помощ катализатор за голф 4 1.6 16v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pino
Автомобил:
Двигател:

помощ катализатор за голф 4 1.6 16v

Мнениеот pino » Пет 13 апр 2007 11:28

когато подам по мръсна газ нещо започва да жужи не е спукано гърнето но ми казаха че е свършил катализатора моля за помощ или съвет какво да правя в краен слуячай колкко струва един нов предварително благодаря

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 13 апр 2007 11:36

Хващаш и го изтърбушваш ;) все още не ти трябва нов

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 13 апр 2007 12:04

Значи ще ти кажа как ми го направи един арабин на служебната Опел Вектра и съм много доволен.
Та Опела е 2.0 16 клапана, трябва да бяга много, а нещо беше почнал много да се задъхва - направо си беше запушен катализатор отвсякъде.
Отидох при тоя арабин, той откачи катализатора, който фактически е първото гърне след двигателя, изтърбуши тоя боклук, дето е вътре, проби една тръба поне на 200 места - стана като решето, сложи я в изпразненото от катализатора гърне, завари я и монтира гърнето - оригиналното. Това беше май през ноември миналата година, и оттогава колицата върви на пушка.
Като махаш катализатора, гледай да ти сложат оригиналното гърне, щото по-здраво няма да намериш. Ако ти го направят и с такава тръба - и ако е както трябва, разбира се, няма да имаш грижи. :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 13 апр 2007 13:00

И си събери това което изкараш от катализатора :idea: поне 25-30 лв можеш да му вземеш(съдържа платина)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 13 апр 2007 13:03

Jerom написа:И си събери това което изкараш от катализатора :idea: поне 25-30 лв можеш да му вземеш(съдържа платина)

Каде ги изкупуват тия неща ? Остана от моя за това питам

pino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pino » Пет 13 апр 2007 13:46

Jerom написа:И си събери това което изкараш от катализатора :idea: поне 25-30 лв можеш да му вземеш(съдържа платина)

брато на мен ми трябва съвет а не вторични суровини

pino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pino » Пет 13 апр 2007 13:48

connor cane написа:Значи ще ти кажа как ми го направи един арабин на служебната Опел Вектра и съм много доволен.
Та Опела е 2.0 16 клапана, трябва да бяга много, а нещо беше почнал много да се задъхва - направо си беше запушен катализатор отвсякъде.
Отидох при тоя арабин, той откачи катализатора, който фактически е първото гърне след двигателя, изтърбуши тоя боклук, дето е вътре, проби една тръба поне на 200 места - стана като решето, сложи я в изпразненото от катализатора гърне, завари я и монтира гърнето - оригиналното. Това беше май през ноември миналата година, и оттогава колицата върви на пушка.
Като махаш катализатора, гледай да ти сложат оригиналното гърне, щото по-здраво няма да намериш. Ако ти го направят и с такава тръба - и ако е както трябва, разбира се, няма да имаш грижи. :lol:

а за ново да ме посъветваш нещо и друго да те питам ще окаже ли влиание на разхода на гориво

pino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pino » Пет 13 апр 2007 13:48

Jerom написа:Хващаш и го изтърбушваш ;) все още не ти трябва нов

а за ново да ме посъветваш нещо и друго да те питам ще окаже ли влиание на разхода на гориво

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 13 апр 2007 14:15

[/quote]а за ново да ме посъветваш нещо и друго да те питам ще окаже ли влиание на разхода на гориво[/quote]

За ново гърне ли - както ти казах, най-добро си е старото. А ново - по принцип - коклото по-скъпо, толкова по-добре - в общия случай. Мисля, че прилично може да се намери за 50-50 лева.

А разхода пада, ама много леко - аз го засякох понеже на тая кола имам бордови компютър. Почти не се усеща разлика в разхода, но вървенето е съвсем друго - като го махнах, имах чувството, че на Ферари се качвам :P

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 13 апр 2007 14:43

pino написа:
Jerom написа:Хващаш и го изтърбушваш ;) все още не ти трябва нов

Може да окаже някакво минимално влияние.(1 идея по-нисък разход) и ще почне да върви повечко (все пак катализатора дори и нов смъква поне 2-3 коня)

pino написа:

брато на мен ми трябва съвет а не вторични суровини

Не,просто няма смисъл да го оставяш на арабите :twisted:
кво пари са си :P

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”