Как минах на ГТ преглед
- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как минах на ГТ преглед
kossel написа:Преди 1 седмица ме спира един КАТаджия и ми напомни че трябва да мина на ГТП до края на април. Отивам аз тази сутрин в едно пунктче в Младост , взеха ми данните платих 35 лева и ми казаха да ида към 10.15 , отивам аз и си мисля за газоанализатора и прочие , дали дамина на бензин или газ, дали е загряла колата . Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...
Аз само не разбрах,оплакваш ли се?Или се хвалиш?Защото ако се оплакваш си е чисто позьорство да знаеш и после не викай срещу държава и т.н.

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз ходя в пункта при ДАПа в Благоевград и давам 5 лв. на чичото да свърши бързо работа, че предния път на предишната кола се прецаках да ходя в СБА
и бяха едни огледи, едни въпроси... Защо съм бил сменявал шарнира. Ми като е бил за смяна ще го сменя ебати, няма да карам със стария. Ръчната пък била ловела в много високо положение
Ми тя като си лови в нормите, ако ще и до тавана да се разтяга кво ги бърка 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Huizel написа:kossel написа:Преди 1 седмица ме спира един КАТаджия и ми напомни че трябва да мина на ГТП до края на април. Отивам аз тази сутрин в едно пунктче в Младост , взеха ми данните платих 35 лева и ми казаха да ида към 10.15 , отивам аз и си мисля за газоанализатора и прочие , дали дамина на бензин или газ, дали е загряла колата . Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...
Аз само не разбрах,оплакваш ли се?Или се хвалиш?Защото ако се оплакваш си е чисто позьорство да знаеш и после не викай срещу държава и т.н.
Въпреки че ме обвиняваш в позьорство - да май се оплаквам , искаше ми се да мина на газ анализатор .... ама хайде ... поне стана бързо и в работно време

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kossel написа:... искаше ми се да мина на газ анализатор .... ама хайде ... поне стана бързо и в работно време
И на мен ми беше интересно да мина, ама предния, едно бусче, така изтормози пича, дето беше на газ-анализатора докато открие начин да накара компютъра да покаже, че всичко е в норми, че взе, та отиде да пие кафе!
И аз овиснах!
Иначе другите неща си ми ги гледаха най-добросъвестно, ама... те пассатите били здрави!

- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами какво да ви кажа колеги, ако тръгнат да ни проверяват всичко, което е описано в ония лист с отметки за ГТП
сигурно 70-80% от нас с коли над 10 години ще имат нещо неизправно. Ама на хората им е ясно ,че щом караме стари коли няма как всичко да ни е на 6 и затова ни претупват. На мен ми стига да ми прегледат спирачната система и светлините, така и аз ще съм по-спокоен или ако има нещо за оправяне ще си го оправя.
Ама на тези газ-анализатори просто голяма част от нас нямат шанс. Много от нас нямат катализатор а всички знаем че оригинален нов струва над 1000лв и ако караш на газчица за 1-1,5г е пътник. Мога ли на кола за 3000лв да и сложа катализатор за 1200 лв да кажем
.
Миналата година август като минавах не можах да вляза в норми на газ-анализатора и се наложи да им бутна една десетарка отгоре за да мина. Иначе спирачки и светлини ми бяха ок. Само на ръчната на едното колело почти не държеше, но това ме стимулира и си смених задните накладки месец след това. Иначе как щях да разбера че имам проблем с ръчната.
И в крайна сметка и те доволни, че си изкараха почерпка и аз доволен че не ме върнаха.
Така че за газ-анализатора да не държи колегата чак толкова.

Ама на тези газ-анализатори просто голяма част от нас нямат шанс. Много от нас нямат катализатор а всички знаем че оригинален нов струва над 1000лв и ако караш на газчица за 1-1,5г е пътник. Мога ли на кола за 3000лв да и сложа катализатор за 1200 лв да кажем

Миналата година август като минавах не можах да вляза в норми на газ-анализатора и се наложи да им бутна една десетарка отгоре за да мина. Иначе спирачки и светлини ми бяха ок. Само на ръчната на едното колело почти не държеше, но това ме стимулира и си смених задните накладки месец след това. Иначе как щях да разбера че имам проблем с ръчната.
И в крайна сметка и те доволни, че си изкараха почерпка и аз доволен че не ме върнаха.
Така че за газ-анализатора да не държи колегата чак толкова.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
kossel написа:.....................Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...
Еми ако си искал да минеш що не му каза че искаш да видиш дали след теста ше те пуснат

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”