Разликата в км е ясна, но не зная какъв е пътя през Берковица - дупки има ли, натоварен ли е, ... ? През Ботевград и Враца съм минавал за Монтана и имам представа!
Дайте съвет, моля!
Ми дупки както по всички пътища в БГ - намират се особено от страната на Монтана, но са понусими не са кратери. Ако обаче мразиш завоите там ще ти се завие свят от завои. Иначе през Берковица е живописно и хубаво приятно се пътува. Като разстояние пътя е по-кратък , но като време си е почти едно и също.
На северния склон зимата пада много по - голямо количество сняг и не успяват да го разринат, плюс замръзващата вода и към тях да добавим това, че качващите г нагоре особенно в завоите им буксуват колелата, особенно тия с по калпави гуми и картинката е пълна.На дедо на нивата вози по - меко, но това е зимата.Сега пътя си е ок.
Освен това тази година ще го рехабилитират /преасвалтират/ целия проход, доколкото се носят слухове тука.
Имаше само няколко участъка с повече дупки, но ако се внимава се избягват.
Специално за любетелите на завоите препоръчвам пътя от Гара Лакътник до Миланово. Просто пътят там е уникален! Няма дупки, завоите са на 6, движение почти няма.
През Петрохан е по- приятно ако питаш мен, наскоро пътувах..
През Витиня на мен ми е малко отегчаващо, но пък пътя е по- хубав..
Дупките на Петрохан обаче са повечко и трябва да пазиш джантите, ако решиш да минеш от там
Сняг няма.
Само да вметна,че на Витиня има поне на три места отбиване, става двупосочно и е малко изнервящо!
И да знаеш,че местата,на които до сега седяха катаджии са ги сменили с нови-много неочаквани
Аз патувам всяка седмица до Лом през монтана.
Лично мое мнение - перкай през Ботевград, аз лично от там стигам за същото време за което през петрохан, малкко повечето километри се компенсират от по хубавия път (значително по хубавия). Абе и през петрохан минавам от време на време, ама по не е гот. И пак казвам стига се за същото време:) А два часа са до лом, до монтана са 1 час и 40 минути нормално каране през Враца.