Как минах на ГТ преглед

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 12 апр 2007 22:01

На мен даже и го домързя да дойде да лепне лепенката,образа му с образ.Викам му : Няма ли нещо да я огледате тук таме?Тц.. Те Пасатите са здрави-вика...Ем убу,няма ся да се натискам да ми я ровят,аз си знам кво има да и се прави :)

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как минах на ГТ преглед

Мнениеот Huizel » Чет 12 апр 2007 22:19

kossel написа:Преди 1 седмица ме спира един КАТаджия и ми напомни че трябва да мина на ГТП до края на април. Отивам аз тази сутрин в едно пунктче в Младост , взеха ми данните платих 35 лева и ми казаха да ида към 10.15 , отивам аз и си мисля за газоанализатора и прочие , дали дамина на бензин или газ, дали е загряла колата . Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...

Аз само не разбрах,оплакваш ли се?Или се хвалиш?Защото ако се оплакваш си е чисто позьорство да знаеш и после не викай срещу държава и т.н. :roll:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 13 апр 2007 0:03

Аз ходя в пункта при ДАПа в Благоевград и давам 5 лв. на чичото да свърши бързо работа, че предния път на предишната кола се прецаках да ходя в СБА :shock и бяха едни огледи, едни въпроси... Защо съм бил сменявал шарнира. Ми като е бил за смяна ще го сменя ебати, няма да карам със стария. Ръчната пък била ловела в много високо положение :shock Ми тя като си лови в нормите, ако ще и до тавана да се разтяга кво ги бърка :twisted:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 13 апр 2007 4:37

Huizel написа:
kossel написа:Преди 1 седмица ме спира един КАТаджия и ми напомни че трябва да мина на ГТП до края на април. Отивам аз тази сутрин в едно пунктче в Младост , взеха ми данните платих 35 лева и ми казаха да ида към 10.15 , отивам аз и си мисля за газоанализатора и прочие , дали дамина на бензин или газ, дали е загряла колата . Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...

Аз само не разбрах,оплакваш ли се?Или се хвалиш?Защото ако се оплакваш си е чисто позьорство да знаеш и после не викай срещу държава и т.н. :roll:

Въпреки че ме обвиняваш в позьорство - да май се оплаквам , искаше ми се да мина на газ анализатор .... ама хайде ... поне стана бързо и в работно време :oops:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Пет 13 апр 2007 6:10

аз дори и колата си не съм носил да я видят дали изобщо я има.всеки гледа парата и грам не го е... за това в какво техническо състояние ти е автомобила

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 апр 2007 8:43

kossel написа:... искаше ми се да мина на газ анализатор .... ама хайде ... поне стана бързо и в работно време :oops:

И на мен ми беше интересно да мина, ама предния, едно бусче, така изтормози пича, дето беше на газ-анализатора докато открие начин да накара компютъра да покаже, че всичко е в норми, че взе, та отиде да пие кафе!
И аз овиснах!
Иначе другите неща си ми ги гледаха най-добросъвестно, ама... те пассатите били здрави! :lol: :lol:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 13 апр 2007 9:00

Ами какво да ви кажа колеги, ако тръгнат да ни проверяват всичко, което е описано в ония лист с отметки за ГТП :) сигурно 70-80% от нас с коли над 10 години ще имат нещо неизправно. Ама на хората им е ясно ,че щом караме стари коли няма как всичко да ни е на 6 и затова ни претупват. На мен ми стига да ми прегледат спирачната система и светлините, така и аз ще съм по-спокоен или ако има нещо за оправяне ще си го оправя.
Ама на тези газ-анализатори просто голяма част от нас нямат шанс. Много от нас нямат катализатор а всички знаем че оригинален нов струва над 1000лв и ако караш на газчица за 1-1,5г е пътник. Мога ли на кола за 3000лв да и сложа катализатор за 1200 лв да кажем :shock .
Миналата година август като минавах не можах да вляза в норми на газ-анализатора и се наложи да им бутна една десетарка отгоре за да мина. Иначе спирачки и светлини ми бяха ок. Само на ръчната на едното колело почти не държеше, но това ме стимулира и си смених задните накладки месец след това. Иначе как щях да разбера че имам проблем с ръчната.
И в крайна сметка и те доволни, че си изкараха почерпка и аз доволен че не ме върнаха.
Така че за газ-анализатора да не държи колегата чак толкова.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 13 апр 2007 19:05

kossel написа:.....................Човека просто дойде , залепи ми на стъклото лепенката и вика аре чао .... Щеш все пак да ми е интересно какво ще покаже газоанализатора ...

Еми ако си искал да минеш що не му каза че искаш да видиш дали след теста ше те пуснат mhihi mhihi mhihi ,аколкото до прегледа и аз днеска минах така само че сумата при мен е 25лв. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”