VW Vento 1.8mi или 1.6i или TDi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
radospeed
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VW Vento 1.8mi или 1.6i или TDi

Мнениеот radospeed » Чет 12 апр 2007 23:04

Здравейте мисля да взимам VW Vento, но понеже съм нов за марката VW и незнам на кой от трите агрегата да се спра! Аз съм студент и досега въртях Skoda 120L 1980г. , която найстина ми правеше подаръци във всяка едно отношение, откъм ремонт и харчене на гориво! НЕ си променям много позицията откъм финанси, затова искам да попитам този TDi колко харчи - предполагам 5/100 извънградско и малко повече градско, и не, че искам да създавам спор между вас, но какъв двигател ми препоръчвате! Колата ще я карам в София и това предполага всекидневно друсане и задръствания - с 2 думи износване и висок разход на гориво! Какво да правя? Не искам да давам много пари за гориво и в същото време да ми е скъп ремонта-TDi, а и не искам да ми харчи много - 1.8mi , затова се замислям за уравновесяване - 1.6 ! Не съм се возил на такава кола затова, ако може да ме съветвате :) Отворен съм за всякакви съвети - какво да гледам като купувам?! Мерси и се надявам да стана колкото се може по-бързо собственик на Vento и ваш съ-форумец! Поздрави!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 12 апр 2007 23:06

дизел - да
1.8 - да
1.6 - недей

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 12 апр 2007 23:34

vasstop написа:дизел - да
1.8 - да
1.6 - недей

:да:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Чет 12 апр 2007 23:40

то 1.6 харчи колкото 1.8, даже и повече понякога...няма смисъл, защото двигателя не е много здрав(имам предвид не издържа зверски мародерствания), докато 1.8 с мотор с код ABS е адски здрав за нашето каране и поддържане...

radospeed
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот radospeed » Чет 12 апр 2007 23:46

Избрах си 1.8-ABS, май ми стигнаха съветите ви, въпреки, че са 3, все пак ви блогодаря! Може ли да ми кажете какво точно да гледам като го купувам! Има ли скрити дяволи по колата! :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 13 апр 2007 0:00

radospeed написа:Избрах си 1.8-ABS, май ми стигнаха съветите ви, въпреки, че са 3, все пак ви блогодаря! Може ли да ми кажете какво точно да гледам като го купувам! Има ли скрити дяволи по колата! :)

божа работа...каквото и да има се ремонтира...гледай да ти харесва и се разбери предварително с майстор да я погледне все пак някой....смело напред много правилен избор!

radospeed
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот radospeed » Пет 13 апр 2007 0:12

Може ли да ми препоръчате някой майстор за София! И да я прикача ли към компютър да я проверя за евентуални грешки!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 13 апр 2007 0:17

radospeed написа:Може ли да ми препоръчате някой майстор за София! И да я прикача ли към компютър да я проверя за евентуални грешки!

при АБС мотора компа няма да каже кой знае какво. не е лошо да я качиш ама мисля по важно е да погледнеш как работи мотора....колко е амортизирано купето /вътре и вънка/ ока1ването дали всичко е право....сервото, климата...ми това е...оборотите...ускорението...омасляване напред назад...пушека....водата дали се губи....маслото в какво състояние е след малко каране....температурата дали е постоянна...ми това са нещата...хубаво е и компресията да се премери...ма тя ако върви яко компресията би трябвало да е в норми...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 13 апр 2007 4:06

1.8mi или Diesel Успех в търсенето :D

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 13 апр 2007 7:40

Колега radospeed, добре дошъл! 1,8 ААМ 75 к.с. също става, както и 1,8 АБС 90 к.с. Стават и за газификация. В годините 1993 - 1994 избягвай 1,6! Нищо, че съм с такъв и сериозни грижи не съм имал /чук, чук - чукам на дърво... :) /! Отдели си половин ден за "ровичкане" из форума, прочети написаното за покупката на кола 2-ра употреба и се разбери с някой от клубните майстори да огледате това, което ще купуваш. Успех и най-вече - късмет пожелавам!

П.П. Както вече съм имал възможност да спомена - черна завист изпитвам към столичани заради тези клубни майстори... :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 13 апр 2007 7:54

chefito написа:
radospeed написа:Може ли да ми препоръчате някой майстор за София! И да я прикача ли към компютър да я проверя за евентуални грешки!

при АБС мотора компа няма да каже кой знае какво

ако е след 93та ще си каже всичко компа ;)

radospeed
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот radospeed » Пет 13 апр 2007 8:48

Определено съм се спрял на 1.8 ABS ! Двигателя ме задоволява, а и предполагам, че ако купя такъв ще го оборудвам с газова уредба! Е Skoda-та скоро си заминава http://www.skodaclub-bg.org/gallery/displayimage.php?album=66&pos=2, но се надявам VW-a да компенсира :D А някой, който има такава кола и разбира, колко би ми искал да огледа Vento-то при евентуалната му покупка ;) Защото аз разбирам също от коли, но друго си е шофиор и разбирач но този модел да сподели! Мерси :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 13 апр 2007 9:25

Tyan написа:
chefito написа:

при АБС мотора компа няма да каже кой знае какво

ако е след 93та ще си каже всичко компа ;)

в AVI формат сейвва челните катастрофи а в wmv праска по маловажните удари отзад HD ready.... :lol:

Майтапа настрана...замислих се какво какво може да каже......и какво всъщност е важно?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 13 апр 2007 9:27

radospeed написа:Е Skoda-та скоро си заминава http://www.skodaclub-bg.org/gallery/displayimage.php?album=66&pos=2, но се надявам VW-a да компенсира

Шкодата е била много пекана бе...браво...а иначе не се съмнявай и грам във VW ...имай нерви да си стегнеш всичко още отначало и после само наливах газ и си свиркай...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 13 апр 2007 9:28

Добре си се насочил - и към автомобил, и към двигател, колега, обече да знаеш, че колата на старо е като жената - каквато се случи :D Щото я гледащ, проверяваш, викаш майстори, вземате я и сичко е 6. Обаче после не знаеш какви въртели може да ти направи - има хиляди части и детайли дето гръмват и се чупят отведнъж - няма диагностика за тях.
Тъй че късмет с намирането на автомобил и леко и безаварийно шофиране - да ходиш до сервиза само за консумативи :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”