зареждане на Виндовс увисва. Понякога зареждаше, понякога не и работеше без проблем. Сега вече не желае да тръгне. Проверих всичко в хардуера и не знам от къде идва проблема. Захранването е 400 вата, някакво марково, машината е с хубава рам, имам съмнения за дъното или хард диска.
Та искам да диагностицирам проблема преди да я разпродам, защото така не знам кое не и работи и да не стават проблеми при продажбата. Т.е. аз искам да знам коя част давам работеща, за да няма проблеми после.
Та можете ли да окажете някаква помощ и съвет. Прегледал съм дъното за издути кондензатори и прочее, но няма такива. Проверил съм също и захранването.
Проблем с пц
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ресетни BIOS-са на настройки по подразбиране - потърси из него нещо като "Load default(safe) settings(values)". Откачи твърдия диск и пробвай да заредиш нещо от CD (например SLAX линукс от http://www.slax.org).
Мисля, че на CD диска на SLAX има и програма за тестване на паметта.
Друг вариант за зареждане е "Hiren's Boot CD" - там има много програми за тестване.
Ако и така има проблеми - пробвай да извадиш повечето неща (и забрани допълнителните неща от BIOS-а - като например вградени звукови карти, мрежа и т.н.) и добавай едно по едно и пробвай. (ако имаш 2 модула памет - пробвай само с единия, после само с другия, и т.н.).
Успех!
Мисля, че на CD диска на SLAX има и програма за тестване на паметта.
Друг вариант за зареждане е "Hiren's Boot CD" - там има много програми за тестване.
Ако и така има проблеми - пробвай да извадиш повечето неща (и забрани допълнителните неща от BIOS-а - като например вградени звукови карти, мрежа и т.н.) и добавай едно по едно и пробвай. (ако имаш 2 модула памет - пробвай само с единия, после само с другия, и т.н.).
Успех!
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”