с това условие
Въведете на EXCEL информация за магазин за алкохол. Таблицата съдържа следните колони:
-име на алкохола;
-име на марката;
-брой бутилки;
-единична цена;
Намерете общата цена на джина в магазина.Намерете броя бутилки на коняка, който е по-скъп от 4,20лв. или градусите му са под 42.
Направете подходяща диаграма по ваш избор към таблицата.
някой да помогне с една табличка на ексел
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: някой да помогне с една табличка на ексел
vladtod® написа:с това условие
Въведете на EXCEL информация за магазин за алкохол. Таблицата съдържа следните колони:
-име на алкохола;
-име на марката;
-брой бутилки;
-единична цена;
Намерете общата цена на джина в магазина.Намерете броя бутилки на коняка, който е по-скъп от 4,20лв. или градусите му са под 42.
Направете подходяща диаграма по ваш избор към таблицата.
прати мейл
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Ексел не е база данни !

Select Sum(Price*Bottles) FROM MyHyperMarket
Select Count('Bottles') FROM MyHyperMarket Where Typе='Cognac' AND (Price>4.2 Or C°<42)

-
|
|
| - |
| | |
| | |
р б к
п=ракия
б=бира
к=коняк
Казах ли вече, че Ексел не е база данни

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
roadrunner написа::офф
Ексел не е база данни !Отваряш си Аксес или някоя друга база данни, праиш си табличката, и после
Select Sum(Price*Bottles) FROM MyHyperMarket
Select Count('Bottles') FROM MyHyperMarket Where Typе='Cognac' AND (Price>4.2 Or C°<42)![]()
-
|
|
| - |
| | |
| | |
р б к
п=ракия
б=бира
к=коняк
Казах ли вече, че Ексел не е база данни
щот само така си мислиш..
има таман няколко начина да се вържеш с ексела и да го използваш като БД..
единият е през АДО, ОДБЦ, другият и по-грубиянски е през Оле да го отвориш..
и да мааш ред по ред...
дан говорим, че има Microsoft Query..
колега дай пълният текст на курсовата задача, и хвърли част от конспекта който сте учили досега за ексел..
че да не бием комар с гюле
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
wili98 написа:...има таман няколко начина да се вържеш с ексела и да го използваш [red]като[/red] БД..
единият е през АДО, ОДБЦ, другият и по-грубиянски е през Оле да го отвориш...
Това е ясно, ставаше въпрос за принципа...И все пак това не е БД, но често поради една или друга причина се злоупотребява с Ексел...Сигурен съм че 65536 ти говори нещо във връзка с ексел

Интересна случка ми хрумна току-що в тая връзка: Бях на едно представяне на Office 2007, организирано от Майкрософт, и там при изречението: "От тази версия насам лимита не съществува (чак някъде към 2 мил записа мисля че е новия лимит)" се чу одбрително "Ооооооо....." сред редиците, което беше последвано от думите на лектора "Все пак трябва да се замислите дали при такъв брой записи не трябва да пожалите средства за нещо по-достойно за тази задача отколкото Ексел"...
Дори за курсова задача го намирам за неподходящо задание, защото ...ексел не е измислен за база данни...

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Може да не е база данни Ексела, но за много голям брой дребни задачки е напълно подходящ и достатъчен. Целта винаги е да се реши проблема бързо и просто, а не да се прибягва до програмиране за всяка дреболия. Тъй че за тая задачка да се ползва Access за мен е напълно излишно и нещо като опит да се покаже "ето вижте как мога да го направя сложно".
с базука за зайци
това се прави за 5 минути с auto filter /custom на сътоветните колони и после само сумираш /даже и само с маркиране ще стане/
по първата точка събираш цените /маркираш със sum/
по втората броиш записите /маркираш с count/
ако трябва всичко да излиза на един път, без ръчно събиране, тогава може да се направи с Pivot table
диграмата ... някоя 3D ще свърши работа за всичко на едно място.

това се прави за 5 минути с auto filter /custom на сътоветните колони и после само сумираш /даже и само с маркиране ще стане/
по първата точка събираш цените /маркираш със sum/
по втората броиш записите /маркираш с count/
ако трябва всичко да излиза на един път, без ръчно събиране, тогава може да се направи с Pivot table
диграмата ... някоя 3D ще свърши работа за всичко на едно място.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз много си го обичам Ексела и мнението ми е че той е най-доброто нещо сътворявано то чичко бил, от ДОС 6.22 насам
В работата си го използам страшно много, даже като се замисля почти само него използвам. Случвало ми се е да поставям в неудобно положение програмисти - тръгват да пишат код за някаква задача, а се оказва че ексела има вградена функционалност за това...Проблема е многопластов, сам съм стигнал до извода че нещата са въпрос на обем - над определен лимит оперирането с ексел става неудобно и сам се ориентираш в друга посока - аксес или sql, друг е въпроса че при по-сложни операции със много на брой записи /50-60 хиляди/ започва да дава и грешчици, ама който е тръгнал да прави такива издевателства, трябва да си сърба сам попарата
както направих аз между другото
ПС и все пак по темата - колега ако имаш въпроси относно ауто филтъра, питай

В работата си го използам страшно много, даже като се замисля почти само него използвам. Случвало ми се е да поставям в неудобно положение програмисти - тръгват да пишат код за някаква задача, а се оказва че ексела има вградена функционалност за това...Проблема е многопластов, сам съм стигнал до извода че нещата са въпрос на обем - над определен лимит оперирането с ексел става неудобно и сам се ориентираш в друга посока - аксес или sql, друг е въпроса че при по-сложни операции със много на брой записи /50-60 хиляди/ започва да дава и грешчици, ама който е тръгнал да прави такива издевателства, трябва да си сърба сам попарата

ПС и все пак по темата - колега ако имаш въпроси относно ауто филтъра, питай
Върни се в “ОФФ-Топик - други”