VW vs Ford - помогнете в избора.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 12 апр 2007 10:54

Ти пък какво знаеш за новите модели на ФВ, че критикуваш? :screwy
всичко което казваш е изградено на някакви твои преположения, които, обаче нямат нищо общо с истината :wink:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 12 апр 2007 11:04

незнам какво толкова му мислиш, избора е повече от ясен : vw fen

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 12 апр 2007 11:35

VW_FEN написа:Вземай форда и не му мисли. В случая не говорим за това качество, което VW са предлагали към 88-95-та година. И понеже всичките ни каляски са горе долу в този период, за това форума има 10000 регистрирани, за това сме и доволни всички от колите си, защото макар и стари, те са правени да издържат много при правилна експлоатация. Според мен една нова джета има също толкова проблеми, колкото и новия фокус. Вече нарочно ги правят чупливи от всякъда, за да гонят пазарни цели и да се продават повече части и т.н. Кой е тоя луд, дето ще направи перфектната неразваляема кола - че нали ще пусне 100000 бройки и трябва да закрива фабриките и да спира производството, защото никой няма да иска да купува повече ;) Поне така си мисля. Щом колите са след 2000, няма какво толкова да му мислиш, правени са от едно тесто ;) Какво като е VW, па нашите не се ли чупят :shock ? В случая гледай това, което ти е изгодно ;) А щом пък и от VW се надуват и не са сложили тези прости неща в екстрите (подлакътника, СД-то и др.) просто съвсем доказват, че тази марка вече няма нищо общо с народа ;) Може и да ядосам някой с това твърдение, но според мен то си е самата истина ;)

Джетата струва не повече замо защото е ФВ :wink:
Виж колко нови автомобила в тоя клас с подлакътник и пак си помисли, какво написа, ФВ имат хиляда варианта за R/CD
И стига с простотиите.
Качи се в едната кола и после в другата отвънка и отвътре разликата м/у колите е осезаема.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 12 апр 2007 12:06

Много се изписа но да споделя и аз мнение. Лично аз харесвам дизайна на новия фокус повече от този на Jetta V и Golf V, но това е чисто субективнен фактор! Рационалното мислене обаче сочи че много по-удачно е да се вземе именно Jetta-тa тъй като една нова кола не се взема за 2-3 години а за доста повече -> ако не е много добре проектирана и има проблеми като изтече гаранцията те ще "легнат" на тройте рамене! Обезценяването на фодра е най-голямо сравнено с останалите марки, даже италянските конкурира по този критерии :twisted: Ако сега дадеш 3 хил. повече за ФВ то после пък ще го продадеш с повече от 3 хил. спрямо фокуса който ще се обезценил здраво, няма да споменавам престиж, лукс, удоволствие от колата и т.н.
Знам че не е редно но не мога да се сдържа да не кажа още един народен лаф измислен за марката форд може би не без основание: FORD - Fix Or Repair every Day

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 12 апр 2007 12:20

Отговорът е ясен за мен, особено като се има предвид какво имаше изписано за Фокусите тука във форума от хора с пряк /горчив/ опит. Но за двигателя на Джетата - сакън НЕДЕЙ! Карах такава на тестдрайв с 1.6 FSI - умряла работа. Освен ако не ти пука за ускорение, разход, максимална скорост. По добре си вземи 1.9 TDI 105к.с. По-нисък разход, по - добро ускорение, просто е по - добрия автомобил, а е само с 400 лева по - скъп, справка тук

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Чет 12 апр 2007 12:25

Аз също мисля, че по- добре е да си взимиш VW! Не съм чувала нищо хубаво за Форд! Но все пак ти си знеш най- добре :)

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Чет 12 апр 2007 12:31

Първо искам да благодаря за компетентните мнения на някой от членовете на клуба, особено този които са карали Фокуса и знаят как ви Фокуси прави :)
Някой попита преди това дали Джетата е нова - да, чисто нова е и ще бъде доставена след като я поръчам.

Друго което ме притеснява е разхода. Еквивалентни двигатели 1.6 - Форда дава а 1/2 литър / 100 по-малко. За да постиган този разход трябва да взема ФСИ. Но пък на ФСИ-то цената се доближава до тази на ДТИ 1.9 което си е утвърден двигател.

Някой има ли информация или впечатление от тези двигатели, но последните модификаций?

А за официалните дилъри Порше - те са еднакви навсякъде в всяка страна - главорези. Някой има ли идея също какви са гаранционните условия на ФВ-то и кога уважават и кога не гаранцията? (Иначе е 3 години).

А и незнам как ще се разделя с ГТИто .. Наистина е страхотна кола :?

Едит:
dobrinb написа:, просто е по - добрия автомобил, а е само с 400 лева по - скъп, справка тук

Амм.. Порше БГ да не си мисли че продава на Американския пазар? Цената на 1.6 в БГ е с 6000 лв. ПО-СКЪПА! И това което ми е оферирано е цената от която започват преговорите. :roll:

Последна промяна от ~None~ на Чет 12 апр 2007 12:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 12 апр 2007 12:36

~None~ написа:А и незнам как ще се разделя с ГТИто .. Наистина е страхотна кола :?

Вземи си 1.4 TSI мотора и няма да ти е толкова трудна раздялата ... И разхода му е перфектен ... :wink: Гледам, че разликата в цената е 1700 лева с 1.6 FSI...

restless
Автомобил:
Двигател:

Re: VW vs Ford - помогнете в избора.

Мнениеот restless » Чет 12 апр 2007 12:55

~None~ написа:Джетата ( или както и казват Йета ) - невероятно красива кола удобан е и т.н. Но доста неща ме притесняват.
След тест драйва не останах особенно доволен. Ограничена видимост отзад, в сравнение с форда се оказа по трудна за управление. Цените на екстрите които исках да включва се оказах вълшебни:
- MP3 плейър + около 700 лв.
- GPS модул + около 3800 лв. :shock
- подлакътник + около 600 лв.
в какъв смисъл по-трудна за управление? в крайна сметка колата според мен се взима за да я караш, а не за "имидж" (поне според мен де, боли ме фара сульо и пульо какво ще си мислят).
В крайна сметка - кел файда че след 3-4 години Джетата ще я продадеш по-скъпо ако дотогава всеки ден се псуваш задето ти е некомфортно...
Не че според мен форда е по-хубавата кола, в нова Джета не съм влизал ;)
Може би да се поогледаш какви други коли/модели на такива цени има, хем да ти паснат като шофьор :?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 12 апр 2007 13:35

dobrinb написа:Отговорът е ясен за мен, особено като се има предвид какво имаше изписано за Фокусите тука във форума от хора с пряк /горчив/ опит. Но за двигателя на Джетата - сакън НЕДЕЙ! Карах такава на тестдрайв с 1.6 FSI - умряла работа. Освен ако не ти пука за ускорение, разход, максимална скорост. По добре си вземи 1.9 TDI 105к.с. По-нисък разход, по - добро ускорение, просто е по - добрия автомобил, а е само с 400 лева по - скъп, справка тук

1.6ФСИ набира по-бързо от 1.9ТДИ, това, че на теб ти се струва че 1.9ТДИ-то е по-пъргаво е друга бира, просто бензина си иска обороти, а 1.9ТДИ-то върви от 2200 до 3700об/мин и после умира (имам преки впечатления и от двете).
А и след 20хил.км безина почва да върви една идея по-добре.
На дизела сервизните интервали са по-чести и по-скъпи, конкретно на 1.9ТДИ вибрациите се усещат вътре в купето, шуми адски при студен старт на празн ход на място, при натискане на педала на съединителя по-вибрациите ти няпомня, че колата е дизел.
И не ми казвай, че не е така защото карах 4месеца 1.9ТДИ 105коня :wink: реално харчи 7 и малко литра градско, при много леко каране съм стигал до 5.8, при нормално с клима 8литра.
Бензина харчи към 9-10литра, тих и по-плавно си разгръща мощността, шуми приятно и 1.6ФСИ е можеби най-икономичния 1.6литрво мотор на пазара.
Дизела е единствено по-еластичен и една идея по-икономичен, но вече е въпрос на предпочитание, моя избор би бил Джета с 1.4ТСИ 140коня мотора :lol:
Още едно предимство на 1.6ФСИ е шест степенната трасмисия, 1.9 дизела е с 5скорости, да не говорим, че по каталог 1.6ФСИ е с почти 1сек по-бързо от 0-100км/ч и има с 5км/ч макс скорост, единствено дизела има преимущество по отношение на еластичността :!:
Стига с тия сектанстки постове, моля. :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 12 апр 2007 13:46

: vw fen
форда е все едно френска кола

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Чет 12 апр 2007 13:59

Според мен джетата е по-добрият избор :D :D :D

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 12 апр 2007 14:28

niikoo_1 написа:(имам преки впечатления и от двете).
хм сега се сещам - моя биг бос има служебна джета от новите и човека поддържащ служебните аавтомобили ми беше споменавал че смяна на накладки излиза 1500лв ?! може и да се е шегувал знам ли

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 12 апр 2007 14:37

restless написа:
niikoo_1 написа:(имам преки впечатления и от двете).
хм сега се сещам - моя биг бос има служебна джета от новите и човека поддържащ служебните аавтомобили ми беше споменавал че смяна на накладки излиза 1500лв ?! може и да се е шегувал знам ли

Да не би шефа ти да кара Ferrari, Porsche или някаква подобна екзотика :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 12 апр 2007 15:01

niikoo_1 написа:Да не би шефа ти да кара Ferrari, Porsche или някаква подобна екзотика :lol:
може и да се е майтапел затова питам :), твърдеше че се сменяли не само накладките ами комплект с кажж-го-де и фирмата ни толкова е платила...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”